Anonimen -> RE: cista na jajčniku (31.8.2009 12:07:34)
|
uf... ko se spomnim... tudi jaz sem bila na tem. 4 mesece po porodu se mi je naredila cista na desnem jajčniku. da ne rečem - bolečine so bile neznosne. šla sem na urgenco, kjer pa so me prav čukast pogledal če sem normalna. namreč ničesar niso videli. tako da so me poslali domov. zaradi bolečin sem čez tri dni odšla k svojemu osebnemu ginekologu - ki pa jo je videl (cisto) v velikost 5x4 cm. še zdaj mi ni jasno kako tega na urgenci ni videla.?!?!?!?!!? v glavnem - osebni me je poslal spet nazaj na urgenco. potem pa se je začelo.... pregled, odvzem krvi... gospa? bomo počakali do naslednjega meseca - pridite po menstruaciji nazaj na pregled. mesec okol - jaz spet na urgenco. cista še vedno na mestu. pridite naslednji mesec. pridem spet naslednji mesec - cista je počila - ok vse lepo in prav. vzamejo mi kri. povejo mi da imam tumorske markerje povečane. ja gospa, še enkrat boste prišli. da ne rečem - z živci sem bila čisto na koncu, ko so mi povedali, da tumorski markerji pokažejo raka. stara sem 25 let, doma pa dojenček. od same sekirancije me je pričel boleti še žolč. non stop sem razmišljala samo o tem. vse skupaj je trajalo pol leta, na urgenci sem bila ene 15x, vsakič na pregledu, vsakič so mi vzeli kri... vedno znova udarec... gospa, kri ni v redu. nato smo se dogovorili za laporoskopijo. preden so me poslali na oddelek da dobim datum, pa so mi rekli, naj grem še enkrat na stol. ponovno so me pogledali in ponovni udarec. cisto imate tudi na levem jajčniku. kar pomeni - v celem pol letu me niti enkrat niso dobro pregledali - gledali so namreč samo desni jajčnik, levega pa ne. no in nato spet počakaj en mesec... po menstruaciji nazaj... ko sem zadnjič prišla, mi je počila tudi na levem. tumorski markerji so mi padli na normalno raven. nato sem čez 3 mesece šla še enkrat k svojemu osebnemu ginekologu na pregled, ki pa je tudi rekel da je vse ok. skratka - poštimalo se je vse samo od sebe. am... po pravici povedano pa... še vedno me špika, še vedno me prešinja misel o raku.... skratka - pozabiš nikoli. od tega je zdaj par mesecev, pa še vedno nisem povsem prepričana da je vse ok. tako da bom šla vseeno še na kakšen pregled - samoplačniško. te pa povsem razumem da te skrbi. tudi jaz sem dala to čez - in nobeni tega ne privoščim. pomaga edino pogovor z nekom ki je že imel te težave. glavo pokonci!
|
|
|
|