Vijoličarka -> RE: Naj bi zadeli nagrado ... (19.6.2009 13:55:18)
|
Temeljno načelo je: če se nisi udeležil nobene igre, ne moreš biti kar izžreban. Vtipkaj kakšen stavek iz obvestila v Google in mogoče boš tako dobila povezavo na stran, kjer nekaj žrtev debatira o tem. Mogoče si lahko pomagaš s to stranjo: http://www.scambusters.org/backissues.html Po moje je bolje, da jim nič ne pišeš. Njihovo pismo je tako napisano, da na mnoge ljudi učinkuje v smislu 'mogoče je pa kaj na tem, vsaj pozanimam se...' in potem jim lahko še v mreže padeš. Par let nazaj sem dobila pismo, v katerem so iskali 'sorodnike' v koncentracijskih taboriščih pobitih židov. Rečeno je bilo, da je v Švici ogromno denarja družin, ki so bile pobite v celoti in da je do tega denarja mogoče priti, če se pomagaš sproducirati kot 'sorodnik' - vse bodo uredili oni, ti daš samo osebne podatke, tveganja ni. Itak nima smisla razmišljati, kako bi iz mene naredili židovskega sorodnika, ogorčila me je vsebina pisma - da nekdo nošalantno pošilja tako sporočilo okoli in misli, da nihče ne premore empatije, pietete, človeških čustev nasploh in vesti. Da bodo vsi kar poskočili v zrak ob možnosti, da se okoristijo z denarjem zverinsko pobitih ljudi (četudi bi ta res obstajal). Pismo sem posredovala na policijo. Naše podatke z lahkoto najdejo - vsi telefonski imeniki so na internetu in računajo na pohlep ubogih Slovanov, ki so bili toliko časa po Rusi. Skratka, čisto nič ne bi komunicirala z njimi. To so ljudje, ki so brezsrčni in vsega zmožni. p.s. vidim, da si dodala, da niste v imenku - ste pa v katerem drugem registru, do katerega se danes res ni problem dokopati
|
|
|
|