|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   uspavanje-GROZA!
16.6.2009 17:09:38   
P*****
Naša user posted image bo kmalu stara 10 mesecev in odkar se dviguje na nogice je živa groza z uspavanjemuser posted image .
Ne vem več, kaj naj naredim. Jo podojim, da se umiri, ima oči že prav majhne od zaspanosti, nato pa kar naenkrat, kot da bi napolnila baterije se zbudi. In jo ujčkam,pojem, ji dam dudo, ki je bila ponavadi dobra za uspavanje. Sedaj pa, ko jo vidi gre v histeričen jok. Potem jo poležem v posteljico in tukaj je začetek GROZE. Se dvigne in jo poležem nazaj in tako nešteto krat. Dokler me ne prime živc in morem it malo iz sobe se ohladit (drugače me ne spravi iz tira). Takrat dobesedno kruliuser posted image . In potem pridem nazaj in pomaga samo dojenje da se umiri in zaspi.
Kaj bo v jaslih me je strah pomislituser posted image
Naj povem, da je pred tem zaspala sama v posteljici, sem jo držala za rokico dokler ni zaspala.
Prosim, pomagajte mi. Kako ste vi to rešiliuser posted image
Rada bi tudi ukinila to crkljanje na dojki me izgleda, da je vedno bolj navezana na njo... Ah, me je kar strah naslednjega uspavanja.
Hvala!
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: uspavanje-GROZA!
16.6.2009 18:43:35   
potepinček
Moj se več ne doji (11 mesecev), vendar imamo enak problem. Flašo že izprazni in že skoraj zaspi in nato zopet horuk.... ponovi vajo vsaj 20x.

(odgovor članu P*****)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: uspavanje-GROZA!
16.6.2009 18:55:52   
Hope2
Ste pa dolgo imeli miruser posted image . Pr nas se je vse to začelo že pri 6,5mesecih. Ampak ga pustim v posteljki in naj stoji, postopa, joka. Parkrat je padu in se ruknu v glavo, pa je sledil še večji jok in ihtauser posted image , pa spet vstajanje in jok...... pomoje bi kar stoje zaspal na ograjici, če ga ne bi prišla dol položit. Pustim ga, da pač počne kar počne, mal ga kukam skozi vrata in ko že skor omaga, ga grem položit, vtaknit dudo in takoj ven. Včasih zaspi, včasih pa ponovno jok in vstajanje do naslednjega polaganja. Vendar se ta čas iz dneva v dan zmanjšuje in vedno manj se sprehaja okoli postelje in vedno manj joka. Ga pa nikoli ne vzamem iz posteljke, ko j eže enkrat not in je čas za spanje. Pomirjam in cartam ga not. K sreči pa je tako uspavanje samo čez dan, zvečer brez problema v sekundi zaspi. Ponoči se sicer zbudi in ga najdem sede ali stoje, ampak ga položim, dam dudo ali vodo in spi dalje. Zdaj že celo čakam in čez minuto ali dve si očitno sam najde dudo in vleže ter zaspi. Upam le, da ne bodo še pri nas take borbe nastale ponoči.

< Sporočilo je popravil Hope2 -- 16.6.2009 18:58:29 >

(odgovor članu potepinček)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: uspavanje-GROZA!
16.6.2009 21:01:02   
EMILY 3
sem ravno mislila otpret to temo.ker je pri nas enako...katastrofa.user posted image je star 8 mescov ni že enih par dni noče spat zvečer.naj povem da sem ga prej podojila,položila v kinderbet,malo pobožala,mu dala lubčeka in je vedno zaspal sam.dosti krat brez dude,ker je nima preveč rad.zdaj pa že enih par večeri jok po 2 do 3 ure in je nemogoče.že napol zaspi ko ga dojim in ko ga hočem not dat se zbudi in nori dalje,če pa ga not pustim pa se grozno dere,se kar hlika.ne pomaga ne duda,ne voda,ne igračka....nič...če pa grem stran od njega pa se tak dere da kar ostaja brez sape.....sem že obupana....kar naenkrat je katastofalen.no nevem kaj naj več naredim.in pol zaspi ob dojki,ves paničen in zmantraniuser posted image user posted image user posted image user posted image user posted image .....upam da je to le začasnouser posted image user posted image user posted image user posted image user posted image ..aja po dnevi pa ni problema mi spi 2 krat po 45min.včasih 1 uro....lp

