|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   materino mleko + dodatek AM
16.6.2009 13:14:22   
salcka
pozdravljene,

imam vprašanje: moja punčka je stara 11 dni. ker je na začetku zgubljala na teži, sem si začela mleko črpat in ji ga dajat po steklenički. sedaj sva že tako daleč, da ji količina mojega mleka (120 ml) ne zadostuje, zato ji dodajam Aptamil 1. na teži je pridobila v petih dneh 250g. je prava mala požrešnica. zmešam ji 60ml aptamila pa ji včasih ne zadostuje.
ji lahko dam več?  potrebuje še kakšno drugo tekočino?
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: materino mleko + dodatek AM
16.6.2009 13:20:07   
dana
Če te prav razumem poje vsega skupaj 180 ml? Na koliko časa pa je? Toliko še naš ne poje, pa je star skoraj 3 meseceuser posted image . Vprašaj patronažno, ko bo spet kaj na obisk prišla.

(odgovor članu salcka)
Neposredna povezava do sporočila: 2
16.6.2009 15:12:56   
Najaa
Meni se tudi zdi, da je to malo preveč za tako majhnega dojenčka. Res so otroci različni in različno pojejo, pa vseeno... Moja je stara korigirano 2,5 meseca in poje največ 150ml.
Ima mogoče krče? Takrat se znajo fajn prenajedat. Sicer pa vprašaj P. Meni je naša rekla, da otrok v drugem mesecu naj bi pojedel od 110-140 ml.

(odgovor članu dana)
Neposredna povezava do sporočila: 3
16.6.2009 17:50:19   
salcka
res sem malo nerodno napisala.
mleka si načrpam 120ml na 4 - 5 ur. tako da ne zadostuje. vmes ji dajem tudi aptamil. na obrok poje 80ml mleka ali pa 60ml aptamila (včasih hoče še več)  ji lahko dam več kot 60ml aptamila? poje pa vse skupaj okoli 500ml na dan. res je, da velikokrat malo tudi izbljuva.

(odgovor članu Najaa)
Neposredna povezava do sporočila: 4
16.6.2009 19:17:43   
dreamhorse
Če ji dajaš umetno mleko, potem je dobro, da ji kdaj pa kdaj ponudiš čaj ali prekuhano vodo, saj je umetno mleko hrana in ne tudi pijača kot je to mleko iz dojke. Jaz ji dajem hippov komarček, ki ji pomaga tudi proti krčkom, pa za odžejat, sploh sedaj, ko je vroče.... Drugače pa moja pri 3 tednih starosti poje od 70 pa tudi 120 je že. večinoma je tam na 90 ml. Odvisno na koliko časa je lačna...

(odgovor članu salcka)
Neposredna povezava do sporočila: 5
16.6.2009 20:11:50   
Anonimen
IZVIRNO SPOROČILO: salcka

res sem malo nerodno napisala.
mleka si načrpam 120ml na 4 - 5 ur. tako da ne zadostuje. vmes ji dajem tudi aptamil. na obrok poje 80ml mleka ali pa 60ml aptamila (včasih hoče še več)  ji lahko dam več kot 60ml aptamila? poje pa vse skupaj okoli 500ml na dan. res je, da velikokrat malo tudi izbljuva.

zdravo
jaz sem tudi delala tako ti, samo da sem ji vmes vedno dala še komarčka. po čaju je pa mela krčke in ko sem začela devat samo prekuhano vodo je bilo bolje. kasneje sem spet poskusla dajat komarček in je bla spet ista pesem, tako da sem potem komarček opustila in kupila drug čaj.
je pa v drugem mesecu pila obroke po 90 - 120, v tretjem 120-150. enkrat mal več drugič pa malo manj.

(odgovor članu salcka)
  Neposredna povezava do sporočila: 6
17.6.2009 8:40:34   
salcka
koliko čaja pa ji naj dam?
kolikokrat na dan?

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 7
17.6.2009 14:26:07   
Anonimen
IZVIRNO SPOROČILO: salcka

koliko čaja pa ji naj dam?
kolikokrat na dan?

naprimer, ko je moja mala jedla na dve ure, sem ji najprej dala obrok mleka, potem pa vmes kadarkoli je bila budna vedno ponudla čaj. včasih ga je pila, včasih ga ni. zdej ko pa je na 4 ure pa popije že ful čaja, včasih tudi po 3 x  na dan po 125 ml.

(odgovor članu salcka)
  Neposredna povezava do sporočila: 8
17.6.2009 14:27:44   
Anonimen
mislim rečit, da pije pomalem, a da vsega skup nanese 3 flaške na dan. user posted image

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 9
17.6.2009 14:38:22   
salcka
koliko pa je stara?
ker naša mala je stara 14 dni. da ni prehitro za čaj?
ji zmešam kar v flaško kakšnih 30 ml? ali ji dam raje po žlici ali po kapljicah?

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 10
18.6.2009 10:19:13   
Anonimen
moja punca je zdej stara že skor 4 mesece.
jaz sem ji skos dajala čaja v steklenički, sem naredla eno stekleničko in sem ji potem dala. sej ko je bla še tak mickena ni niti pol tega popila. nikol ji pa nisem vzela, je pila kolk je sama hotla. ampak itak sej pravim, največ par požirkov. pol pa zmeraj več ko raste. naprimer zdej ko je vroče je fejst žejna, včasih ji še jest ne paše...
jaz bi verjetno najprej začela z prekuhano vodo, če bi vedla da bo našo zvijal po čaju. poskusi z čajem itak je od enega tedna dalje komarček za pit.

(odgovor članu salcka)
  Neposredna povezava do sporočila: 11
18.6.2009 10:25:07   
lidija***
salcka- če prav razumem si mleko tudi črpaš. Seveda je tukaj spet ponudba in povpraševanje. Ker si ne izčrpaš dosti mleka ga je posledično vedno majn. Jaz bi na tvojem mestu pristavljala k prsim, črpala in če bi bila res kriza dala še aptamil. Z dovolj stimulacije prsi boš lahko aptamil ukinila.... Sicer pa vsaka mamica po svoje....Jaz sem svojimuser posted image ponudila prekuhano vodo, če so bile žejne so pile, drugače pa ne!

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 12
18.6.2009 12:40:26   
Greenie
Dojenček naj bi na dan dobil 150 ml mleka na kilogram svoje teže. Pri 4 kg torej 600 ml, tako je meni povedala pediatrinja.  V to pa ne šteješ čaja. Ko je bila naša stara 14 dni, mi je pa partonažna dejala, da lahko na en obrok dobi tudi več kot 100 ml. Zdaj (pri 6 tednih) dobi kdaj tudi po 160 ml na obrok, odvisno od tega koliko je že pojedla čez dan in koliko je minilo od zadnjega obroka. Zvečer ji dam vedno več, ker celo noč lepo spi.

(odgovor članu lidija***)
Neposredna povezava do sporočila: 13
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

5 resničnih dejstev o spanju skupaj z otrokom
Nekateri starši so strogo proti temu, da bi spali skupaj z dojenčkom, otrokom v isti postelji, spet drugi v tem vidijo v...
Najlepše ime za fantka po vašem izboru
Vsako ime je nekaj posebnega in nič presenetljivega ni, da je staršem najlepše ime tisto, ki ga nosi njihov otrok (otroc...

Za doječe matere.
пеперутка16

Malo čudno vprašanje, ampak me zanima, ali so doječe mamice poskusile svoje mleko?