sterilizacija črpalke&stekleničke (Polna verzija)

Forum >> [Dojenček] >> Dojenje in dodajanje

Sporočilo

tinchek1980 -> sterilizacija črpalke&stekleničke (22.6.2009 14:54:14)

Drage mamice ...
zanima me, kako pogosto sterilizirate prsno črpalko in stekleničko?
Hvala za odgovor.

misa4 -> RE: sterilizacija črpalke&stekleničke (22.6.2009 15:01:50)

Zdaj ne več. Ko je bil pa majhen pa vsak večer s chicco sterilno tekočino, ker je v vodi veliko kamna in so bile flaške čisto bele.

vanilla -> RE: sterilizacija črpalke&stekleničke (22.6.2009 16:08:49)

Pred prvo uporabo sem stekleničke enostavno prekuhala v štedilniku v vodi.
Zdaj pa jih vsake toliko mečem v pomivalca, nič ne steriliziram z nobeno tekočino.
Vodni kamen pa se lepo "uniči", če vodo prefiltrirate z Brita posodo za vodo, ki ima filter in potem to prefiltrirano vodo prekuhate. Nič več ne bodo lonci in flaške beli.

tinchek1980 -> RE: sterilizacija črpalke&stekleničke (24.6.2009 15:40:40)

Jaz sem tudi kar prekuhala na štedilniku ... da bi kupovala še aventov sterilizator mi pa niti na pamet ne pade.
Kaj pa dude, verjetno jih je tudi pametno pred prvo uporabo prekuhati?

nananaja -> RE: sterilizacija črpalke&stekleničke (26.6.2009 0:09:29)

pred prvo uporabo jih je pa res dobro prekuhat.
kasnej jih jst sam s kropom splaknem

KOKICA32 -> RE: sterilizacija črpalke&stekleničke (26.6.2009 7:35:20)

IZVIRNO SPOROČILO: tinchek1980

Drage mamice ...
zanima me, kako pogosto sterilizirate prsno črpalko in stekleničko?
Hvala za odgovor.

Prsno črpalko sem do 1 meseca sterilizirala vsak dan, prav tako flaško.
od 1-2 meseca na vsake 3 dni, od 3 meseca dalje pa še zelooo poredko..na teden ali še manj.

linči 312 -> RE: sterilizacija črpalke&stekleničke (26.6.2009 10:11:08)

prsno črpalko in flaške obvezno pred prvo uporabo. tudi dude. no potem pa jih perem le pod vrelo vodo. v flaško kanem še malo (ampak res le kapljico) sredstva za pomivanje posode in potem dobro operem s ščetko za flaške in sperem pod vrelo vodo (ja je hudič, ker mam vse prste pol skor opečene[sm=smiley13.gif] no sam za našo pikico se je pač treba potrudit. stara je 2,5m in sem do sedaj le enkrat vmes prekuhala vse stekleničke.

daisyb -> RE: sterilizacija črpalke&stekleničke (26.6.2009 17:22:46)

crpalko steriliziram vsakic po uporabi...steklenicke pa sam dva al tri krat na dan. nabavili smo aventov sterilizator za v mikrovalovno (stane okol 30 al 40 eur) in je zelo prakticen, ce mate mikrovalovno.

lp,

daisyb

Greenie -> RE: sterilizacija črpalke&stekleničke (27.6.2009 11:33:13)

Prvi mesec sem jih prekuhavala v vodi na štedilniku (minuto ali dve), kasneje pa čedalje bolj po redko. Imamo pa deževnico, tako da k sreči niso postale bele od kamna.

Stran: [1]