pregled pri 20 tednih (Polna verzija)

Forum >> [Nosečnost] >> Nosečnost in porod

Sporočilo

klavdija&peska -> pregled pri 20 tednih (24.5.2005 13:07:53)

Punce kako zgleda pregled pri 20 tednih? :zmeden: kaj vse ginekologinja preveri z ultrazvokom? :zmeden: Kaj moram vprasat? :zmeden:

Zaenkrat vse normalno, :bravo: zato si nocem delat kaksnih dodatnih skrbi.

Da se se pohvalim, vceraj sem zacutila tudi prvo brco! 9nebesa Cisto konkretno, ne samo mehurcke kot prej!!! 9nebesa

Cim lepse prezivite nosecnost :sloncek: :sloncek: in pobozajte svoje busije!!!
:nosecka:

LONA13 -> pregled pri 20 tednih (24.5.2005 13:23:11)

Pozdravljena :nosecka:

Pri 20. tednu izmeri obseg glavice, kako dela srcek,
pregleda nogice, rokice, mehur, trebuscek, doloci datum poroda glede na velikost ploda. Pogleda kje je posteljica, pa če ima dosti plodovnice.

Pri tem uz se najlepše vidi če je slučajno kar koli narobe!

Moje vprašanje je bilo: katerega spola je in če je vse uredu?!

Polona :nosecka:33t;)

Anonimen -> pregled pri 20 tednih (24.5.2005 13:37:12)

Ja, izmeri ga iz vseh strani ter pregleda če ima vse organe ter če je vse normalno.

Prosi za slikico in mu reci naj ti pokaže kje kaj imaa (rokice, nogice, srček...)

Vprašanja bi pa bila:

Ali je vse ok?
Kaj pomenijo vse tiste kratice ob izmerah?
Ali je ravno prav velik za te tedne?
Kakšnega spola je?

sandra25 -> pregled pri 20 tednih (25.5.2005 7:05:30)

Zdravo punce !

Tudi jaz imam 14.junija četrti pregled, to je v 20. tednu. Menite, da je ta pregled najprimernejši, da s sabo vzamem tudi atija? Moj :love: še ni bil prisoten pri nobenem pregldedu in glede na to, da je ta pregled malo obsežnejši se mi zdi zelo primerno, da bi bil zraven. Kdaj ste pa ve vzele svoje :love:zraven na pregled ?

MojcaG -> pregled pri 20 tednih (25.5.2005 8:42:24)

kar vzami atija zraven. moj :love: je bil zraven že na čisto prvem pregledu, pa čeprav je g malo nos vihala, potem je bil zraven na nuhalni in tudi na morfologijo bo šel.. je njemu ravno tako fenomenalno gledat najino :duda: kot pa meni. jaz imam ta pregled 16. 6.

komaj čakam, včeraj smo samo srček poslušali.. kar bi tudi kar naprej, :)

daddy -> pregled pri 20 tednih (25.5.2005 9:08:39)

Čudno, da bi g vihala nos nad prisotnostjo očeta pri UZ pregledih. Jaz sem bil s partnerko prisoten pri vseh, tudi pri porodu in so to kvečjemu spodbujali. Čist pravilno da sta oba starša zraven.

MojcaG -> pregled pri 20 tednih (25.5.2005 9:55:19)

vihala je nos zaradi prvega uz, ki je vaginalni. in kolikor vem, je to pri njih kar praksa, čeprav ni logike, saj partner ni ravno tujec na tem področju.. :)-:)-:)- drugače pa potem na ns ni imela nič proti in je veselo razlagala bodočemu atiju, kaj in kako.

daddy -> pregled pri 20 tednih (25.5.2005 10:35:00)

Seveda ni logike, saj zato se mi pa čudno zdi.

Stran: [1]