|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   plačevanje "režije" v vrtcu
18.6.2009 9:39:27   
sonce21
Prosim za pomoč - ponovno!

Kar naenkrat je bilo v vrtcu, na oglasni deski oznanjeno, da se lahko "režije"plačuje smo 2 meseca v letu. Pozabila sem pogledati, kje je to napisano in kdaj so to sprejeli. Pa da neboste narobe razumeli, ne želim koristiti režije, ampak mi najmlajše ne vzamejo v vrtec, ker bi ga potrebovala "komaj" januarja 2010 ker ni režije več kot 2 meseca - halo,user posted image saj to je 2 otrok in za njega ne rabim plačat nič in plača vse država. Stric Googl ne da nič pametnega, pa me zanima ali so to pravilniki, stauti, določbe ali kaj za user posted image . Oba sva zaposlena in vrtec nujno potrebujem, zato se bom oprijela zadnje bilke, da dobim vrtec za tamalo pikico.user posted image

Hvala in LP
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: plačevanje "režije" v vrtcu
18.6.2009 9:41:46   
piko12
Pri nas piše da MOL omogoča 2 meseca rezervacije na leto, od junija do septembra. Zakaj bi pa režijo plačevala, če sploh še ni v vrtcu?

(odgovor članu sonce21)
Neposredna povezava do sporočila: 2
18.6.2009 10:01:18   
Naja31
Kaj je sploh režija?

(odgovor članu piko12)
Neposredna povezava do sporočila: 3
18.6.2009 11:30:30   
ksenija12
Tudi mene zanima, kaj je 'režija'? Prvič slišim ta izraz v tem kontekstu.

http://www.popolna-kmetica.blogspot.com/

(odgovor članu Naja31)
Neposredna povezava do sporočila: 4
18.6.2009 11:49:23   
Nika v službi
Ja, "režija" v tem kontekstu je tudi meni neznano, poznam samo rezervacijo, kot je že omenila piko12.

..... Poljubi me nežno, ko drugi hitijo, povabi me v mesto, ko drugi že spijo.... Napravi to zmeraj, ne bodi kot drugi, ljubezen ni reka, ki teče po strugi.....
F. Lainšček

(odgovor članu ksenija12)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   [Brisano sporočilo]
18.6.2009 11:59:35   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu Nika v službi)
  Neposredna povezava do sporočila: 6
18.6.2009 12:26:36   
m@j@
Režija ali rezervacija.
Ne vem, mislim si pa, da je tako...včasih, ko ni bilo toliko vpisa, so starši lahko vpisali otroka v vrtec, začel je hodit pa šele januarja. In si od septembra do januarja plačeval rezervacijo. sedaj, ko so vrtci tako polni, pa so verjetno to ukinili, oz. saj so takšni otroci verjetno že ob sprejemu odklonjeni.
Se pa rezervacija največkrat uveljavlja za meseca julij in avgust.

Nima pa s tem vrtec velliko oz. nič, tu ima besedo občina (ustanoviteljica).

(odgovor članu Brisani uporabnik)
Neposredna povezava do sporočila: 7
18.6.2009 12:28:44   
sonce21
režija = rezervacijauser posted image po štajersko, oz. takšen izraz sem pobrala v vrtcuuser posted image . Da še enkrat razložim situacijo: vrtec potrebujem januarja 2010, izpolnjujem vse pogoje, vendar sem dobila zavrnjeno vlogo, zato, ker mi kao ne morejo izdat odločbe za vpis v vrtec za leto 2010 in ker ne morem plačevati rezervacije za vrtec več kot 2 meseca. Rezervacije (za te 4 mesece) pa sploh nebi rabla več plačevat, ker je to moj drugi otrok, ki ga vpisujem v vrtec. Sedaj pišem pritožbe in iščem pač vse možne sklepe, akte.... da bo pritožba imela večjo težo. Upam, da sem razumljivo napisala....