(odgovor članu Hope2)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   RE: uspavanje-GROZA!
16.6.2009 21:09:08   
botrca
Drage moje mamice, kaj naj vam rečem, pri meni se je taka situacija začela ko je imel 9 mesecev in še zdaj noče spat v svoji postelji, kaj ga je "pičlo" nimam pojma. Ko ga dam k sebi spi ko klada, ko ga položim v njegovo posteljo se tudi čez 30 minut zbudi pa četudi je ne vem koliko zaspan.
Do zdaj mi še ni uspelo, da bi od takrat prespal vso noč v svoji postelji.
Ja, sem mislila da ko bo začel hodit v vrtec (od marca), bo bolj utrujen in zaspan in bo spal...ja, ja ni šans. Vzgojiteljica mi pa pravi, da spi ko klada in da sam zaspi in še to da ga nič ne moti...doma tega niuser posted image .

_____________________________

Če želimo živeti z namenom, moramo poiskati tisto, kar najbolj goreče ljubimo, dati vse, kar imamo, nato pa to predati naprej kot štafeto tistim, ki nam sledijo.

(odgovor članu EMILY 3)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   RE: uspavanje-GROZA!
16.6.2009 21:40:29   
Onasiss
Naš 4.letnik je še do cca 1 leto nazaj  iskal razne izgovore, da smo ga uspavali. Potem se je stvar umirila, ko sem jaz zanosila in se je to končalo. Drugače pa smo ga vzeli v naročje ugasnili luč v sobi, kako mirno glasbo poslušali in tako počasi plesali dokler ni zaspal. Ampak to je RAZVADA in HB da je tega konec. Zdaj pri ta drugemu otroku pskušamo na drugačen način.

_____________________________

So what....

(odgovor članu botrca)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   RE: uspavanje-GROZA!
16.6.2009 21:52:51   
Anonimen
Ja, tut jst poznam ta problem. Smo imel podobno sceno s starejšim. In kako smo rešili? Nikakor, ker če sva se sploh hotla naspat, sva ga pač imela v najini postelji. In tako ni spal sam do 6 leta (zdej bo star 9 let). Pol ko je šel pa v šolo, je pa dobil čist novo sobo in ne boste verjel, šestletnik se je zvečer pred spanjem dru ko jesihar. Pa sm mu lepo povedala, da ni več osnovnih pogojev, da spi pri nama in je po pol ure utihnil in zaspal. 

Drugi zgodba zase (star 2 leti). Spi že od rojstva brez problema. Ko je shodil sem mu na prenosni posteljici odprla tisto zadrgo pri vznožju in je kr sam šel spat, ko je bil zaspan(vsak večer okrog 20.30, seveda pa je bil predtem obred večerjanja, kopanja, crkljanja).  Sedaj je dobil svojo posteljo, ker se pripravljamo na novega družinskega člana, ki pride čez cca 3 tedne. Isto, še vedno brez problema. Je pa res, da je mali že zdej po karakterju čisti flegmatik.user posted image

Kaj bo s tretjim? Kar se spanja tiče, želimo, da bi bil podoben drugemu in definitivno ne prvemuuser posted image . Ampak res sam kar se spanja tiče. Drugače pa naj bo kr človeček s svojimi lastnostmi. 

< Sporočilo je popravil jaknik1 -- 16.6.2009 21:54:05 >

(odgovor članu Onasiss)
  Neposredna povezava do sporočila: 7
   RE: uspavanje-GROZA!
16.6.2009 23:00:28   
slovenka
Naša občasno tudi tako dela, pa sva jo včasih z možem še prinesla v dnevno sobo, če res ni bilo videti, da bo zaspala. Danes se je tudi pobunila, pa sem jo vzela malo ven iz posteljice, sva malo zapeli, nato sem jo dala nazaj, pa ji pozornost preusmerila na plišaste igračke v kinderpetu, s prstom je kazala na metulje, ki so priklaufani na baldehin in sem ji enega odpela dol in ga je gledala, potem sem pa odšla iz sobe in je bila mirna, pri luči se je še malo igrala, potem pa je začela jamrati in sem jo šla položit dol, jo pokrila, dala dudo in je bilo ok. Jaz je jokati nikoli ne pustim.

