Izbirčnost pri jedi (Polna verzija)

Forum >> [Skupnost RR] >> Čvekanje ... v tri dni ...



Sporočilo


Anonimen -> Izbirčnost pri jedi (20.6.2009 23:32:34)

Mene pa zanima, kaj bi ve storile, če bi imele otroka, ki je zelo zelo izbirčen pri jedi? Še tisto, kar je imela rada do sedaj, ko skuham,  ne je več. Je pa že najstnica. Imate te probleme tudi vi ali ste jih imele celo same, ko ste bile otrok?




Korina1 -> RE: Izbirčnost pri jedi (20.6.2009 23:36:47)

Pri nas doma je tako da en ne je rib, en ne je ješprena in en fižolove juhe. Tu se pa tudi vse konča. No jaz pa ne nejm ravno rada kalamarov, sicer sem jih pa jedla samo enkrat v življenju.




mamima -> RE: Izbirčnost pri jedi (20.6.2009 23:47:53)

Mislim, da to ni nič posebnega, sploh pri najstnikih. Jaz sem bila enaka. Tudi mislim, da ni razloga za skrb, ker je otrok že dovolj velik, da lačen ne bo, bo pač jedel samo ene in taiste zadeve, do nekega obdobja, ko se spet kaj spremeni.
Moj brat je bil naprimer na to finto: mami, to sem meu rad lani? In mami je rekla: jaaa, zelo rad si to jedel! Pa je blo OK[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image]. Jaz nisem pa ničesar pametnega (beri zdravega) pojedla, pa sem odrasla v eno take sorte, da imam še veliko časa do stanja podhranjenosti[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/jezicek.gif[/image].
Osredotoči se na vsaj 1 ali 2 jedi bolj zdrave sorte, ki ima rada pa tega malo več pripravi.
En primer še poznam, ko otrok ni in ni hotel pit mleka. Tudi jogurti, skute,.. niso šli. In je zato pač pojedel malo več palačink in druge hrane ki je vsebovala mleko. In je šlo. Je odrasel v velikega, zdravega gospoda, ki je moji hčerki dedi[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/bravo.gif[/image].

Lepo noč!




lumpa6 -> RE: Izbirčnost pri jedi (21.6.2009 9:06:22)

pri nas imamo 5 otrok, in s tem 5 izbirčnežeu tut v puberteti sta 2 , nč sej mine, enkrat[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley13.gif[/image]




Freycha -> RE: Izbirčnost pri jedi (21.6.2009 9:49:38)

jaz sem bila grozen zbirk..... polovico nisem marala, tri četrt od tistega, kar sem pa marala, sem bila pa alergična......

pa sem tut zrastla, pa še preveč me je skupaj, pa tudi z leti sem vzljubila hrano, ki je prej nisem niti videti mogla....






Anonimen -> RE: Izbirčnost pri jedi (21.6.2009 9:58:33)

Jaz nekoč nisem marala cvetače,bučk pa še mogoče kaj aha olivnega olja zdaj pa vse to jem,ko malemu kuham.Saj sem se navadila.




Teni_ -> RE: Izbirčnost pri jedi (21.6.2009 10:12:49)

Pri nas je tako, da Nika je vse, Teja pa nič od zelenjave, pa še 3/4 drugega, ona bi samo krompir in meso. Pa noben, razen mene ne je solate. Sem pa bila jaz tudi full zbirčna, zdaj pa edino nisem najbolj navdušena nad mesom.

Ampak nekak skombiniramo. Se ne sekiram, če ne je, pač ne je. Zvečer pa Teja je samo kruh in pašteto trenutno. En čas je jedla samo hrenovke. Že od malega je izbirčna.




Ribica ** -> RE: Izbirčnost pri jedi (21.6.2009 11:33:35)

Jaz sem ful zbircna in upam, da moji otroci ne bodo. Jim bo marsikaj prihranjeno [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image] Recimo napol poln hladilnik, zame pa "ni nic pametnega" za jest.




Anonimen -> RE: Izbirčnost pri jedi (21.6.2009 12:33:49)

IZVIRNO SPOROČILO: decembrka

Mene pa zanima, kaj bi ve storile, če bi imele otroka, ki je zelo zelo izbirčen pri jedi? Še tisto, kar je imela rada do sedaj, ko skuham,  ne je več. Je pa že najstnica. Imate te probleme tudi vi ali ste jih imele celo same, ko ste bile otrok?



če ne je, pač ne je. ko bo lačna, bo že jedla. ampak, ne kuhaj ji takrat, ko se bo njej zdelo, da bi jedla. pripravi naj si sama, če ji tvoja kuha ne diši. ker v nasprotnem boš lahko samo kuhala, pa še takrat po možnosti vrgla stran, če se bo slučajno spomnila tisti trenutek, ko je dala v usta dve žlici, da ne bo več jedla.
glede na to, da je najstnica, pa je morda padla v tiste modne muhe in je morda slišala od prijateljic, prebrala in se odločila, da pa to ne bo več imela rada.
včasih je pri izbirčnosti dovolj kaka finta, taktika. vsaj pri malih otrocih. pri velikih, recimo najstnicah, kot je tvoja, pa imajo možnost, da se sami spoprimejo z lonci in pokrovkami. morda celo ugotovijo, da je za kuho potreben trud in bodo skuhano malo bolj cenili in se bodo nehali zmrdovati.




Stran: [1]