|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1] 2   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Pandemija gripe in počitnice v Grčiji
14.6.2009 17:22:48   
skokica01
Planiramo iti na počitnice v Grčijo. Zadnje čase pa me malo skrbi vse skupaj in to zaradi gripe. Kaj pa vas? KAj razmišljate o tem? Hoteli s 300 sobami, skupni bazeni, ljudje od vse povsod? Ne vem.... Kakšno je vaše mnenje?
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: Pandemija gripe in počitnice v Grčiji
14.6.2009 19:40:05   
Nikita***
S takšnimi stvarmi se pa res ne obremenjujem preveč. Potem je bolje, da se zabarikadiram v stanovanje in ne grem nikamoruser posted image

EX JERY

Ženska, ki je pretrpela izgubo otroka, se ničesar več ne boji. (židovski pregovor)

http://www.freewebs.com/trini-horjulska/

(odgovor članu skokica01)
Neposredna povezava do sporočila: 2
14.6.2009 20:01:48   
madela
Tudi jaz se sprašujem enako. Mi imamo že rezervirano Španijo,zdaj se je pa tam tako razpasla ta gripa,da me kar skrbi in razmišljam o odpovedi.
Zasledila pa tudi nisem,da bi bila taka potovanja odsvetovana.
Res ne vem kaj mi je storiti. user posted image

(odgovor članu Nikita***)
Neposredna povezava do sporočila: 3
14.6.2009 20:27:41   
NevenkaP
Čez štiri dni letim v Grčijo in  ta hip je gripa zadnja stvar, na katero pomislim v zvezi z dopustomuser posted image

(odgovor članu madela)
Neposredna povezava do sporočila: 4
14.6.2009 21:17:47   
rija
ne vem, no....meni pa recimo to ne bi bila zadnja stvaruser posted image

sta bila moja starša čez lužo, ko je bila neko drugo sranje, pa so vsi hodili z maskami.....luštno za psiho to ziher niuser posted image

sploh pa ne z otrokom in glede na to, da so letala čudovito leglo vseh bacilov.....user posted image

...vox populi...

Neposredna povezava do sporočila: 5
15.6.2009 8:06:36   
pety78
sploh pa ne z otrokom in glede na to, da so letala čudovito leglo vseh bacilov.....user posted image

Mi smo zaradi tega odpovedali Turčijo.

Kaj pa vem, raje sem previdna, sploh če gre za otroke...

(odgovor članu rija)
Neposredna povezava do sporočila: 6
15.6.2009 8:12:39   
Ribica **
Poleti gremo "samo" na Hrvasko, moram pa preverit, kako je stanjev Veliki Britaniji, ker gremo tja septembra. Sicer bomo vec po naravi, kot v shoping centrih in vecjih mestih, ampak vseeno.

(odgovor članu pety78)
Neposredna povezava do sporočila: 7
15.6.2009 8:54:14   
Naja31
Če tako razmišljaš, je bolje da si doma. Kjer tudi lahko stakneš to gripo.

Ribica,ravno sem prebrala da je VB najbolj prizadeta evropska država, in da je bila včeraj tam prva smrtna žrtev v Evropi.

< Sporočilo je popravil Naja31 -- 15.6.2009 8:55:09 >

(odgovor članu Ribica **)
Neposredna povezava do sporočila: 8
15.6.2009 9:17:28   
madela
IZVIRNO SPOROČILO: pety78

Pa boste dobili denar povrnjen,oziroma si kot razlog za odpoved navedla to gripo?

