omaka za h njokom (Polna verzija)

Forum >> [Družinsko življenje] >> Kuhajmo skupaj



Sporočilo


Čebel@ -> omaka za h njokom (17.6.2009 7:27:35)

no sej naslov vse pove.........ideje prosim.......pa da je omaka čimbolj enostavna[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image]




tailor -> RE: omaka za h njokom (17.6.2009 7:42:47)

sirova omaka je hitra in enostavna





Onasiss -> RE: omaka za h njokom (17.6.2009 7:54:35)

Smetanova omaka s šunko ali pa katero drugo omako:
Na maslu prepražiš na koščke narezano šunko ali pa poli, ko se malo popeče dodaš sladko smetano, premešaš, lahko dodaš tudi malo kisle smetane, mleka, jaz stopim še košček zdenka sira, dodam drobnjak, mešam  še cca 5 min...In to je to. Soliš po občutkiu oz. jaz dam malo vegete.




kasso -> RE: omaka za h njokom (17.6.2009 9:03:00)

v smetani raztopiš gorgonzolo




TIA22 -> RE: omaka za h njokom (17.6.2009 9:44:46)

[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/bravo.gif[/image][image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/bravo.gif[/image][image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/bravo.gif[/image][image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/bravo.gif[/image]
IZVIRNO SPOROČILO: kasso

v smetani raztopiš gorgonzolo
[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/bravo.gif[/image][image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/bravo.gif[/image][image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/bravo.gif[/image][image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/bravo.gif[/image][image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/bravo.gif[/image]




luka jan -> RE: omaka za h njokom (17.6.2009 10:32:05)

Jaz pa na čebuli prepražim gobice, dodam česen in peteršilj ter nekaj začimb in nato to pražim enih 10 minut. Ko se čebula malo razpusti zalijem s sladko smetano in omaka je gotova. Zraven pa lahko ješ njoke, testenine, torteline....
Men je ful dobra omakca, je pa res da moraš jest gobe.




nejcko -> RE: omaka za h njokom (17.6.2009 10:38:38)

Vinska omaka

Na olju narediš bešamel, zaliješ z mešanico črnega vina in vode (vina lahko daš minimalno, npr. pol deci vina + en deci ali več vode),  dodaš malo sladkorja, ter malo naribane limonine lupine (lahko tudi malo cimeta).




mika -> RE: omaka za h njokom (17.6.2009 10:59:38)

Jaz pa ne znam naredit bešamela.....dobim tak drek ven, da vržem proč.




mika -> RE: omaka za h njokom (17.6.2009 11:01:31)

IZVIRNO SPOROČILO: mika

Drugače pa njoke delam z bree-jem, mi je boljši od gorgonzole. Na maslo dam bree, žlico majoneze in smetano.....




mika -> RE: omaka za h njokom (17.6.2009 11:02:19)

IZVIRNO SPOROČILO: tailor

sirova omaka je hitra in enostavna




Kakšna pa je ta....a samo sir raztopiš al kako?




Anonimen -> RE: omaka za h njokom (20.6.2009 23:24:27)

http://www.kulinarika.net/recept.asp?ID=1208




Nea_teja_ -> RE: omaka za h njokom (22.6.2009 7:27:05)

Maslo raztopiš,dodaš msetano nato v njo vmešaš parmezan malo soliš popraš če se ti zdi preredko jo lahko malo zgostiš z mokco ,ki jo raztopiš v vodi nakoncu primešaš še origano in baziliko .
mmmmmmmmm superca tudi za njoke ,testenine in še kaj




Balonchy -> RE: omaka za h njokom (24.6.2009 22:39:56)

Sirova omaka, paradižnikova omaka, zelenjavna omaka,...




barika -> RE: omaka za h njokom (24.6.2009 22:46:57)

V kislo smetano dam malo mletega česna in peteršilja, zmešam in pogrejem v mikrovalovki in je to to. 2 minuti dela [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image]




Anonimen -> RE: omaka za h njokom (22.7.2009 21:06:05)

Te sirove omake podobno delam ko ve. Nočna mora mi je delat pa druge omake. Še dobr, da jih pr nas noben kej dost ne porajta. Zmer neki zaj*

A mi lahko kakšna napiše čist preprost recept za mesno omako s točnim postopkom, pa za kako gobovo, pa recimo smetanovo za k puranjim zrezkom, pa za kako omako, ki jo lahko povsod približno ponudiš. Rešte me no. [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/jezicek.gif[/image]  Po kulinariki se mi ne da brskat, je pa tok receptov, da se zgubim.

