zdravniški pregled pred vstopom v šolo (Polna verzija)

Forum >> [Dojenček] >> