yania -> RE: Marčevski zvončki in trobentice II.del (23.6.2009 21:03:29)
|
IZVIRNO SPOROČILO: tasa_m IZVIRNO SPOROČILO: KOKICA32 Jaaaa, hvala, razumem! Torej je korigirana starost šteta od PDP-ja..! In koliko prej morajo biti rojeni otročki, da se upošteva korigirana starost? KOKICA.. Lija je rojena 3t 5d prehitro in jo imajo šteto kot "drugi nedonošenčki", pa sem vprašala viš.med.sestro, ko sta z kolegico prišle Lijo pogledat, če moram pri Liji odštevat mesec vstran. Pa mi je takrat rekla: Lija je stara 3 mesece in ne 2. Tak da.. jaz ne odštevam. Mi smo imeli razvojno ambulanto, in je hotela zdr.da prime Timon eno igračko in je ni hotel, čeprav doma zdaj kar skos nekaj v usta tlači od dude, do raznih igračk, jih prav prime...no to dela zdej kak teden.... No in ko sem rekla zdr.da niti ne prijemlje še igračk, je rekla tako: sej ne more, ker je trebušček še mehak, ni še mišica tako razvita. Veste in je star 3 mesece ne 4, morate vedeti da je prej rojen....in še zlatenčen je bil mejno cel mesec...to bistveno vpliva na njega, glede zategnjenosti.. čeprav res ničesar ni zelo opaziti, razen tega, da ko pase kravice, dvigne glavo zeloooo visoko..kar ni uredu.... no, to je to....njegovo pediatrinjo pa res nisem vprašala kako je s tem štetjem in uvajanjem GH....
|
|
|
|