dojenček in sprememba okolja (Polna verzija)

Forum >> [Dojenček] >> Novorojenček, dojenček



Sporočilo


otročnica -> dojenček in sprememba okolja (22.6.2009 9:25:12)

Kako kaj vaše dojenčke vznemiri in vrže iz ritma sprememba okolja, npr. odhod na morje ali kam drugam, ko je treba prespati?
Doma imava s svojim 8 mesečnikom zelo dosleden ritem kar se tiče spanja in hranjenja, zato tudi ni prevelikih težav, ko ga dajem spat. Ko ga odnesem v spalnico ob uri za spanje, že kar ve da gre spat. Malo se poigrava, pocrkljava, ko ga dam v posteljico hitro zaspi.
Sedaj pa sem z obema otrokoma odšla na počitnice k starim staršem. Mojega dojenčka je tale sprememba čist iz tira vrgla. Grozno joče in se prav težko umiri[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley19.gif[/image], ko gre spat.
Pred 2 meseci, ko smo tudi bili na 1 tedenskem obisku, pa ni bilo težav, prav fino se je počutil.
Torej, kako kaj vaši dojenčki reagirajo na spremembe??




Katy78 -> RE: dojenček in sprememba okolja (22.6.2009 9:33:28)

Ja, tudi pri nas je tako. Doma ima ustaljen ritem spanja čez dan in večinoma brez težav zaspi. Sicer še nismo nikamor šli za dalj časa, vendar parkrat sva prespala pri mojih starših, pa je zelo težko zaspal čez dan, medtem ko zvečer ni bilo težav. je pa zdaj že bolje, kot je bilo prvič ali drugič. Čez en mesec gremo pa na morje in me je kar malo strah, kako bo s spanjem. Je pa tudi res, da doma mu jaz sobico zatemnim z roleto, ker sicer samo naokoli gleda in ni šans da bi zaspal, pri starših so pa žaluzije in ni nikoli taka tema kot doma. Ampak tudi ko smo improvizirali in okno dodatno zatemnili, so bile parkrat še vseeno težave, zdaj je nekoliko bolje, še vedno pa ni isto kot doma.




Hope2 -> RE: dojenček in sprememba okolja (22.6.2009 10:03:04)

Nič ga pretirano ne moti. Sar je 7,5 mesecev in že  od prvega meseca hodimo k starim staršem čez vikend ali pa za več dni na dopust, pa zaenkrat nikjer nič problemov. Upam, da tako ostane[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image]




Taddy78 -> RE: dojenček in sprememba okolja (22.6.2009 11:21:30)

Pri 8.mesecih smo šli prvič na morje in je bil ful priden, kot da ga nimava zraven...skorajda bolj priden kot doma.





bskrle -> RE: dojenček in sprememba okolja (22.6.2009 12:40:09)

Pri nas samo prvorojenke niso motile spremembe. Ostale pa so na spremembe zelo občutljive. Več se hočejo dojiti, manj spijo. 




maca m -> RE: dojenček in sprememba okolja (22.6.2009 12:41:54)

Ko smo šli za en teden v toplice, bil je star dobrih 8m, ni bilo nobenega problema. do takrat smo tudi že nekajkrat prespali pri naših, pa je bilo ok.
Zadnje čase pa opažam, da pri mojih starših komaj zaspi čez dan, pa še to samo kakšne pol ure. Ga pa moram nosit, da zaspi, drugače joka ko kudič.
Doma ga položim v posteljico, mu dam čaja in sam hitro zaspi.




misa4 -> RE: dojenček in sprememba okolja (22.6.2009 13:34:16)

Mojega ne gane kaj preveč če smo drugje, le prenosno posteljo vozimo sabo, ker v vozičku ne zaspi.




kajajaka -> RE: dojenček in sprememba okolja (22.6.2009 14:56:58)

Nimamo težav, ker nikoli nismo pretirano spremenili življenskega ritma zaradi prihoda dojenčka. ko je čas za popoldansko spanje spi doma, pri babici, v vozičku na sprehodu ali izletu ali pa na ležalniku ob bazenu... Ne kompliciramo in zato tudi otrok ne. Navajena je na vse, tudi hrup, zato ni problemov. Malo jo pocartamo in čez pet minut spi.




Tinko Polovinko iz M -> RE: dojenček in sprememba okolja (23.6.2009 17:40:56)

Pri nas je isto kot pri _kajajaka_
sli na 3-tedensko dopust kot je imel 3 mesece, od tega preziveli nekaj dni na morju. ko je bil cas za spanje, je spal v vozicku, zvecer je tudi zaspal v vozicku, saj smo bili zunaj, ko smo se vrnili v hotel, sem ga previla in preoblekla, nahranila in dala spat v posteljo. Cim manj komplicirajte, otrok se mora na vse navaditi.




Katy78 -> RE: dojenček in sprememba okolja (23.6.2009 18:30:07)


IZVIRNO SPOROČILO: Tinko Polovinko iz M

Cim manj komplicirajte, otrok se mora na vse navaditi.



Ni fora, da bi jaz komplicirala, ampak otrok, ko je čas za spanje, enostavno ne zaspi v vozičku ali pa na ležalniku, na igralni podlogi, ampak v zatemnjeni sobici v postelji. Ko je bil manjši, je zaspal v vozičku, zdaj pa ni šans, ker je vse naokoli preveč zanimivo. Ne vem no, če imate eni otroke, ki zaspijo kjer koli, potem takoj pametujete, da druge mame pa kompliciramo. [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/zmeden.gif[/image] Saj tudi odrasli smo različni, eni zaspijo takoj kot ubiti, drugi pa ne.




K.D. -> RE: dojenček in sprememba okolja (23.6.2009 18:37:41)

Se podpišem pod izjavo Katy78.
Eni imate pač srečo, da imate tako nezahtevne otroke da vam zaspijo kjerkoli. To ne pomeni da ste jih sami na to navadili oziroma da smo vsi drugi zakomplicirani.




Brisani uporabnik -> [Brisano sporočilo] (23.6.2009 18:45:51)

[Vsebina sporočila je bila izbrisana]




Stran: [1]