Janeja -> RE: Katero vzmetnico kupiti? (20.6.2009 21:48:18)
|
IZVIRNO SPOROČILO: zmajaz Se pridružujem katrin30 in tudi jaz toplo priporočam latex - midva ga imava sicer od Dollarja (7-consko ležišče) in sva zelo zelo zadovoljna. Jaz sem si vzela zraven še ortopedski vzglavnik iz latexa in že od prve noči spim kot angelček, čeprav pravijo, da naj bi človek rabil 2-3 tedne, da se nanj navadi. Pa ker je med nama z možem precej razlike v višini in teži, imava v velikem ležišču 2 jedri različnih trdot - po želji ti ju tudi zlepijo. Odkar imam to ležišče imam veliko manj težav s križem - tudi če me kdaj zvečer boli (predvsem v nosečnosti me je večkrat), je do jutra že bistveno boljše. Pa nikoli v življenju prej se mi ni zgodilo, da bi se zbudila točno v takem položaju, kot sem zaspala, na tem ležišču pa se mi to pogosto zgodi. Na prejšnji vzmetnici tudi niti pod razno nisem mogla ležati na hrbtu, ker me je že po dveh minutah grozno bolel križ (pa je bila praktično nova vzmetnica), na latexu se mi pa včasih celo zgodi, da kar zaspim na hrbtu. Vse tole 100% drži tudi pri nama. Latex 7 conska vzmetnica od Dollarja je tisto, ker sva dolgo iskala. [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley20.gif[/image] Tudi midva imava zdaj prvič dve ločeni ležišči 90x200, zaradi razlike v teži. Pri Dollarju ti priporočajo ležišče glede na tvojo težo in višino, če ti pa to ne odgovarja, pa ti ga zamenjajo z drugim - tršim ali mehkejšim. Midva sva si privoščila še električno nastavljiv latoflex, zdaj naju pa iz postelje ne spraviš. Se res splača investirat v dobro ležišče. Se nikoli prej nisem zbujala spočita in brez bolečin.
|
|
|
|