Aja, pa če je treba kako osnovo prej dat, prosim tud za točen postopek.

Prosim prosim. Mam rada omake.




Felicita -> RE: omaka za h njokom (22.7.2009 21:21:11)

recimo smetanova za k puranu: purana začinim (sol, poper, goričica), popečem in dam na krožnik in pokrijem s folijo. v ponvi od zrezkov potem zmešam eno sladko smetano in eno veliko žlico kisle smetane, en sir za toast (ali 2 kokr ti pač paše), en kakec (cca pol čajne žličke) gorčice, kok je gosto pa potem reguliram z mlekom ali sirom, mal dosolim, včasih mal popram. ko je omakca fertik dam notr zrezke (in tist sok ki se nateče od njih pod folijo) in še 1x prevrem. men je ta ful dobra... aja, za mal 'twista' pa lahko dodaš še naseckane orehe (preden dodaš zrezke).




Onasiss -> RE: omaka za h njokom (22.7.2009 22:25:36)

IZVIRNO SPOROČILO: Repka

Te sirove omake podobno delam ko ve. Nočna mora mi je delat pa druge omake. Še dobr, da jih pr nas noben kej dost ne porajta. Zmer neki zaj*

A mi lahko kakšna napiše čist preprost recept za mesno omako s točnim postopkom, pa za kako gobovo, pa recimo smetanovo za k puranjim zrezkom, pa za kako omako, ki jo lahko povsod približno ponudiš. Rešte me no. [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/jezicek.gif[/image]  Po kulinariki se mi ne da brskat, je pa tok receptov, da se zgubim.

Aja, pa če je treba kako osnovo prej dat, prosim tud za točen postopek.

Prosim prosim. Mam rada omake.

Pri nas doma obožujemo tudi česnovo z govejimi zrezki..... Preprosto:
Navegetaš zrezke, jih malo pomokaš z obeh strani in jih daš v ponev popečt cca 5 min z vsake strani. Pred tem pripraviš česen-več ga daš bolj še, najboljše je če ga nasekljaš. Ko so zrezki popečeni dodaš česen, počakaš kake 2 min in zaliješ z vodo. V kozarcu pripravi 1 dcl vode, dodaj govejo kocko in paradižnikovo mezgo ter malo moke za zgostitev. To zmešaš in nato poliješ po zrezkih te dušiš cca 10 min. Če je premalo omake dodaš vodo....

Pa dobr tek.




Anonimen -> RE: omaka za h njokom (22.7.2009 22:57:18)

Mesna omaka (za njoke, špagete): na olju prepražim 1 čebulo in mleto meso, dodam 2 stroka sesekljanega česna, solim, popram, dodam eno konkretno piksno paradižnikove mezge, če imam svež paradižnik, dodam tudi tega, zrezanega na koščke. Proti koncu dam notri še začimbe: en konkreten šop sesekljanega peteršilja, baziliko, majaron, timjan. Včasih dodam zraven tudi zelenjavo, odvisno od trenutnega navdiha: papriko, zeleno, korenje,...





Anonimen -> RE: omaka za h njokom (22.7.2009 23:35:50)

Hvala punce. Če imate še kak enostavn recept za omake, se priporočam, ker vidm, da je res simpl, ampak pr men ne vem, kaj zašteka. Razen sirove, ki mi zmer rata.




ksenjak -> RE: omaka za h njokom (23.7.2009 11:17:28)

Jaz zraven njokov najraje jem tunino omako. Simpl pa hitr.

lp




Stran: [1]