Clematis - kako čez zimo? (Polna verzija)

Forum >> [Družinsko življenje] >> Od rožce do solatke

Sporočilo

honey -> Clematis - kako čez zimo? (17.6.2009 7:47:55)

Zanima me, če je Clematis prezimna vrsta? Ali ga lahko pustim zunaj, ga moram čez zimo pospraviti, ga je potrebno porezat? Nimam pojma, kaj bom z njim jeseni naredila. Vem, da je še malo zgoda, ampak vseeno me že zdaj skrbi, kako čez zimo z njim ravnati. Imam ga pa prvič, tako da res nimam pojma. 

al1* -> RE: Clematis - kako čez zimo? (17.6.2009 14:15:41)

Prezimi. Meni je prezimil tako v loncu na balkonu kot tudi tisti, ki je v zemlji na gredi.  Jaz sem ga tam nekje marca porezala (stare veje) in to je to.

jar -> RE: Clematis - kako čez zimo? (22.6.2009 22:28:16)

IZVIRNO SPOROČILO: honey

Zanima me, če je Clematis prezimna vrsta?

CLEMATIS = SROBOT
bi rekla, da še kako preživi, da se ga je le težko znebit.
je pa odvisno od vrste, tako kot pri npr. orhidejah.
nekatere živijo v tropih nekatere pa v naših gozdovih.

RoZala -> RE: Clematis - kako čez zimo? (22.6.2009 22:32:58)

Ja, preživi. Ga imam zdaj že drugo leto in sem letos ugotovila, da sem ga preveč porezala. Tašča ima čudovitega že nekaj let, visok je več kot 2 m, grozno košat. Nikoli ga ne poreže, jaz pa moje spomladi in komaj zrastejo malo nad 150 cm.

honey -> RE: Clematis - kako čez zimo? (23.6.2009 13:26:57)

IZVIRNO SPOROČILO: jar
CLEMATIS = SROBOT
bi rekla, da še kako preživi, da se ga je le težko znebit.
je pa odvisno od vrste, tako kot pri npr. orhidejah.
nekatere živijo v tropih nekatere pa v naših gozdovih.

Vem, da je Clematis srobot, ampak glede na to, da je ta "srobot", ki ga imaš v loncu, vzrejen, hočem reči, ni divji, sem mislila, da je tudi kaj bolj občutljiv. Ja, drugače pa vem, da navadni srobot prezimi - ga imam med cipresami in ga non-stop pulim ven. Smo zanimivi ljudje, kaj? Na enem koncu ga pulim ven, na drugem ga pa v lonce sadim [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/jezicek.gif[/image]

Stran: [1]