|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   uvajanje gh
13.6.2009 9:17:18   
Katy78
Zanima me, ali ste na začetku uvajanja hrano, predvsem mislim zelenjavo, samo pretlačile z vilico ali spasirale npr. s paličnim mešalnikom? Meni se zdi pretlačeno z vilico nekoliko pregrobo, pa sem mislila, da bi na začetku, ko se šele privaja na nove okuse, spasirala, ko se bo pa navadil, bi mu pa samo še pretlačila z vilico. Kaj menite?
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: uvajanje gh
13.6.2009 10:52:20   
jera3
Jaz sem naši user posted image  zelenjavo spasirala s paličnim mešalnikom, sadje pa nastrgala na steklen ribežen.

(odgovor članu Katy78)
Neposredna povezava do sporočila: 2
13.6.2009 16:42:24   
Najaa
Pri taprvi nisem nič pasirala, sam pretlačila z vilico in ni imela nobenih problemov, čeprav še ni imela zobkov.

Katy78, tvoj fantek je nedonošenček a ne? Koliko pa je star korigirano?

(odgovor članu jera3)
Neposredna povezava do sporočila: 3
13.6.2009 18:20:04   
Katy78

IZVIRNO SPOROČILO: Najaa

Pri taprvi nisem nič pasirala, sam pretlačila z vilico in ni imela nobenih problemov, čeprav še ni imela zobkov.

Korigirano je star 5 mesecev. user posted image  Pa tvoja punči? Se mi zdi, da je tudi 33-tedenska? Danes sem mu dala korenčkovo kašico, sem jo kar s paličnim zmiksala, ampak ne popolnoma. Par žličk je šlo z veseljem, potem se je začel pa kremžit in je bilo dovolj. user posted image  Riževe kašice, ki ima okus po mlekcu, pa zmaže po žlički tudi po 70ml in še več. user posted image  Ampak za začetek je par žličk korenčka dovolj. Saj bo vsak dan več. user posted image

(odgovor članu Najaa)
Neposredna povezava do sporočila: 4
14.6.2009 21:29:08   
zarjica
Jaz sem pasirala s paličnim. Ji je bolj teknilo, ker drugače se ji je včasih kaj zataknilo in se je prestrašila in ni hotela več odpreti ust. No, lepo gladko sem ji spasirala vse kašice in redčila z tekočino (vodo, mleko,...), potem pa vedno manj pasiranja (postopoma) in manj redčenja...

(odgovor članu Katy78)
Neposredna povezava do sporočila: 5
15.6.2009 7:38:52   
pumpkin23
Bolje je samo pretlačit ker tako ne zgubis vlaknine, ki so potrebne za dobro prebavo. Pa otrok se more prej ali slej navadit malo grist in utrjevat dlesni.

(odgovor članu zarjica)
Neposredna povezava do sporočila: 6
15.6.2009 9:33:38   
Andromeda
Za prve žličke se mi zdi še najbolje, da se spasira s paličnim, ker se zna zgodit, da ti bo zavračal hrano, ker na začetku še niso pripravljeni na tako gosto hrano. Potem pa sčasoma manj pasiraš in vidiš, kako bo. Moj je star 8 mesecev (korigirano pa skoraj 7 m) in še vedno raje je bolj spasirani hrano. Zadnjič sem mu dala kuskus, pa ni imel pojma, kaj z njim počet user posted image Potem sem mu ga zamešala v juhico in je nekako uspelo, da je par žličk popapcal.

(odgovor članu pumpkin23)
Neposredna povezava do sporočila: 7
15.6.2009 13:38:18   
Hope2
Nikoli pasirala. Sprva sem malo bolj redčila s tekočino in fajn z vilico tlačila, pol pa čedalje manj. Z uživanjem hrane nima problema. Žveči vse, četudi nima nobenga zoba. Pri 7 mesecih mu še samo malo pretlačim oz mu režem zelo male koščke ali pa hrano dam kar v roke in sam je.

(odgovor članu Andromeda)
Neposredna povezava do sporočila: 8
16.6.2009 12:17:49   
pingo80
Jaz tudi nisem pasirala. Sem skuhala zelenjavo do mehkega in jo pretlačila, pa zalila z vodo. Sadje sem tudi pretlačila, samo suho sadje sem pasirala, ker ni šlo drugače.

(odgovor članu Hope2)
Neposredna povezava do sporočila: 9
16.6.2009 14:41:27   
Katy78
No, da poročam, kako je bilo te prve 4 dni uvajanja. Prva dva dni sem mu spasirala s paličnim ampak ni bilo skoraj nič bolj gladko kot če bi pretlačila z vilico, pa mu ni šlo preveč v slast. Tretji dan sem pa korenček bolj na fino spasirala, ga je pa pojedel 40ml in danes že 50ml korenčka+krompir. Tako da mu bom zaenkrat pasirala bolj na fino, ko bo pa enkrat že "ulaufan", bom pa poskusila spet bolj grobo spasirano oz. samo pretlačeno z vilico.

(odgovor članu pingo80)
Neposredna povezava do sporočila: 10
17.6.2009 7:45:25   
Najaa
IZVIRNO SPOROČILO: Katy78

Korigirano je star 5 mesecev. user posted image  Pa tvoja punči? Se mi zdi, da je tudi 33-tedenska?

Tudi, ja.
Aha, 5m je star kor. Sprašujem zato, ker me zanima, kdaj se začne uvajat GH in vidim, da kar po kor. starosti. Torej imamo še čas. user posted image
Super, da mu gre GH dobro od ust! user posted image

(odgovor članu Katy78)
Neposredna povezava do sporočila: 11
18.6.2009 9:10:21   
Katy78

Tudi, ja.
Aha, 5m je star kor. Sprašujem zato, ker me zanima, kdaj se začne uvajat GH in vidim, da kar po kor. starosti. Torej imamo še čas. user posted image
Super, da mu gre GH dobro od ust! user posted image

Ja, meni je pediatrinja rekla, da se pri nedonošenčkih uvaja nekje vmes med koledarsko in korigirano starostjo, da pa ne bi komplicirali, je rekla da naj poskusim kar pri 5m. korigirane starosti in da vidim, kako bo.

(odgovor članu Najaa)
Neposredna povezava do sporočila: 12
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

Najlepše ime za fantka po vašem izboru
Vsako ime je nekaj posebnega in nič presenetljivega ni, da je staršem najlepše ime tisto, ki ga nosi njihov otrok (otroc...
VIDEO: Ganljivo slovo od ravnokar rojenega...
video
Mlada mamica Hannah je ob rojstvu sina spoznala, da zanj ne bo mogla skrbeti tako, kot bi si zaslužil, zato je sprejela ...

ivf
123nina

V katerem poskusu vam je uspelo?

v prvo (64%)

v drugo (12%)

v tretje (8%)

v četrto (3%)

v peto (4%)

v šesto (9%)

Število vseh glasov: 339

Hvala za glasove. Glasoval/a si že za vse aktualne ankete. Lahko pa ustvariš svojo anketo!