< Sporočilo je popravil sonce21 -- 18.6.2009 12:29:24 >

(odgovor članu Brisani uporabnik)
Neposredna povezava do sporočila: 8
18.6.2009 12:30:41   
sonce21
m@j@, si me prehitelauser posted image

(odgovor članu sonce21)
Neposredna povezava do sporočila: 9
18.6.2009 12:30:57   
Anonimen
no, to je to, k sem jaz že v uni temi govorila -(vpis februarskih otrok al neki takega), tak zakon je zdej, da more bit za vpis (se prav septembra) otrok star 11mesecev, ne moreš ga vpisat prej, pa da šele kasnej začne hodit, zato taki avtomatsko izvisimo in upamo na čudež, da bo decembra, januarja kak izpis in bo plac za naše otroke.

samo da nekje se tega držijo, nekje pa očitno ne in delajo še kar po starem.

< Sporočilo je popravil ulla80 -- 18.6.2009 12:31:51 >

(odgovor članu sonce21)
  Neposredna povezava do sporočila: 10
18.6.2009 17:18:29   
K_a_t_i
IZVIRNO SPOROČILO: ulla80

tak zakon je zdej, da more bit za vpis (se prav septembra) otrok star 11mesecev

A to je zdej na novo? Ker ko sem jaz našega vpisala v vrtec (marca 07 za februar 08) je veljal zakon, da morajo otroke tretirati enako, ne glede na to, ali ga vpisuješ za september ali kateri drug mesec v letu.

Žiga, 27.02.07
Gašper, 22.5.10

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 11
18.6.2009 17:28:29   
rija
jaz pa jim dam čisto prav: ti bi gratis mela eno mesto fraj, marsikdo pa niti za prvega otroka ne dobi prostora. če rabiš vrtec 2010 ga pač vpišeš za takrat. sicer bi pa za take rezervacije šibnila polno ceno, ki jo naj plača starš. odštete pa pač tiste obroke.

prostor je prostor, pa naj je otrok fizično tam, ali pa samo na papirju.

< Sporočilo je popravil rija -- 18.6.2009 17:29:13 >

...vox populi...

(odgovor članu K_a_t_i)
Neposredna povezava do sporočila: 12
18.6.2009 18:27:34   
sonce21
ni problema, plačam tudi polno ceno vrtca. Nisem jaz kriva in nisem edina, ki potrebujem vrtec pač v takem  času. Kje si bom drugje iskala vrtec oz. varstvo,  nimam pojma, ker tukaj okrog ni nikogar, ki bi mu zaupala otroka. 

(odgovor članu rija)
Neposredna povezava do sporočila: 13
18.6.2009 18:34:16   
sonce21
IZVIRNO SPOROČILO: rija

jaz pa jim dam čisto prav: ti bi gratis mela eno mesto fraj, marsikdo pa niti za prvega otroka ne dobi prostora. če rabiš vrtec 2010 ga pač vpišeš za takrat. sicer bi pa za take rezervacije šibnila polno ceno, ki jo naj plača starš. odštete pa pač tiste obroke.

prostor je prostor, pa naj je otrok fizično tam, ali pa samo na papirju.

Madona, to si nas označila, kot da smo kriminalciuser posted image . Saj nisem jaz kriva, če hodim oz. oba z možem hodiva  v službo, vrtcev pa kronično primankuje.

(odgovor članu rija)
Neposredna povezava do sporočila: 14
18.6.2009 18:35:25   
Anonimen
IZVIRNO SPOROČILO: sonce21

ni problema, plačam tudi polno ceno vrtca. Nisem jaz kriva in nisem edina, ki potrebujem vrtec pač v takem  času. Kje si bom drugje iskala vrtec oz. varstvo,  nimam pojma, ker tukaj okrog ni nikogar, ki bi mu zaupala otroka. 

torej, če povzamem naš sistem vrtcev: delajmo oktoberske otroke (ki gredo z 11 meseci septembra v vrtec) al pa plačujmo rezervacijo/polno ceno do naslednjega septembra user posted image  in, če rodim decembra, bom morala do naslednjega septembra čakat, da mi gre otrok v vrtec (če sploh dobim mesto)user posted image user posted image user posted image
OMG!

