bučke (Polna verzija)

Forum >> [Družinsko življenje] >> Kuhajmo skupaj

Sporočilo

p&b -> bučke (22.6.2009 17:13:23)

Kaj vse delate iz mladih bučk,zanimajo me tudi omake iz njih za testenine...

bskrle -> RE: bučke (22.6.2009 17:22:40)

eNA RES SIMPL:
Na oljčnem olju porumeni in zadiši česen, nanj zribaš bučko, po možnosti tako, ki ji je komaj odpadel cvet, posoliš in na špagete poliješ

Brisani uporabnik -> [Brisano sporočilo] (22.6.2009 17:34:42)

[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

misa4 -> RE: bučke (22.6.2009 18:48:55)

Surove naribam in pojem v solati, na hitro prepražim in dodam kot prilogo, včasih sem jih še panirala, prerežem na pol, sredico popraskam ven in zmešam z mesom in hruhom, nafilam bučke potresem s sirom in v pečico, delam kremne juhe, pa še in še[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image]

sonček33 -> RE: bučke (22.6.2009 19:07:46)

musaka - bučke+meso ali pa samo bučke
v omaki tako kot kind lady
popečene na malo olivnega olja, dane na kruh in na njih košček sira

naribane v rižoto
juhica

Felicita -> RE: bučke (22.6.2009 21:03:27)

surove v solati ali s sirom;
v omaki, kot mi je nekoč svetovala tanikaa (http://www.ringaraja.net/forum/fb.asp?m=4133108);
na žaru (oz ponvi/toasterju) popečene in obložene s sirom;
ocvrte (samo res redko ker je zamudno delat, drugač so mi ful dobre čajote ocvrte);
naribam in z raznimi ostanki zmešam v polpete;
etine bučke - v ponev izmenično v obliki lusk naložiš krompir in bučke in poliješ s smetano in jajčkom;
vtaknem jih pa tud v rižoto al pa kako drugo omako, ki jo delam... se mi zdi da skor povsod pašejo.

kjava -> RE: bučke (23.6.2009 8:43:43)

Za testenine jaz pretenstam na čebuli  in česnu papriko, paradižnik in bučke, lahko dodaš mal kisle smetane. To mi ful paše tud k njokom. Potem jih samo popečem na žaru (prej mal mariniram v olivnem olju in origanu), za prilogo narežem bučke na kolobarje, popečem na eni strani, nato jih obrnem, dam na vsak kolobar še tanko rezino paradižnika in košček sira, ter v pečici zapečem.
Polpete iz bučk-naribaš bučko, zmešaš z jajcem, amlo moke, drobtin, začiniš in z žlico polagaš v vroče olje.
Dodajam jih na pico-ampak jih vedno prej malo podušim na čebuli, da je bolj okusno.
Zdej je na kulinariki nov recept, ki mora bit super:

http://www.kulinarika.net/recept/zelenjavne_jedi/Buckerelice_-12707.html

Pa še polno enih stvari, ki se jih zdej ne spomnim. Boš še na kulinariki ideje dobila.

Šaki -> RE: bučke (23.6.2009 8:46:46)

jz nardim polpete tud.

bučke naribam,malo solim.dodam drobtine.jajca tko da dobim tako maso.tko da nekako izoblikejem polpete.ne sme bit preredka.tko kot za mesne polpete.pol jih oblikujem,povaljam v moki in popečem.super!

aja pol še poljnene,na žaru, samo popečene,.......

Anči2 -> RE: bučke (26.6.2009 13:06:19)

Ravno včeraj sem jih spekla zram mladega krompirja v pečici, pohane bučke so zakon pri nas, filane z mesom, v omaki, pa tud štrudelj smo delali iz njih- dobra stvar.
Aja pa v smetanovi omaki s piščancem so ful dobre.

Stran: [1]