Anonimen -> RE: napomoč! (22.6.2009 14:11:45)
|
IZVIRNO SPOROČILO: watershine naš malček je star 7m. na začetku je bil tako priden da smo učasih "pozabili da ga imamo". vse je jedel, veliko je jedel, ko je bil zaspan sem ga dala v svojo posteljico in je zaspal in tudi dolgo spal... zdaj pa... 1.ponoči se zbuja in imamo tudi po 4 urne žutke po noči - nisem čisto prepričana ali je res lačen ali pa se hoče samo crkljati - ponoči ga dojim in ga nebi rada navadila na AM ker se mi res ne ljubi ponoči eno nadstropje višje kuhat mleko!!!! Tudi jaz imam kuhinjo spodaj - rešitev: Zvečer si pripravim termovko s prekuhano vodo, flaške imam zgoraj in tudi mleko. Čeprav naša ne je ponoči. Aja, stari smo skoraj 6 mesecev. 2.poleg tega da se velikokrat v spanju (ne vem zakaj) obrne na trebuh, seveda se potem posledično zbudi in joka.... Zaenkrat se samo podnevi obrne na trebuh in tuli kot zverina, ker ji ne gre nazaj. Ponoči k sreči spi kot top na hrbtu. Verjetno jih moti, ker so v takem položaju. Mislim, da je treba to fazo prebroditi. 3.zaspi samo tako (da ima dudo-ampak ok to bomo prenesli-prej je ni potreboval) in da leživa na "tavelki postli" in se stiska k meni!!!! Z možem sva jo v štartu navadila zaspati v postelji. Sprva je bil jok in je šel eden od naju k njej, jo pobožal, polubčkal in aja aja, nikoli pa je nismo nosili in crkljali. Sedaj ve, da je noč in čas za spanje - v svoji postelji. Mislim, da boš morala tu vztrajat, čeprav ti bo verjetno težko, ker se joka. 4.no hranjenje je pa spet zgodba zase... je zelo izbirčen... zjutraj je katerega od linotov (rižolino, grisolino, keksolino ali frutolino)-TO OBOŽUJE!!!! kasneje mu dam kakšno kašico - zelenjavno - TUKAJ JE ŽE PANIKA ČE NI NJEGOVA NAJLJUBŠA! če je priden mu dam za posladek en piškotek plazma no zakonec ga čaka še sadje tu pa je tako tako... učasih srečen učasih nesrečen-odvisno od sadja... no če mu dam sadno KAŠICO je itak srečen kot radijo! no za večerjo pa 200ml aptimila tega včasih spije celega včasih pa ne... nej povem še to da kadar bolj malo poje seveda poskušam "primankljej poštukati" z kruhom ali čim drugim... Mi smo šele dobro začeli s kašicami in enkrat vse poje, drugič ne. Tudi z mlekom je isto - enkrat ful, drugič malo. Tako kot odrasli verjetno. Je pa od prijateljice mala jedla vse, sedaj pri 1.5 letu je v fazi, ko bi jedla samo meso oz. hrenovke in pašteto. vem da bi me nejraje marsikatera "napizdila da sem sama kriva"... ampak pridiga mi ne bo pomagala (lahko pa v svoj zagovor rečem da je jedel najprej vso zelenjavo-tudi brokoli!!!! potem pa ne več... nisem ga mogla stradati in sem mu dala kašico, drug dan zelenjavo pa je spet ni maral... pa sem mu dala žličko kašice pa žličko zelenjave pa je zelenjavo ven spluval!!!! kar se pa spanja tiče... so ga pa zobki matral in ni mogel zaspati drugače kot zmano... zdaj pa se tega ne moremo rešiti!!!!!) ZATO RES PROSIM ZA KAKERŠEN KOLI DOBER NASVET!!!! KAJ STE VE STORILE ČE STE IMELE PODOBNO IZKUŠNJO! ALI KAJ BI STPRILE... VSAK NASVET BO ZLATA VREDEN.... ZATO PROSIM ZA VAŠE IZKUŠNJE!!!! LP Vztrajaj pri tistem, pri čemer misliš, da je prav. Samo se moraš tega držat. Če boš popustila, bo otrok to videl. Čeprav je star 7 mesecev ali pa naša 6 esecev, že poskuša, do kje ima mejo. To mejo pa postaviš ti s svojim partnerjem oz. družino. lp,[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image]
|
|
|
|