Sicer pa večinoma pridno zaspi in ni problema. Zelo dobro pozna ritual zvečer. Včeraj je bila tako zaspana pri večerji, da sem jo kar oblekla v pižamo in dala v kinderpet, a ni hotela spiti običajne flaške, ampak se je pritoževala, tako da sva jo morala skopati. Se je drla v stilu, alo, kaj nista nekaj pozabila vidva... Tako da se je skopala, potem spet pižama gor, potem je pa spila flaško in pridno zaspala. Neverjetno kako na pamet ve, kako gredo stvari. Pa ko jo mož vzame ven iz vode in jo jaz zavijem v brisačo, začne v isti sekundi ful mahati pa-pa možu, ker sva jo tako zmeraj učila user posted image  Ampak je prej par mesecev gledala, kaj bi rada od nje, sedaj pa tako maha, da ji bo roka ven padla user posted image

_____________________________

Ne živite, dokler ne najdete tistega, zaradi česar je vredno umreti!

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 8
   RE: uspavanje-GROZA!
17.6.2009 9:19:33   
Skye
Mogoče pa še ni zaspana?
Mi smo imeli enake probleme do 8 meseca, potem smo pa ukinili 1. dnevno spanje (prej sta spali 2x na dan, zdaj samo 1x) in od takrat dalje zvečer ni nobenega problema z spanjem. Popijeta svoje, ju položimo v posteljico in že spitauser posted image


_____________________________

Vse, kar lahko storiš,
ali o čemer sanjaš,
da lahko narediš,
poskusi narediti.
V drznosti je genialnost,
je moč in čarovnija.
Začni zdaj! (Goethe)

(odgovor članu slovenka)
Neposredna povezava do sporočila: 9
   RE: uspavanje-GROZA!
17.6.2009 13:09:10   
majaS80
Enako, od kar se vsraja v postelji je vsako spanje prava groza!
Včeraj  sem 1uro in pol hodila v sobo in ga polagala dol v postelji, da je na koncu le omagal. Vsakič ko vsatne pa tako tuli.... da je prava katastrofa.
Zaspal je ob 21.40 uri user posted image

Jaz sem se še komaj kontrolirala in umirjala ker sem bila že čisto na koncu user posted image

Upam, da bo to kdaj minilo in bo spet tako mirno kot je bilo včasih.

_____________________________

MajaK

(odgovor članu P*****)
Neposredna povezava do sporočila: 10
   RE: uspavanje-GROZA!
18.6.2009 8:27:58   
jolly123
IZVIRNO SPOROČILO: botrca

Drage moje mamice, kaj naj vam rečem, pri meni se je taka situacija začela ko je imel 9 mesecev in še zdaj noče spat v svoji postelji, kaj ga je "pičlo" nimam pojma. Ko ga dam k sebi spi ko klada, ko ga položim v njegovo posteljo se tudi čez 30 minut zbudi pa četudi je ne vem koliko zaspan.
Do zdaj mi še ni uspelo, da bi od takrat prespal vso noč v svoji postelji.
Ja, sem mislila da ko bo začel hodit v vrtec (od marca), bo bolj utrujen in zaspan in bo spal...ja, ja ni šans. Vzgojiteljica mi pa pravi, da spi ko klada in da sam zaspi in še to da ga nič ne moti...doma tega niuser posted image .


Koliko je pa star, da vidim koliko časa se bo to še vleklo user posted image

Pri nas je tako...da odkar je pogruntal kako se recimo kravice pase, puza, potem sedi in zdaj stoji je vsakič to novo foro hotel početi ponoči. Zvečer je odvisno od dneva včasih takoj zaspal, včasih se malo prestavljal ampak načeloma ni problemov, problem se pojavi ponoči ko se on zbudi in bi dve ure puzal, stal ali sedel...kr neki. Očitno ga počasi mineva to veselje ali pa je samo fejst zmatran, ker zdaj že dve noči spi user posted image
Drugače pa nimaš kaj kot da ga polagaš nazaj in čakaš da mine.

