linči 312 -> RE: Ves čas bi se dojila! (16.6.2009 14:08:48)
|
IZVIRNO SPOROČILO: MIAAA30 Punce pozdravljene, imam dobre 3 tedne staro punčko, ki pa ima zjutraj ful dolge podoje, npr. ponavadi se doji 2 uri z vmesnimi pavzami, dane sje bi pa rekord, da ni bilo mira in je želela biti ves čas na dojki in sicer od 8 ure zjutraj do 2h popoldan in sicer z manjšimi prekinitvami in dremanji. potem sem ji pa dala dodatek, ker res nisem zmiogla več da mi ves čas visi na dojki. Tudi ponoči se mi zbuja na 2 uri. Zdaj pa ne vem ali imam premalo mleka ali kaj? koliko časa naj jo pustim na dojki, kajti ona bi bila tudi več kot eno uro gor? a me je mogoče celo malo zamenjala za dudo? vaše izkušnje bi prosila in nasvete , lp mia no pri nas je bilo tudi tako, pa sem vztrajala in vztrajala, dokler ni pediatrinja ugotovila, da moja punčka na teži ne pridobiva dovolj oz. da teža kar ne gre in ne gre nikamor navzgor. no pa smo začel dodajat. seveda je sedaj večinoma na AM, ampak ponoči pa se polno dojiva (1x na noč) in potem zjutraj od cca. 4.30 pa tja do 10.00 dopoldan, ko se naša mala princeska zbudi. tud vmes med dnevom ji večkrat ponudim svojo dojko (navadno pred vsakim obrokom in tudi kar vmes). je pa čist odvisno, enkrat zagrabi drugič pa tečnari in nikakor noče zagrabit, zato potem dobi po flaški. je pa kar težko tako dolgo dojenje. te čist razumem. in če umakneš "dudo" se zbudi[sm=smiley36.gif]. bi bla kar naprej prklopljena nate, kaj? no jaz ji navadno kar pustim, da se crklja, ker če že dojim ne polno, je še vedno neka vez med nama, ko se samo crklja. še o dudi. probaj, zagotovo ni slaba stvar, vsaj toliko, da se malo spočiješ, če te njeno cartanje utrudi (kar, da ne bo pomote, sploh ne bi bilo nič čudnega). no moja je še danes ne mara. čim jo dobi v usta, se skoraj zadavi. postane vsa rdeča, kašlja, se davi in potem znori. po moje zato, ker iz moje "dude" vseeno kaj priteče, če se odloči malce bolj potegnt, iz tiste kupljene pa ne[sm=smiley36.gif]. je pa tko, da pri nas v familiji navadno noben otrok ni maral dude, vedno je bila boljša flaška, ker je teklo[sm=smiley1.gif]. sej verjetno to nima nobene veze, ampak mrbid pa je res kaj v krvi, da noben ni hotel dude[sm=zmeden.gif] a ja. se pa strinjam da ne prehitro obupat s tem dojenjem, sploh če mala dobiva na teži. vendar pa ne pozabi, da otrok konec koncev potrebuje mamo, ki bo imela energijo, da bo z njim počela še kaj drugega kot le dojila oz. dudala (hecala, pogovarjala,...). in če ti dojenje jemlje toliko energije, da ne moreš nič drugega več naredit, potem je za pretehtat ali boš vztrajala pri dojenju ali ne. Na začetku je meni to pobralo toliko moči, da nič nisem mogla,sedaj po 2m pa veliko bolj vztrajam, tudi pumpam veliko več mleka in še vedno upam, da preideva na dojenje - nekoč pač[sm=smiley1.gif] kakor koli. predvsem uživaj s svojo malo pikico[sm=smiley2.gif]
|
|
|
|