Sicer pa sama spremljam na uradni strani WHO. In mislim,da bomo tudi mi morali odpovedat!
Je pa tako,da je treba tudi na te stvari mislit,žal. To je tako,kot da bi šla med kače in bi upala,da me nobena ne ugrizne.
Aja,pa še link,če katero zanima.

http://www.who.int/en/

(odgovor članu pety78)
Neposredna povezava do sporočila: 9
15.6.2009 9:52:17   
LoCa
če bi tudi zaradi kake druge bolezni odpovedala, pač odpovej, ker gre za tvoje lastne strahove. recimo razne druge epidemije po svetu, za katere se zahod pač ne briga, umre pa ogromno ljudi....še sezonska gripa je hujša od te, pa smučat ljudje vseeno gredo. ta gripa ima tko lahek potek da ves ta bavbav k ga en zganjajo je samo za delat ljudi živčne.
poanta je ta: zaradi te gripe ne spreminjat planov, razen če ne moreš preko paranoičnih misli, k bi ti kvečjemu misli pokvarile dopust. glavno da pač vzdržuješ higieno, to bi pa itak vedno vsi morali. mi lahko verjameš user posted image

(odgovor članu madela)
Neposredna povezava do sporočila: 10
15.6.2009 11:57:07   
Anonimen
vse, ki mislite odpovedat lahko men odstopite počitniceuser posted image men je vseen za to f.... gripo.

(odgovor članu LoCa)
  Neposredna povezava do sporočila: 11
15.6.2009 12:12:59   
Lianna
Jaz se grem potepat v Venezuelo in me čisto nič ne skrbi. Drugače sem nameravala v Mehiko, ampak je bila pač za Venezuelo cenejša karta. Brez veze paniko delat, ko sploh ni potrebno. Če kompliciraš že zdej ko si doma je najbolje, da ostanete kar doma pa bo mir. Najboljš da še v vrtec ne gre, ker lahko tam kaj stakne - trenutno virusni meningitis.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 12
15.6.2009 12:16:11   
pety78

IZVIRNO SPOROČILO: madela

IZVIRNO SPOROČILO: pety78

Pa boste dobili denar povrnjen,oziroma si kot razlog za odpoved navedla to gripo?

Sicer pa sama spremljam na uradni strani WHO. In mislim,da bomo tudi mi morali odpovedat!
Je pa tako,da je treba tudi na te stvari mislit,žal. To je tako,kot da bi šla med kače in bi upala,da me nobena ne ugrizne.
Aja,pa še link,če katero zanima.

http://www.who.int/en/

Ne, nismo še rezervirali. Smo bli samo odločeni, da gremo letos v Turčijo.

(odgovor članu madela)
Neposredna povezava do sporočila: 13
15.6.2009 14:27:09   
madela
Hvala Pety 78. Sem mislila,da ste že imeli rezervirano.

Sicer pa ima vsak svoje razloge zakaj bi potovanje odpovedal. Tako,da ni treba kar obtoževat,če se nekateri med nami bojimo te gripe.

(odgovor članu pety78)
Neposredna povezava do sporočila: 14
15.6.2009 14:36:09   
Anonimen
v času, ko je na veliko začela rasajati ta gripa, je bil sodelavec v new yorku, sodelavka pa na cubi. oba sta rekla, da samo pri nas toliko napihujejo, ker se tam nihče ni kaj dosti obremenjeval. sicer previdnost ni odveč.

Neposredna povezava do sporočila: 15
15.6.2009 16:38:21   
sanja nk.
hmm user posted image ..joo zbolelo je mogoče 2000 ljudi na svetu in je že kar pandemija, pa lepo vas prosim...
vsak dan pa zaradi malarije umre 100000 user posted image , pa o tem nihče ne govori...
res če tako razmišljaš bolje da nikamor ne greš, pa na potovanju maš itak toliko drugih možnosti za poškodbe in podobno, da je gripa tukaj še minimum..

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 16
15.6.2009 16:53:34   
skokica01

IZVIRNO SPOROČILO: sanja nk.

vsak dan pa zaradi malarije umre 100000 user posted image , pa o tem nihče ne govori...

Če se ne motim se proti malariji lahko pravočasno zaščitiš.

No, karkorkoli. Mi smo se odpovedali Grčiji. Enostavno se mi ne zdi vredno zaradi enega tedna "uživancije" riskirat. Prredvsem zaradi otroka. Midva sva že lahko previdna in paziva nase, ampak kako otroku dopovedati, da si mora čim večkrat umivati roke, če se igra s s skupnimi igračami, barvicami v kids klubu, pa na igralih, pa zakaj ni ravno najbolje, da cel dan čepi v bazenu, ki je poln otrok, da o tem, da se otroci v igri držijo za roke, itd... tudi ne govorim.

