Naja31 -> kako naj se obnašam? (19.6.2009 21:56:03)
|
Danes sem izvedela grozno novico, da ima moja prijateljica raka. V ponedeljek gre na operacijo. Je pa situacija zelo, zelo resna. Nisva si zelo blizu, bi rekla, da sodi v širši krog prijateljev, imava isto stare otroke, občasno se dobivamo. Jaz sem čisto zgrožena, žalostna, hudo mi je zanjo in njeno družino. Zdaj pa sploh ne vem kaj naj? Ali naj jo pokličem ? Ne vem če ti sploh bilo pametno, ker sem prepričana, da se bom zjokala. Tega pa ona zdaj sploh ne rabi. Moja mama je umrla z rakom 14 let nazaj. Do natankosti se spomnim kako je vse zgledalo, operacije, kemoterapije, izpadanje las, bruhanje, trpeljenje, zadnjih mesecev njenega življenja se spolnim kot da so bili včeraj. Imam občutek, da ji zaradi moje slabe izkušnje sploh nisem sposobna reči kaj spodbudnega. Ne morem ji rečt "saj bo bolje",ker niti sama ne verjamem, da bo. Ne morem ji reči, kot da ima prehlad, pa saj se bo pozdravila. Razmišljam, da bi ji napisala krajše pismo ali "voščilnico" in ji ga pošljem, da jo čaka ko pride domov iz bolnice. Tako se izognem moji čustveni reakciji, ki bi sigurno sledila, če bi jo poklicala, rada bi pa vedela, da ona ve, da mislim na njo, da ji želim vse naj naj.
|
|
|
|