(odgovor članu sonce21)
  Neposredna povezava do sporočila: 15
18.6.2009 21:00:54   
CatJa
Lubica, malo kje vrtci niso prenatrpani in na žalost niste edini, ki ne boste dobili vrtca takoj, ko bi ga želeli.
Je pa logično, da bodo od septembra do januarja prostor nudili nekomu, ki ga potrebuje in ne nekomu, ki bi "magari plačal polno ceno". Polna cena niti ni tako malo in če za ta denar ne najdete ene kvalitetne in zaupanja vredne varuške, potem pa tudi ne vem, no.

Niso časi slabi, temveč človek.
John BEAUMONT

(odgovor članu sonce21)
Neposredna povezava do sporočila: 16
18.6.2009 22:19:44   
nejcko
Vse je odvisno od politike vrtca. V našem vrtcu je bilo letos zavrnjenih skoraj 300 otrok (govorim za Lj). Mi smo ga, hvala bogu, dobili, pa bo šla naša pupa šele januarja 2010 v vtrec.
Naš vrtec vsako leto odpre eno jaslično skupino, ki je "odprta" vse leto. To pomeni, da sta sta septembra mogoče v vrtcu samo dva ali trije otroci, potem pride oktobra še eden, pa novembra dva, pa decembra spet dva itd. tam nekje do maja, ko se skupina napolni, torej 12 otrok. In  ni treba plačevati nobene rezervacije ne nič ... tvoj otrok gre pač v vrtec, ko ti preteče porodniška.

Žal pa nimajo vsi vrtci takega sistema, čeprav bi ga za moje pojme morali imeti, saj user posted image niso vsi otroci rojeni avgusta in septembra, mater jim nešolano.

(odgovor članu CatJa)
Neposredna povezava do sporočila: 17
19.6.2009 8:14:47   
sonce21
IZVIRNO SPOROČILO: nejcko

Vse je odvisno od politike vrtca. V našem vrtcu je bilo letos zavrnjenih skoraj 300 otrok (govorim za Lj). Mi smo ga, hvala bogu, dobili, pa bo šla naša pupa šele januarja 2010 v vtrec.
Naš vrtec vsako leto odpre eno jaslično skupino, ki je "odprta" vse leto. To pomeni, da sta sta septembra mogoče v vrtcu samo dva ali trije otroci, potem pride oktobra še eden, pa novembra dva, pa decembra spet dva itd. tam nekje do maja, ko se skupina napolni, torej 12 otrok. In  ni treba plačevati nobene rezervacije ne nič ... tvoj otrok gre pač v vrtec, ko ti preteče porodniška.

Žal pa nimajo vsi vrtci takega sistema, čeprav bi ga za moje pojme morali imeti, saj user posted image niso vsi otroci rojeni avgusta in septembra, mater jim nešolano.

user posted image user posted image user posted image bravo za take vrtce. Zadnji del tvojega posta nejckouser posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu nejcko)
Neposredna povezava do sporočila: 18
19.6.2009 8:23:52   
rija

Madona, to si nas označila, kot da smo kriminalciuser posted image . Saj nisem jaz kriva, če hodim oz. oba z možem hodiva  v službo, vrtcev pa kronično primankuje.

user posted image user posted image user posted image  kje pa. jaz gledam samo z ekonomskega stališča.

torej podobno, kot je moja najemnica želela, da ji gratis šparam stanovanje do septembra, ker bo ona kao zdaj dosti na morju pa še kaj, pa ga ne bi rabila....user posted image

ampak jaz gledam to čisto z ekonomskega stališča: zakaj bi jaz njej gratis, če pa lahko dobim nekoga, ki mi te 3 mesece normalno plačuje in stroške in najemnino.? in zakaj bi občina recimo plačevala storitev, ki se je ne opravljauser posted image  torej tvojo rezervacijo.

po čisto človeški plati pa sem itak jezna, da ni dovolj prostora v vrtcih za vse otroke. v jeseni ali med letom.
sama sem dala prošnjo zgodaj spomladi, pa ni šans da dobim....šele jeseni....

...vox populi...

