draga poštnina (Polna verzija)

Forum >> [Skupnost RR] >> Čvekanje ... v tri dni ...



Sporočilo


mamima -> draga poštnina (20.6.2009 23:30:51)

V začetku tedna, sem v Baby centrovi spletni trgovini naročila en mičken otroški bazenček, mislim da je okoli 90 cm premera. Prišel je lepo zapakiran v kartonasti škatli. Poštnina me je stala skoraj toliko kot bazen!
Torej bazen je bil nekje 5,60€ se mi zdi, poštnina pa 4,30€! Iz Ljubljane v Koper!

Meni se to zdi visoka cena za en paketek, ki sploh ni težek. Kaj menite?




rija -> RE: draga poštnina (21.6.2009 0:05:36)

menim, da je pošta *******[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/hudicek1.gif[/image] 

poštnine so postale tak drage, da če jih bog ne daj preračunam nazaj v tolarje, me kar nekam pritisne[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley13.gif[/image]




Anonimen -> RE: draga poštnina (21.6.2009 0:18:36)

Ja jaz sem tut ta teden malo klela Pošto Slovenije ... sem naročila kopalke od Lisce in je poštnina prišla tut neki čez 4€ ... mar bi se usedla v avto in zapeljala do prve Liscine trgovine ... bi manj na bencinu zapravila [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/hudicek1.gif[/image].




ksenija12 -> RE: draga poštnina (21.6.2009 0:38:11)

Zato pa naročajte pri nas:)




glen -> RE: draga poštnina (21.6.2009 9:20:27)

Če se dobro spomnim imam bc spletna trgovina nad 20 eu poštnino brezplačno,do 20 eu pa enotno tarifo 4 in neki eu.(zame ful)
Jaz izdelka za 5 eu že nebi naročila ,če bi vedla da me pride poštnina skori toliko,sej maš take čovničke po raznih Sparih,Mercatorjih,....




robinzon -> RE: draga poštnina (21.6.2009 9:33:26)

Pri nizki ceni naročenega je to veliko, po drugi strani pa, če nekaj želiš in bi moral po to reč 20 ali več km daleč, se še zmeraj splača, če računaš porabo časa in bencina.

Visoka poštnina zdi, ker je nizka vrednost, pri nas v službi npr. dobivamo po pošti material, težek caa 20 kg, oddaljenost 70 km in je poštnina tam okrog 8€. Je pa res, da ima pošta z velikimi koristniki tovrstnih uslug pogodbe in je poštnina precej nižja kot za navadne "smrtnike".




Anonimen -> RE: draga poštnina (21.6.2009 11:25:26)

IZVIRNO SPOROČILO: robinzon
Je pa res, da ima pošta z velikimi koristniki tovrstnih uslug pogodbe in je poštnina precej nižja kot za navadne "smrtnike".


Tudi Baby center ima verjetno pogodbo, saj se zaračunava po ceniku pošiljatelja, čeprav plača poštnino naslovnik. Je pa odvisen, kolikšen popust ima to podjetje.
Jaz vedno naročim po pošti neke stvari iz centra mesta in tudi plačam okoli 4 evre ampak zato, ker se mi ne ljubi gužvati, niti iskati parkirnine, še manj pa plačevati kakšne kazni.
Drugič pa naroči za 100 kg materiala, pa boš mogoče  plačala ca 10 evrov[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image]
Pa zakaj nisi naročila nad 20 evrov, ko je poštnina brezplačna? V teh primerih se splača gledati na tovrstno akcijo.




Anonimen -> RE: draga poštnina (21.6.2009 12:25:09)

tele poštnine od pošte oz. njihove storitve so kar navili s cenami. včasih je bolje, da se vsedeš v avto, odpelješ, če je lepo vreme, imaš še lep izletek in imaš vsaj kaj od tega.




mamima -> RE: draga poštnina (21.6.2009 12:57:17)

Hja, vse imate prav! To mi je bila lekcija, če bi vedela res ne bi naročila, bi se sama peljala v trgovino (čeprav sem v Kopru bila, pa niso imeli), oz. bi naročila nad 20€... a
Ma kaj čemo, vsaka lekcija nekaj stane[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image]

Je pa res da bi bilo fajn, da se zgodi kak preobrat v naši državi in malo izpodrine ta monopol pošte Slovenije, me potem zanima za koga bi se ljudje odločali. ker imajo preveč niti v rokah za moj okus[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image].

Uživajte v vremenu če maste lepo, tukaj na obali piha taka buja, da ni za nikamor.





onka -> RE: draga poštnina (21.6.2009 13:49:29)

IZVIRNO SPOROČILO: mamima

Je pa res da bi bilo fajn, da se zgodi kak preobrat v naši državi in malo izpodrine ta monopol pošte Slovenije, me potem zanima za koga bi se ljudje odločali. ker imajo preveč niti v rokah za moj okus[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image] .



Me zanima, kako ti bo pa pol fajn, ko boš dobila obvestilo o prispelem paketu, če te ne bo doma in boš mogla it iskat paket čisto na tak konec mesta, ki ti bo od rok. Pošto imaš pa verjetno blizu, a ne? Pa v seznanitev, določene cene ima v vajetih država, tko da pošta glih ni za vse kriva. Pa ne verjamem, da je pri drugih ceneje, ker je tudi naše podjetje iskalo najugodnejšega ponudnika (glede prevzema, dostave, cene itd)
Pa lepo nedeljo vsem




Žaži -> RE: draga poštnina (21.6.2009 14:08:50)

Jaz velikokrat česa ne naročim ravno zaradi poštnine.




Anonimen -> RE: draga poštnina (21.6.2009 14:38:09)

IZVITorej bazen je bil nekje 5,60€ se mi zdi, poštnina pa 4,30€! Iz Ljubljane v Koper!


Se vedno ceneje kot bencin [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/jezicek.gif[/image].

Pac je treba prebrat pogoje dostave, kjer sta postnina in reklamacije bistveni del pogojev. Od doma je lazje narocat, prihranis na bencinu in casu, ki je tudi nekaj vreden, vsaj meni in raje dam toliko posti (ceprav je glede na vrednost paketa veliko) kot da se nekam vozim samo po to. Pac mi je vreden tudi cas. Do poste imam pa 2 minuti pes.




Stran: [1]