(odgovor članu botrca)
Neposredna povezava do sporočila: 11
   RE: uspavanje-GROZA!
18.6.2009 11:57:09   
ksenija12
Pri nas najmlajši ni zaspal drugače kot v vozičku...po stanovanju! smo ga vozili gor in dol, da je zaspal...pa sem mislila kako se bo odvadil (ta starejši zaspi sam od sebe v svoji posteljici že od kar pomnim..)
In ne boš verjela lepega dne je šel v svojo posteljico in sam zaspal...res, kar minilo ga je..jaz nisem pristaš tistih, ki govorijo, da otroka daš v posteljo in ga pustiš da joka in potem zaspi (po enem tednu se pa navadi in je ok), ampak sem bolj prilagodljiva in zaenkrat nam dobro uspeva...kot da otrok sam začuti, kdaj nekaj 'preraste'..

_____________________________

http://www.popolna-kmetica.blogspot.com/


(odgovor članu jolly123)
Neposredna povezava do sporočila: 12
   RE: uspavanje-GROZA!
18.6.2009 14:22:28   
nia5
Mi se pri 13m še vedno uspavamo na rokah user posted image

_____________________________

21.05.2008 nama je življenje za vedno polepšala najina pikica Nia.

(odgovor članu ksenija12)
Neposredna povezava do sporočila: 13
   RE: uspavanje-GROZA!
1.7.2009 12:05:50   
*Mateja
Jaz imam podoben problem pri 7 mesečniku. Do tretjega meseca ni bil problem zaspat ne zvečer ne podnevi, sem ga položila v postejo in je lepo zaspav. Potem je pa pri 3 mesecu ful zbolel in se je sam joku in pol sva ga s fantom ful crtala, pa božala po laskah in glavici, držala za rokico da je vsaj malo zaspal in da sva vsaj tudi midva malo spala. bošček je mev ful vročino, prehlajen....tk da ej blo dobr če nama je ratalo da je eno uro spal. no pol se je pa razvadu in zdj ga že 4 mesece moram božati da sploh zaspi, če ne je histeričen jok in kr išče s svojimi rokami moje roke, da ga bom prijela. sem že parkrat pustila da se je kr joku, pa pol omagu in bi mi po dveh dneh že skoraj ratalo da bi se navadil sam zaspati, sam pol pa ko imaš kšne obiske, ga pa ne moreš kr pustit da se jokauser posted image tk da se je pol spet nazaj navadil. bom mogla zgleda še enkrat probat, in to predno se bo sam postavljal na noge, k pol je pomoje še bolj user posted image
mi pa lahko lepo mirno zaspi,če ga dam ležat v posteljico in mu dam po flaški za jest kr leže...takrat ni nič jokcanja ampak lepo zaspi in v spanju poje ves mlekec. no čez dan je pa spet jok in iskanje rokic, božanje...včasih mi zaspi ob zvoku sesalca- to ga še najbolj umiri user posted image
bi ga pa res rada odvadila, ker si res želim da sam zaspi...v svojo posteljo ga pa nikoli ne dam, ker nočem da bi se še tist razvadu.


_____________________________

25.11.2008 se nama je pridružil Žan velik 49cm, težek pa 2660g.

(odgovor članu nia5)
Neposredna povezava do sporočila: 14
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





Poskok v rasti: Dojenček neprestano joče
S t.i. poskoki v rasti se pri dojenčku pojavijo spremembe v ritmu hranjenja, pogosta prebujanja, spremembe v vedenju - o...
POZOR: Previdno s fiziološko raztopino in ...
Prepogosto izpiranje noska s fiziološko raztopino in uporaba med mamicami priljubljenega nosnega aspiratorja prinese tud...




Najbolj naporno obdobje.
пеперутка16

Kdaj vam je bilo najbolj naporno biti z vašim/vašo malčkom/malčico?