(odgovor članu sonce21)
Neposredna povezava do sporočila: 19
19.6.2009 8:30:44   
resnično srečna

user posted image user posted image user posted image  kje pa. jaz gledam samo z ekonomskega stališča.

torej podobno, kot je moja najemnica želela, da ji gratis šparam stanovanje do septembra, ker bo ona kao zdaj dosti na morju pa še kaj, pa ga ne bi rabila....user posted image

ampak jaz gledam to čisto z ekonomskega stališča: zakaj bi jaz njej gratis, če pa lahko dobim nekoga, ki mi te 3 mesece normalno plačuje in stroške in najemnino.? in zakaj bi občina recimo plačevala storitev, ki se je ne opravljauser posted image  torej tvojo rezervacijo.

po čisto človeški plati pa sem itak jezna, da ni dovolj prostora v vrtcih za vse otroke. v jeseni ali med letom.
sama sem dala prošnjo zgodaj spomladi, pa ni šans da dobim....šele jeseni....

ha ha to je še ok...v Lj je pa taka praksa, da moja aprilska pač nima dovolj pik...en ki je rojen tega februarja pa...in bo mesto toliko časa prazno...mi bomo pa plačevali 400 ojrov (no bi jih, če ne bi vmes zvedela, da me nameravajo odpustiti)...smo torej prihranili he he...ker z nadomestilom iz zavoda mi bo isto priteklo denarja kot če bi bila v službi...na boljšem je pa moja smrklja, ki bo 24/7 z mamo...vsaj še leto dni...

She
May be the face I can't forget.
A trace of pleasure or regret
May be my treasure or the price I have to pay.
She may be the song that summer sings.
May be the chill that autumn brings.
May be a hundred different things
Within the measur

(odgovor članu rija)
Neposredna povezava do sporočila: 20
19.6.2009 8:32:36   
rija
IZVIRNO SPOROČILO: resnično srečna

ha ha to je še ok...v Lj je pa taka praksa, da moja aprilska pač nima dovolj pik...en ki je rojen tega februarja pa...in bo mesto toliko časa prazno...mi bomo pa plačevali 400 ojrov (no bi jih, če ne bi vmes zvedela, da me nameravajo odpustiti)...smo torej prihranili he he...ker z nadomestilom iz zavoda mi bo isto priteklo denarja kot če bi bila v službi...na boljšem je pa moja smrklja, ki bo 24/7 z mamo...vsaj še leto dni...

a lahko tole prevedeš prosimuser posted image

...vox populi...

(odgovor članu resnično srečna)
Neposredna povezava do sporočila: 21
19.6.2009 8:35:35   
Anonimen

IZVIRNO SPOROČILO: resnično srečna

a lahko tole prevedeš prosimuser posted image

tudi jaz ne razumem user posted image

(odgovor članu rija)
  Neposredna povezava do sporočila: 22
20.6.2009 11:50:04   
Lejči
Naša user posted image je rojena januarja in  je nato z januarjem naslednjega leta tudi šla v vrtec. Vlogo sem sicer dala že aprila meseca, so mi pa že takrat povedali, da bodo o moji vlogi odločali jeseni, ker spomladi formirajo skupine za jesen. So nas pa jasno evidentirali. Ker je bilo zelo veliko otrok, ki so potrebovali vrtec ravno v takem času kot mi, so tako s 1.1. celo odprli kar dva nova oddelka jasličnih otrok.  Glede na to, da je vpis otrok očitno urejen od vrtca do vrtca drugače )oz. od občine do občine), bi se jaz na tvojem mestu natačno pozanimala na upravi vrtcev kako in kaj. Ustrezne akte zagotovo najdeš tudi na njihovi spletni strani. Najprej preberi ustrezne predpise, da boš videla, če sploh imaš pravno podlago za pritožbo. Veliko uspeha in držim pesti, da boste želeni vrtec le dobili!

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 23
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

Kdaj je čas za kahlico?
Tako kot na skoraj vseh področjih otrokove vzgoje se tudi pri navajanju na kahlico teorija in praksa skozi čas spreminja...
7 stvari, ki jih počnejo inteligentni otroci
Inteligentni otroci včasih počnejo neobičajne stvari. To je 7 najbolj pogostih.

Risanke.
пеперутка16

So vaši otroci gledali (gledajo) risanke kot so Teenage Mutant Ninja Turtles, Yu Gi Oh, Pokemon ... in zaradi njih postali nasilni?