s. p. in polovična bolniška (Polna verzija)

Forum >> [Partnerstvo] >> Finančne dileme starševstva

Sporočilo

pupa_b -> s. p. in polovična bolniška (15.6.2009 10:05:02)

Pozdravljene, imam vprašanje.

Prosim, če mi lahko katera pomaga, ki je bila v taki situaciji ali pozna podoben primer.

PDP imam 16. oktobra. Sem s. p. Od začetka nosečnosti sem na polovični (4-urni) bolniški. Torej plačujem polovične prispevke ... Imam dilemo, in sicer me zanima glede porodniške. Kaj TOČNO se šteje v osnovo v bolniško??? Vem, da kao povprečje zadnjih 12 neprekinjenih mesecev. V mojem primeru so to tudi meseci - torej zdaj, ko plačujem samo POLOVICO prispevkov. Se torej šteje za obračun porodniške cela osnova (tudi del, za katerega dobim nadomestilo oz. ga plača država) ali samo polovica, kot plačujem sama?

Sem napisala razumljivo?[sm=zmeden.gif]

Upam!

Hvala za kakršen koli odgovor in pozdrav vsem!

asso -> RE: s. p. in polovična bolniška (15.6.2009 14:38:47)

IZVIRNO SPOROČILO: pupa_b

Se torej šteje za obračun porodniške cela osnova (tudi del, za katerega dobim nadomestilo oz. ga plača država)

Jaz mislim, da je tako oz. bi moglo bit tako.

CatJa -> RE: s. p. in polovična bolniška (15.6.2009 17:50:44)

Upošteva se tvoja polovica bruto zavarovalne osnove, ter nadomestilo ZZZSja.

zmajaz -> RE: s. p. in polovična bolniška (15.6.2009 21:03:45)

IZVIRNO SPOROČILO: pupa_b
Se torej šteje za obračun porodniške cela osnova (tudi del, za katerega dobim nadomestilo oz. ga plača država) ali samo polovica, kot plačujem sama?

Seveda - šteje se cela osnova, ne samo tista polovica, ki jo plačuješ sama. Ker tudi če si za celih 8 ur na bolniški in ti celo osnovo plačuje zavod, se ti ta cela osnova šteje za porodniško.

Stran: [1]