Vsak naj dela po svoje in po lastni presoji.

(odgovor članu sanja nk.)
Neposredna povezava do sporočila: 17
15.6.2009 18:04:38   
Tanja55
IZVIRNO SPOROČILO: skokica01

ti se ze lahko zascitis, ko gres v malaricna obmocja sam na dopust. Tisti, ki pa tam zivijo, pa se ne morejo. Prvic, ker zdravil ni, drugic ce ze so so predraga za marsikoga, tretjic so antimalariki tolk strupeni, da se jih vsak dan na dolgi rok ne jemlje.

Poanta je v tem, da v t.i. tretjem svetu ljudje v visokih stevilkah umirajo zaradi malarije, ki se je, ko jo enkrat dobis tud vec ne resis...tle pa zaradi gripe tak halo.

Se o UK - tukaj se o gripi kaj posebnega ne govori, na zacetku so vneto porocali, porocajo se zdaj, ampak meni se ne zdi, da bi kaj pretirano alarmirali. Mi smo v stanovanjski kompleks dobili navodila kaj storit ce se kdo pojavi s simptomi, pa odsvetovali so potovanja v Mehiko in Spanijo, do nadaljnega.  Nekaj sol so zacasno zaprli, ucenci so bli doma in imeli blage simptome gripe, kot vsake druge gripe do sedaj. In to je to. Maske pa -- jst bi jo z veseljem nosila takrat ko sem bolana in ciham, ker se mi zdi super nacin da ne prenasas klic na vsakogar, ki pride mimo. Psiholoski pritisk je pa v toliko  kolikor se mu prepustis. Moje mnenje je, da trenutno panike ni potrebno zganjat, vec problemov lahko nastopi v jeseni, ko se zaradi sprememb v temperaturah lahko pricakuje tudi vecji poras obolelih.

Sama se vedno migam, pa zivim v milijonskem mestu. Procent obolelih v UK je relativno majhen glede na to, koliksen je pretok ljudi dnevno ne samo v Londonu ampak v celi drzavi. Morate se zavedat, da v London prileti vsako minuto eno letalo, v Slovenijo pa nekaj deset cel dan. Torej, ce nekdo vidi stevilke 300-400 obolelih se zdi da ni ravno panike za zganjat. Ce bi ble pa cifre za ene 3 nicle vecje...pol bi pa verjetno tud jst prisla kmalu domov user posted image - Tko me pa se nekaj casa ne bo, pa upam, da bom se naprej letala naokrog brez tezav.

Neposredna povezava do sporočila: 18
15.6.2009 18:10:13   
Anonimen
Gripa je ze na Hrvaskem user posted image .
Saj ce bi ne bili v politicnem sporu, bi jo ziher ze cez Kolpo spustil.

(odgovor članu Tanja55)
  Neposredna povezava do sporočila: 19
15.6.2009 19:23:09   
Lianna

No, karkorkoli. Mi smo se odpovedali Grčiji. Enostavno se mi ne zdi vredno zaradi enega tedna "uživancije" riskirat. Prredvsem zaradi otroka. Midva sva že lahko previdna in paziva nase, ampak kako otroku dopovedati, da si mora čim večkrat umivati roke, če se igra s s skupnimi igračami, barvicami v kids klubu, pa na igralih, pa zakaj ni ravno najbolje, da cel dan čepi v bazenu, ki je poln otrok, da o tem, da se otroci v igri držijo za roke, itd... tudi ne govorim.

Joj sej ne morem verjet kaj pišeš. Se mi tvoj otrok kar smili.

Neposredna povezava do sporočila: 20
15.6.2009 19:38:43   
Anonimen
Poanta je v tem, da v t.i. tretjem svetu ljudje v visokih stevilkah umirajo zaradi malarije, ki se je, ko jo enkrat dobis tud vec ne resis...tle pa zaradi gripe tak halo.

