tigrasti komar (Polna verzija)

Forum >> [Skupnost RR] >> Čvekanje ... v tri dni ...



Sporočilo


Anonimen -> tigrasti komar (13.6.2009 16:36:05)

sumim, da me je popikal tigrasti komar. pred tednom dni me je na lepem začelo srbeti po zgornjem delu nog. grem gledati, slečem hlače in sem se zgrozila. na obeh nogah na vsaki strani po vsaj pet, šest za fižol rdečih bul, ki so srbele ko hudič. nekaj bulic je sedaj izginilo, vendar ne v celoti, nekaj jih je še ostalo, kratke hlače sploh ne oblečem, srbi pa še vedno. saj mažem si s fenistilom, kadar začne srbeti, da omilim. malo me skrbi, ker je že teden mimo, pa je stanje rahlo izboljšano.

brala sem, da ta komar pika ravno samo sredi belega dne skozi oblačila in če je okužen, prenaša tudi nevarne bolezni, tudi smrtonosne. prebrala sem tudi, kadar se pojavi rdečkast obarvan kože, kot ga imam sama, da je treba čimprej k zdravniku. pri meni je sedaj tako stanje en teden dni. v tem tednu dni se mi je zgodilo, da sem se ene dvakrat prebudila vsa premočena od nog do glave, kot bi se tuširala.

zanima me, ali je imela katera kako izkušnjo s tem v zadnjem času ali kdaj prej?




Snoopyka -> RE: tigrasti komar (13.6.2009 16:41:01)

js sm tud velik tega prebrala , sama pa tega skozi nism dala. ti pa svetujem da obiščeš zdravnika. vso  srečo[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/pikapoka2.gif[/image][image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/pikapoka1.gif[/image][image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/pikapoka.gif[/image][image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley31.gif[/image]




Tinky -> RE: tigrasti komar (13.6.2009 16:55:00)

Mene so lani tigrasti komarji tolko popikali, da sem bla v bulah celo poletje. Pa še noseča sem bila. Bule izginejo po cca 3 tednih, če ne še kasneje. Ko sem ginekologinji omenila te pike, je rekla, da ni panike.
Letos še čakam, da me napadejo, jih je pa že zdej ogromno tle okoli.




mala zirafa -> RE: tigrasti komar (13.6.2009 17:22:43)

pri nas je to nekaj vsakdanjega.Mreže na oknih, pa tista spirala ki dimi od Raid-a ful pomaga, ko sedimo zunaj.Drugače mi spreji ne pomagajo sploh.Komarji so tudi podnevi ne samo zvečer.




cmokec -> RE: tigrasti komar (13.6.2009 21:36:51)

V našem naselju so včeraj zvečer z avionom škropili proti komarjem, upam, da odženejo vse vrste, tudi tigrastega.





mala zirafa -> RE: tigrasti komar (14.6.2009 7:46:36)

Kje pa?V katerem naselju?




malania -> RE: tigrasti komar (14.6.2009 9:24:18)

Ti tigrasti komarji so...[sm=smiley7.gif]
Mene tudi vedno vso popikajo.... enkrat sem imela tako veliko bulo.. (v premeru teniške žogice)... sklepam, da je bil komar...
Jaz po piku uporabljam Fenistil gel, fajn hladi pa neha srbeti...

Svetujem ti, da greš k zdravniku... ljudje smo različni in vsako telo lahko različno odreagira na pike...




LoCa -> RE: tigrasti komar (14.6.2009 9:31:45)

tile tigrsti so močno agresivni. lani poleti so me na vrtu pri mami dobesedno napadli, pikanje pa ful boli in rata vse rdeče, bulca.
sicer pa tudi navaden komar lahko prenese kaj smrtnega, se oramo kar pripravit s temi klimatskimi otoplitvami, da malarija ne bo več neka eksotična boleze.
si pa najbrž mislila na čikungunyo. sigurno ti ni nič, če te je pa vseeno stah si pa preberi.




Anonimen -> RE: tigrasti komar (14.6.2009 15:46:32)

stanje se malo izboljšuje, vendar mi je malo čudno, ker me vsake toliko časa zebe, potem me kuha. včeraj, ko sem šla spat, me je zeblo, grem pod koutr, danes spet čisto premočena. drugače se kar ok počutim.
v torek imam itak kontrolo pri zdravniku, pa bo povedal. saj morda ni nič, pa vendar, ker je toliko enega sranja zaradi teh bolezni glede živali, vseeno nisem ostala ravnodušna ob tem.
vidim pa, da ste se že srečale s tem in da je bilo vse ok. sama sem se s tem srečala prvič. načeloma me zadnja leta tudi komarke niso pikale, zato sem morda malo bolj postala zaskrbljena, ko se je to zgodilo, kajti za te komarje do sedaj, ko so me popikali, sploh vedela nisem.




cmokec -> RE: tigrasti komar (14.6.2009 17:42:32)

Z avionom so škropili v Kranju




Anonimen -> RE: tigrasti komar (15.6.2009 9:51:58)

Pozdrav!

