vprašanje (Polna verzija)

Forum >> [Skupnost RR] >> Čvekanje ... v tri dni ...



Sporočilo


Anonimen -> vprašanje (20.6.2009 17:32:40)

glede vodenih kozic-naša mis je bila v stiku z njimi...ne v dotiku ena deklica jo je samo  v voziček pogledala...tej punčki se ni videlo da ima vodene koze,ker ji je ravno prebolela...p mi je rekla da se znaki okužbe pokažejo komaj čez 3tedne??[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/zmeden.gif[/image]odkar je bila v stiku je minilo že teden dni.se kaj prej pokažejo znaki?    pa še glede mleka---kje shranjujete škatle??jaz imam v shrambi,ampak je že prevroče,naj dam v hladilnik?   pa še eno--naša mala si zelo drgne dlesni..ima tako belo izboklino....prvo rečejo da pridejo spodnji 2,ona pa ima izboklino spodaj,ne ta zoba ki pridejo prva,ampak čist zraven-se pravi drugi zob od sredine[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image]...tja si tudi prstke vstavlja..[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/zmeden.gif[/image]




Gina -> RE: vprašanje (20.6.2009 17:41:30)

Norice so moji otroci dobili ločeno, vendar vsi trije skoraj natančno 14 dni po stiku z obolelim.

Kar se tiče škatle z mlekom, sem jih jaz vedno hranila kar v shrambi ali v omari.

Zobki ne rinejo vedno ven v vrstnem redu iz knjig. Nekateri otroci dobijo najprej dvojke ali celo kak drug zob. Če ima belo spodaj, se skoraj gotovo vidi pod dlesnijo zobek, ki še ni pokukal na plan.





buči -> RE: vprašanje (21.6.2009 8:50:31)

Naš je dobil norice točno 21 dan po verjetni okužbi od starejšega bratca. Smo pa bili dan pred izbruhom pikic s kolegico v ZOO, ker nisem vedela, da je naš že kužem, sta se igrala skupaj, ji je dal piškote, pa njena ni zbolela. Soseda je prišla k nam, da bi se njena okužila, jo je naš lubčkal, pa se ni okužila. Le naš mlajši je dobil od njih močan prehlad, ker je bil že v inkubacijski dobi, pa malo manj odporen. To je majhna verjetnost, da se je tvoja akužila.




Anonimen -> RE: vprašanje (21.6.2009 19:18:19)

kaj pa če se je okuženi ne dotakne??'a lahko tudi dobi??ker se deklica naše ni dotaknila..[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image]..prosim to mi še povejte...ker se je mpja polsestra tudi pogovarjala s to okuženo deklico(ki je ravno prebolela koze),pa ne vem če se je okužila.ne upam si iti tja zarad misli da bi jih lahko ona še dobila.se prenaša samo s dotikom?




Klemy82 -> RE: vprašanje (21.6.2009 19:31:36)

Prenos je z dotikom, lahko pa tudi kapljično. Se pravi, če se je ni dotikala ali kihala/kašljala vanjo, je možnost okužbe zelo zelo majhna.[sm=smiley1.gif]




Anonimen -> RE: vprašanje (21.6.2009 19:53:23)

ni kihala
niti kašlala




Anonimen -> RE: vprašanje (21.6.2009 19:58:24)

stala je zraven vozička kakih 3minute,,se dotikala samo vozička...to je bilo nekje 5.junija.se pravi pred 2tedna




Anonimen -> RE: vprašanje (21.6.2009 20:20:39)

sedaj sem ravno klicala mamo od te punčke,da bi jo vprašala kdaj je imela koze,,pa pravi da jih ta punčka ni imela,ampak njena 9mesečna sestrica in 7letni bratec,,,ti pa niso bili zunaj...ta punčka pa jih zdaj preboleva...tako da če je dobila od brateca,pa bila kužna tiste dni,ko še niti vedela ni,se pravi 5.6,potem bi tudi že moji dobili,a ne??[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/zmeden.gif[/image]




2ursae -> RE: vprašanje (21.6.2009 22:16:08)

jaz sem marsikaj o tem našla tukaj

citirano iz članka: "Dovolj je že prepih skozi vrata sobe, v kateri se nahaja bolnik, in zrak v sosednjem prostoru je že okužen."

Moj ta starejši jih je dobil dva tedna po tem, ko mi je vzgojiteljica v vrtcu rekla, da razsajajo, mlajši pa dva tedna po stiku z bratom.




Stran: [1]