To pomeni, da nam gre dobro user posted image .
Imamo cas in moznost se ukvarjat s takimi banalnostmi...

(odgovor članu Tanja55)
  Neposredna povezava do sporočila: 21
15.6.2009 19:47:41   
LoCa

ja, in ti se mogoče zaščitiš pred nešteto nalezljivimi boleznimi, k preživjo vsepovsod? najbrž glih ne...
vedi tudi, da zaradi te gripe noben še ni umrl, vsaj zdrav ne, vedn je zraven že perj obstoječe stanje al pa v mehiki ne glih briljantne zdravstvene razmere. v ameriki zaradi sezonske gripe umre 35000 ljudi, pa se zaradi tega ljudje ne odpovedujejo dopustu. in ni ti treba paranoično umivat rok, samo normalno jih dej. kot sem rekla, če ti para živce pač ne it, ampak doma  boš ostala zaradi lastnih paranoj in zganjanja panike, ne pa zaradi težkosti te gripe. imaš pa seveda pravivco se odločit kot ti paše. ampak ne pozabi, po tvoji logiki boš otroka pozimi spustila samo na balkon lastne bajte. otrok ti je bolj izgovor za neznanje in nasedanje medijskemu pompu. škoda zaradi tega ne it na dopust.
ne gre za nobena obtoževanja, ampak dejstva.

< Sporočilo je popravil LoCa -- 15.6.2009 19:48:30 >

Neposredna povezava do sporočila: 22
15.6.2009 20:00:41   
skokica01

IZVIRNO SPOROČILO: Tanja55

ti se ze lahko zascitis, ko gres v malaricna obmocja sam na dopust. Tisti, ki pa tam zivijo, pa se ne morejo. Prvic, ker zdravil ni, drugic ce ze so so predraga za marsikoga, tretjic so antimalariki tolk strupeni, da se jih vsak dan na dolgi rok ne jemlje.

Se o UK - tukaj se o gripi kaj posebnega ne govori, na zacetku so vneto porocali, porocajo se zdaj, ampak meni se ne zdi, da bi kaj pretirano alarmirali. Mi smo v stanovanjski kompleks dobili navodila kaj storit ce se kdo pojavi s simptomi, pa odsvetovali so potovanja v Mehiko in Spanijo, do nadaljnega.  Nekaj sol so zacasno zaprli, ucenci so bli doma in imeli blage simptome gripe, kot vsake druge gripe do sedaj. In to je to. Maske pa -- jst bi jo z veseljem nosila takrat ko sem bolana in ciham, ker se mi zdi super nacin da ne prenasas klic na vsakogar, ki pride mimo. Psiholoski pritisk je pa v toliko  kolikor se mu prepustis. Moje mnenje je, da trenutno panike ni potrebno zganjat, vec problemov lahko nastopi v jeseni, ko se zaradi sprememb v temperaturah lahko pricakuje tudi vecji poras obolelih.

Sama se vedno migam, pa zivim v milijonskem mestu. Procent obolelih v UK je relativno majhen glede na to, koliksen je pretok ljudi dnevno ne samo v Londonu ampak v celi drzavi. Morate se zavedat, da v London prileti vsako minuto eno letalo, v Slovenijo pa nekaj deset cel dan. Torej, ce nekdo vidi stevilke 300-400 obolelih se zdi da ni ravno panike za zganjat. Ce bi ble pa cifre za ene 3 nicle vecje...pol bi pa verjetno tud jst prisla kmalu domov user posted image - Tko me pa se nekaj casa ne bo, pa upam, da bom se naprej letala naokrog brez tezav.

Se opravičujem, ker sem se morda narobe izrazila. Popolnoma jasno mi je in se zavedam, da se ljudje tretjega sveta ne morejo zaščititi pred malarjo in se strinjam, da je to grozno. Želela sem le povedati, da se mi (zahodjaki) pred potovanji v tretje dežele nekako vseeno lahko zaščitimo pred boleznimi kot so malarija, hepatitis, ipd., pred tole gripo pa pač ne.