Za te komarje vem, da so lani na območju Udin povzročili gripi podobno obolenje skoraj pri večini meščanov. Visoka temperatura do 40 pa bolečinev sklepih.
Nato so urgirali in poškropili insketicid v vse jaške in po površini mlak, kjer komarke odlagajo jajčeca in to letos ponovno elajo.
Doma pa je potrebno ne imeti nič stoječe vode v okolici hiše, tudi pod cvetličnimi lončki ne. Mojo hčer in vnučka so pičli in sta na mestu pika močno zatekla in območje je bilo vroče in rdeče in srbeče. Dobila sta Claritin in neko mazilo.

Tule še nekaj čveka o tej zadevi:

http://www.ringaraja.net/googlesearch.asp?cx=003895394721023096174%3Af9uj_wyowam&cof=FORID%3A11&q=tigrasti+komarji&x=4&y=3#1006




Anonimen -> RE: tigrasti komar (15.6.2009 22:27:57)

sem mislila, da se res kaj izboljšuje. te bule že malo izginejo, pa iz rdeče na frjolo potegnejo, evo danes imam spet vse rdeče. včeraj sem bila spet kot stuširan cucek, ko sem se zbudila. poleg tega so se mi začele pojavljati pike po trebuhu, ki kar lezejo in lezejo narazen. alergična nikdar nisem bila na nič. čez dan se pa počutim dobro. srbi pa ko hudič.
drugega kot reakcije na te pike si ne znam predstavljati.
claritin in nekaj na l proti alergijam imam doma, ampak bom počakala, kaj bo dohtar reku.




Jelcy -> RE: tigrasti komar (16.6.2009 0:21:31)

Mi jih imamo full, so res nadlezni, ampak mislim da ni treba delat panike...sploh pa it k zdravniku zaradi pika komarja[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/zmeden.gif[/image]




Anonimen -> RE: tigrasti komar (16.6.2009 1:14:56)

jelcy, zelo me moti površnost pri branju. nekje zgoraj sem zapisala "v torek imam itak kontrolo pri zdravniku". če imam pa čudne simptome, glede na to, da naj bi šla v sredo v službo, ker sem zdrava, pa previdnost ni odveč. če nisem alergična na nič, začelo se je pa sedaj z veliko rdečo liso okrog popka, sedaj pa se širijo pike, od kar so me popikali in sem se v tednu dni zbudila petkrat premočena ko cucek, no to stanje zame ni normalno, ker se mi to ne dogaja vsak dan oz. se mi sploh nikdar ni dogajalo. ne bo me konec, če pač ostajam previdna. malo zgoraj preberi, kaj vse se je ljudem dogajalo, pa malo preberi o tigru, kaj pa vem, ljudje smo različni in zase vem, da želim biti zihr, kadar gre za zdravje, razne simptome itd..




Anonimen -> RE: tigrasti komar (16.6.2009 7:55:13)

Dvomim, da so izpuščaji zaradi komarjevega pika.
Ne vem, no, ko pa nisem zdravnik, lahko le svoje mnenje povem.
Izpuščaji so lahko od tistega silnega potenja, ki si ga omenila.
Sicer boš pa videla kako in kaj, ko boš pri zdravniku.
In še nekaj, tudi zaradi komarjevih pikov se gre k zravniku, ker nekateri na pik tako burno reagirajo, posebno alergiki, da je obisk potreben.
Pri nas je zelo pogosto.
Komarji Tiger so bolj agresivni od naših avtotohnih, njihovi piki sprožijo večje reakcije.




bumerang -> RE: tigrasti komar (16.6.2009 17:24:31)

Naših "avtohtonih" komarjev sploh več ni, so samo še tigri. Golazen tiha, dokler je piči sploh zanj ne veš.
Me zanima, kdaj bo komu klik naredilo in bomo začeli tudi mi škropit, a mora res folk zbolet preden se bodo zbudili?




mala zirafa -> RE: tigrasti komar (16.6.2009 18:16:03)

Zunaj jih odganja samo Vape sprala, 100% garantirano.Smo preizkusili že vse.




Anonimen -> RE: tigrasti komar (16.6.2009 21:59:59)

dobila sem eno močno kremo, s katero se moraš čisto na tanko namazati, pa še to bolje samo enkrat kot dvakrat. panika odveč za kaj bolj resnega, ampak zihr je zihr.




cmokec -> RE: tigrasti komar (18.6.2009 10:31:44)

Včeraj sem na strani od Eko baby naročila zapestnice, ki naj bi odganjale komajre. Upam, da bodo pomagale, ker potem ne potrebujemo nič drugega.




Stran: [1]