Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.
Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
|
|
| Stran: [1] |
Uporabnik | |
|
|
RE: finančna zagata pri polovičnem delovnem času 20.6.2009 9:04:26
|
|
|
|
CatJa
|
Ne razumem. Ali si se sama odločila za skrajšan delovni čas? Če si se, prosi delodajalca, da pričneš spet s polnim. Ne vem pa, kaj pričakuješ od države ali celo partnerja (btw a nisi samohranilka?)?
|
|
RE: finančna zagata pri polovičnem delovnem času 20.6.2009 15:53:39
|
|
|
|
Anonimen
|
Jaz delam skrajšan del.čas in sem vedela kaj me vsakega 15 v mesecu čaka.Polovična plača.Ker sem se sama oziroma sva se z možem tak odločila ne pričakujem od države nobene pomoči.Le zakaj bi jo?? Men je v tem času,ko je hčerka še majhna bolj pomembno,da sem več poleg nje,kot pa denar.
|
|
|
|
RE: finančna zagata pri polovičnem delovnem času 20.6.2009 16:36:44
|
|
|
|
Kerensa*
|
Če si izbereš polovični delovni čas zaradi otroka (do njegovega 6. leta starosti), potem je vse, kar dobiš od države (načeloma) to, da ti oni plačajo prispevke za polni delovni čas (si polno zavarovana). Nadomestila dohodka (da bi ti nekdo izplačal še drugo polovico plače) v tem primeru ni. Lahko pa v primeru, da s tvojo polovično netto plačo ne dosegaš cenzusa zase in za otroka, zaprosiš za razliko v obliki socialnih transferjev (razlika DSP med zneskom tvoje plače in polne DSP). Primer: zaposlena si za minimalno plačo (cca. 450€), polovična plača je cca. 225€, cenzus za mamo samohranilko in otroka je cca. 300€, torej dobiš cca. 75€ DSP. Se pa tukaj všteje tudi preživnina, tako, da če jo imaš, težko dobiš to razliko.
< Sporočilo je popravil Kerensa* -- 20.6.2009 16:37:10 >
|
|
|
|
RE: finančna zagata pri polovičnem delovnem času 22.6.2009 12:13:28
|
|
|
|
poštarca
|
živjo, seveda sem vedela, v kaj se spuščam ko sem zaprosila za skrajšan delovni čas,da bo tudi plačilo manjše, in kot je žanka napisala, sem se zato odločila zaradi otroka! Je pa res tudi, da oče otroka ne plačuje koker bi mogel (večni problem samohranilk) in kot mnogo drugih mamic se zgodi,da kdaj na težko zvozim Zato sprašuejm, če se da kje še kaj iztržit!
|
|
|
|
RE: finančna zagata pri polovičnem delovnem času 22.6.2009 20:22:39
|
|
|
|
Anonimen
|
IZVIRNO SPOROČILO: poštarca živjo, seveda sem vedela, v kaj se spuščam ko sem zaprosila za skrajšan delovni čas,da bo tudi plačilo manjše, in kot je žanka napisala, sem se zato odločila zaradi otroka! Je pa res tudi, da oče otroka ne plačuje koker bi mogel (večni problem samohranilk) in kot mnogo drugih mamic se zgodi,da kdaj na težko zvozim Zato sprašuejm, če se da kje še kaj iztržit! Glede na to,da si samohranilka imaš sigurn višje doklade za otroka. Midva sva poročena in so temu primerni tudi dokladi.Potem še pa pol plače in lahk si misliš kolk dobim Nisem pa nikol študirala,kje bi lahko še kaj iztržla,ker ni država dolžna reševat moje finančne probleme. Pa tud mi kdaj težko zvozmo.
|
|
|
| Stran: [1] |
Za doječe matere.
пеперутка16
Malo čudno vprašanje, ampak me zanima, ali so doječe mamice poskusile svoje mleko?