marty5 -> RE: Otrok v vrtec-začetek bolezni (23.6.2009 7:54:16)
|
Zgodba našega leta. Naš je šel v vrtec pri 2,5 letih. razen septembra, celo leto nismo bili več kot en teden zaporedoma v vrtcu. V najbolj kritičnih mesecih smo bili le 4 ali 5 dni na mesec. Imela sem srečo,da sem bila na porodniški in sem ga tako imela doma tudi po 2 tedna, da se je res pozdravil. No, na srečo, ni bilo hudih bolezni - pač običajne viroze vseh vrst, driske, ušesa ipd. Sem resno razmišljala o izpisu, ker sem bila doma in plačevala ne ravno malo denarja brezveze, ampak pol bi bil problem z vpisom in tudi mestom za mlajšega. Tako da smo tako furali celo leto. Šele zdaj junija, nam je uspelo, da smo v vrtcu skoraj ves mesec. In zdaj sem v službi. Drugega varstva v času bolezni kot mamine bolniške ni. In res si ne predstavljam, kako bi bila po 10 dni na bolniški, da otrok konča npr antibiotik. Pa sem zagovornik tega, da se otrok res pozdravi doma. Samo teorija je eno, realnost pa drugo. Najbrž bo cela družina kombinirala urnike na vse načine in lahko samo upamo, da smo ta hudo dali skozi že to leto. Mlajši gre septembra v vrtec in tudi srčno upam, da se je že malo "utrdil" prvo leto... Naša zdravnica pravi, da se imunski sistem zgradi nekje med 3. in 4. letom, in da je takrat bistveno boljše.
|
|
|
|