(odgovor članu Tanja55)
Neposredna povezava do sporočila: 23
15.6.2009 20:11:59   
skokica01

IZVIRNO SPOROČILO: LoCa

ampak ne pozabi, po tvoji logiki boš otroka pozimi spustila samo na balkon lastne bajte. otrok ti je bolj izgovor za neznanje in nasedanje medijskemu pompu.

.... zakaj tako nesramen ton? Ker sem zskrbljena mama? Res pravi zločin. user posted image
Ne razumem zakaj nekateri mislite, da je vaše mnenje edino pravo in ste tako kritične, če kdo misli drugače od vas. Bi še nekaj dala na to vašo ravnodušnost, če bi bile zdravnice in bi dejansko imele kakšno strokovno podlago za svoje mnenje. Glede na to, da pa še stroki ni vse jasno glede te nove gripe, sem pač previdna in se ne delam preveč pametne o stvareh, ki jh ne poznam v detajle.

(odgovor članu LoCa)
Neposredna povezava do sporočila: 24
15.6.2009 20:38:44   
madela
IZVIRNO SPOROČILO: LoCa

ja, in ti se mogoče zaščitiš pred nešteto nalezljivimi boleznimi, k preživjo vsepovsod? najbrž glih ne...
vedi tudi, da zaradi te gripe noben še ni umrl, vsaj zdrav ne, vedn je zraven že perj obstoječe stanje al pa v mehiki ne glih briljantne zdravstvene razmere. v ameriki zaradi sezonske gripe umre 35000 ljudi, pa se zaradi tega ljudje ne odpovedujejo dopustu. in ni ti treba paranoično umivat rok, samo normalno jih dej. kot sem rekla, če ti para živce pač ne it, ampak doma  boš ostala zaradi lastnih paranoj in zganjanja panike, ne pa zaradi težkosti te gripe. imaš pa seveda pravivco se odločit kot ti paše. ampak ne pozabi, po tvoji logiki boš otroka pozimi spustila samo na balkon lastne bajte. otrok ti je bolj izgovor za neznanje in nasedanje medijskemu pompu. škoda zaradi tega ne it na dopust.
ne gre za nobena obtoževanja, ampak dejstva.

Ja,zaradi malarije umre veliko ljudi. In verjetno nobena od vas,ki sedaj na veliko obtožujete ne bi svojega otroka peljala na omenjena področja brez predhodnega cepljenja,ali pač user posted image  user posted image
In tole,da nam je otrok samo izgovor za neznanje je en velik bulšit. Moj otrok ni zdrav in če dobi to gripo je verjetnost,da se bolezen konča tragično zelo velika.
Ne se zdaj vsi delat pametne,kako smo nekateri neumni,ker se bomo zaradi "medijskega pompa" in lastne paranoje odpovedali dopustu,ker kolikor jaz vem,tudi pandemije niso razglasili kar v tri dni.

(odgovor članu LoCa)
Neposredna povezava do sporočila: 25
Stran:   [1] 2   Naslednja stran >   >>
Stran: [1] 2   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Ovulacija in plodni dnevi
Kaj je ovulacija? Kako izračunati kdaj ovulacija nastopi? Načini ugotavljanja ovulacije.
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
To so najbolj redka otroška imena
Med izumirajočimi imeni so po našem mnenju čudovita imena tudi za sodobne novorojenčke. Katera imena vse bolj izginjajo ...
Stari običaji: Ste že slišali za tepežni dan?
Tepežni dan pri nas praznujemo 28. decembra, imenujemo ga lahko tudi: pametiva, tepežnica ali tudi dan nedolžnih otročič...
Otroški dodatek v letu 2025: izplačila in ...
Otroški dodatek je dopolnilni prejemek za preživljanje, vzgojo in izobraževanje otroka. Pravico do dodatka imajo družine...

Brrrr...
пеперутка16

Ste že kdaj naleteli na kaj neznanega, nam ljudem karkoli nadnaravnega?! Duhovi, hudič, šejtan......