prvi pregled (Polna verzija)

Forum >> [Nosečnost] >> Nosečnost in porod

Sporočilo

piki4ca -> prvi pregled (18.6.2009 17:22:19)

Pozdravljeni,

čez tri tedne imam prvi pregled pri ginekologu (odkar sem noseča), takrat bom v 9. tednu. Kaj vse ginekolog "naredi" na tem pregledu? Vem samo to, da bom mogla dati tudi kri in vodo.

Hvala za odgovore.

LP, Lidija

porednica22 -> RE: prvi pregled (18.6.2009 17:47:51)

lp. jaz na prvem pregledu nisem dala ne krvi in niti vode.
samo pretipal me je in naredil vaginalni uz.. povedal koliko približno naj bi bila noseča in mi izračunal predvideni datum poroda..:)

Anonimen -> RE: prvi pregled (18.6.2009 18:45:43)

porednica, pri meni isto. sem bila tudi 9 tednov.

Anonimen -> RE: prvi pregled (18.6.2009 18:55:02)

Meni je G naredila ultrazvok, vaginalni pregled, izračun datuma poroda, pogovor, temeljit pregled krvi in urina ter mi dala standardna navodila in napotke, ki so v glavnem bili, da nisem bolana in invalid, temveč noseča in da naj normalno živim naprej.

sunprincess -> RE: prvi pregled (19.6.2009 7:49:45)

Kdaj te pa stehta in da materinsko knjižico?

Mateja4 -> RE: prvi pregled (19.6.2009 8:25:06)

IZVIRNO SPOROČILO: sunprincess

Jst sem jo dobila na prvem pregledu
drugače pa tako kot so že napisale, vaginalni pregled, izračun PDP, pogovor o mojih boleznih in boleznih v družini... kri in urin pa sem prvič dala na 2 pregledu

Anonimen -> RE: prvi pregled (19.6.2009 14:13:18)

IZVIRNO SPOROČILO: sunprincess

Pri prvem pregledu dobiš vse informacije in knjižico, kjer vpiše vse podatke - tvojo težo, osebne podatke, morebitne bolezni, prestale operacije itd, izmeri pritisk in vpiše podatke o zarodku, ki jih je dobila z ultrazvokom. Vsaj pri meni je bilo tako. Potem sem imela pri 12t nuhalno, pri svoji G pa zopet čez 6 tednov oz. dober mesec.

baby blue -> RE: prvi pregled (19.6.2009 15:12:03)

Jst sm bila na prvem pregledu v 6. tednu in mi je naredila vaginalni UZ, določila mi je PDP, materinsko knjižico sem dobila na drugem pregledu... Sestra me je pa stehtala in izmerila pritisk

Stran: [1]