ne mara GH brez dodatka mleka - kaj naj? (Polna verzija)

Forum >> [Dojenček] >> Uvajanje goste hrane

Sporočilo

Evica22 -> ne mara GH brez dodatka mleka - kaj naj? (22.6.2009 14:45:50)

Moj 7-mesečni malček je očitno bolj "mlečne sorte" in mu ne diši nič, če ni zraven vsaj malo mleka. Npr. sadne kašice ne je, če pa jo zmešam v mlečno kašico (npr. keksolino) pa vse poje. Zdaj pa me zanima, ali je priporočljivo, da mu sadje mešam v mlečno kašico ali naj raje počakam, da mu bo sadje "zadišalo"? Ali se lahko vse vrste sadja mešajo v mlečne kašice?
KPa še nekaj: vem, da so jagode alergene, zanima pa me, kako je z jogurti z okusom jagode. Kdaj se lahko začnejo uporabljati? Tudi šele po 1. letu starosti?

tejči28 -> RE: vprašanja (22.6.2009 14:58:37)

moj mali tudi obožuje mlečne kašice,zato mu tudi v sadno zmešam malo mleka in npr.kosmičev.pazim pač da je več sadja.
mlečne izdelki kot so jogurti in ostalo bomo pa začeli uvajat po 1.letu,je pa to stvar posameznika.

azik -> RE: vprašanja (22.6.2009 15:38:52)

Glej Evica jaz nisem nič komplicirala in sem mu dala jagode že pri 7 mesecu in mu ni bilo nič ti se pa odloči kako boš naredila pri svojem otroku

kekso -> RE: ne mara GH brez dodatka mleka - kaj naj? (22.6.2009 16:21:59)

Zdravo,

moja je stara 10 mesecev in pol in sem ji prejšnji teden dala prvič jogurt, ki ga je z veseljem jedla. Res ji ga nisem dala toliko, da bi se ga do sitega najedla, zato, če bi se pojavila kakšna huda reakcija. Gledam pa, da ji ne dam jagodnega, nekako sem se odločila, da ji bom jagodnega ponudila po dopolnjenem 1 letu.

Drugače pa lahko svojemu ponudiš kakšno skutico s podloženim sadjem, so zelo v redu.

lp

Stran: [1]