Kri v prvih tednih (Polna verzija)

Forum >> [Nosečnost] >> Nosečnost in porod

Sporočilo

Anonimen -> Kri v prvih tednih (20.6.2009 17:58:15)

Pozdravljene!

Kaj naj naredim ko pa se mi je v 6t pojavila krvavitev? Zaenkrat se to ponavlja od prejšnjega tedna vsak dan.Na UKC so mi na pregledu rekli, da ni kaj drastičnega. Mene pa je zelo strah. K svojemu G bom šla šele v pon. V spodnjem delu trebuha me zelo tišči kaj naj ko pa je pred menoj še nedelja in sem zelo zaskrbljena za mojo [sm=duda.gif] .

Prosim vas za nasvete,

Lp, anonimna

ribica. -> RE: KRI V PRVIH TEDNIH! (20.6.2009 18:37:30)

nič ne moreš. Sicer se v takih primerih vedno priporoča počitek, ampak mislim da je to bolj tako tako. Če je kaj narobe se bo vse skupaj odvijalo po svojem scenariju, ne glede na to ali greš ti na sprehod v park, ali  pa če doma ležiš. Vem da ti je hudo in te skrbi, ampak ne moreš nič. Misli pozitivno in sprejmi kar pač življenje prinese. Seveda ti želim da se vse odvije dobro za vaju oba!!!

Jada82 -> RE: KRI V PRVIH TEDNIH! (21.6.2009 10:14:29)

Anonimna, tudi jaz sem nekje na istem. V torek sem zvedela, da sem noseča, včeraj se je pojavil rjavkast izcedek, za kar vem, da ne prinaša nič dobrega. Sem klicala v bolnico, so rekli, naj grem v ponedeljek kar do svojega ginekologa, bili zelo neprijazni. Sedaj poskušam čim več počivat, upam na najbolje, sicer pa kot je rekla ribica, vse se pač odvije po svojem scenariju, kaj dosti ne moremo narediti. Upam seveda, da bo dobro za obe naju!

eva1 -> RE: KRI V PRVIH TEDNIH! (21.6.2009 10:36:06)

Ja nimaš kaj...tudi če greš v bolnico, nimajo kaj za narest...jaz sem v prvi nosečnosti imela izcedke od 5-8 tedna,pa imam sedaj 4 letnega fantka doma, sedaj sem ful zakrvavela v 13 tednu, so mi dali jasno vedt, da kar bo-bo, nimamo kaj..pa je HB bilo vse ok...sem sedaj v 17 tednu in še vedno me je malo strah, da nebi šlo kaj narobe...

Erin -> RE: KRI V PRVIH TEDNIH! (21.6.2009 10:45:43)

Čimveč ležat in počivat.. nobenih obremenitev in dvigovanja težkih stvari... tako so meni rekli..
JAz sem imela rizično celo nosečnost, krvavela sem v 6 tednu, 10 tednu in 26 tednu.... po drugi krvavitvi  sem ostala doma...bolelo me je vse, napovedi G niso bile spodbudne, so rekli da se lahko zgodi da ga tudi izgubim... krvavitev se je zmanjšala in ponehala, sem pa počivala in ležala do 30 tedna,..šele takrat so bolečine ponehale in sem začela uživati v nosečnosti.. no danes imam pa 10 mesečnega fantiča...

Menda je teh krvavitev dosti ampak se menda le vsaka 5 al kako že konča s splavom..

Upajte do zadnjega, čimmanj živcirat in počivajte.. ampak ko je krvavitev se kar takoj pojdite pokazat... ne odlašajte...
Pa naj se krvavitve končajo, DOBRO opravite na pregledu in SREČNO!!
[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/pikapoka1.gif[/image][image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/pikapoka1.gif[/image][image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/pikapoka1.gif[/image]

Erin -> RE: KRI V PRVIH TEDNIH! (21.6.2009 10:47:43)

IZVIRNO SPOROČILO: ribica.

nič ne moreš. Sicer se v takih primerih vedno priporoča počitek, ampak mislim da je to bolj tako tako. Če je kaj narobe se bo vse skupaj odvijalo po svojem scenariju, ne glede na to ali greš ti na sprehod v park, ali  pa če doma ležiš. Vem da ti je hudo in te skrbi, ampak ne moreš nič. Misli pozitivno in sprejmi kar pač življenje prinese. Seveda ti želim da se vse odvije dobro za vaju oba!!!

Lepo napisano[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley20.gif[/image]

power girl -> RE: KRI V PRVIH TEDNIH! (21.6.2009 10:52:19)

Pozdravljena!
Jaz sem v 10T in v 7T se mi je pojavila krvavitev.Takoj sem obiskala G in mi je svetovala počitek,čeprav me je po 1 tednu poslala nazaj na delo.Po parih dneh se je spet pojavila krvavitev,spet sem obiskala G,po ultrazvoku mi je ugotovila,da se mi lušči posteljica.Predpisala mi je dabroston in mi odprla bolniški stalež.Naj povem,da pri krvavitvi ne more kaj veliko pomagati,saj je meni rekla,da se bo samo odvijalo kot se misli.Ko kaj takega slišiš si misliš da je nesposobna in da ti ne želi dovolj pomagati.Ko pa sem se posvetovala še z drugo G,mi je dala enak odgovor.Želim ti da se ti vse izteče o.k. in da boš lahko uživala v odraščanju svojega otročka.

Anonimen -> RE: KRI V PRVIH TEDNIH! (21.6.2009 15:47:45)

včasih je vzrok v tem da imaš premalo svojih hormonov in ti dajo dabraston tablete - če je to vzrok pomaga, drugače pa nimaš veliko druge izbire kot počakat kaj bo. počivaj, to je trenutno najboljši nasvet.

vso srečo ti želim

Jada82 -> RE: KRI V PRVIH TEDNIH! (22.6.2009 18:36:51)

Jaz sem bila danes na pregledu, vendar se še ni nič videlo, tako da še ni mogla reči ali je ok, ali ne. Me je pomirila, da češ, da če je kaj narobe, pač narava sama opravi s tem in zato se ni za sekirat, ker če je enkrat splav, ne pomeni, da bo naslednjič tudi ... pač ni bilo vse prav. Lahko pa da je vse ok. 1.7. imam spet pregled in bomo takrat več vedeli. Sem se pa odločila, da se ne bom sekirala za stvari na katere žal nimam vpliva. Če se je dobro prijel, bo preživel tudi stres in vse ostalo. Če pa se ni, se bo pa po naravni poti sčistilo .... čakamo in bomo videli!

Stran: [1]