Anonimen -> porod in stanjšano očesno ozadje (17.6.2009 13:21:20)
|
Imam vprašanje glede oči in poroda... Pa če začnem na začetku: odkar sem se preselila v LJ, sem hodila k okulistu samo še na določitev dioptrije v eno ordinacijo v okviru optike, zadnji pregled sem imela ravno pred letom dni, ko mi je zdravnik navrgel še: "Ja pa očesno ozadje imate kar precej stanjšano (dioptrija -5,25 in -2,25), izogibajte se kakim hudim naporom, no pa saj jih tako nimate, ne?" Takrat sem pač skomignila z rameni in se s tem nisem več obrenjevala. No, trenutno sem v 15. tednu, na očesno ozadje sem se spomnila že na začetku nosečnosti in sem pri osebni zdravnici dobila tudi napotnico za okulista (da si lahko končno poiščem "pravega" v okviru kakega ZD), ko pa pokličem v zdravstveni dom pristojen za moj okoliš (Klinični center), me odpravijo, češ, da oni naročajo za februarja (porod bo decembra), naj probam kje pri zasebnikih s koncesijo. Zdaj pa res ne vem, kaj naj naredim, lahko od teh zasebnikov pričakujem resno obravnavo ali se ukvarjajo zgolj z merjenjem dioptrije?! (Ne želim delati nobenemu krivice, vendar res ne vem...) Naj poskusim kar pri tem zasebniku, ki mi je do sedaj meril dioptrijo (navsezadnje sem do sedaj vedno dala 20 EUR, pa jih lahko še sedaj), mi zasebnik sploh lahko napiše kakšno mnenje v zvezi s porodom? Vesela bom vsake vaše izkušnje in mnenja! Pa še to, in kakšne so potem možnosti poroda?
|
|
|
|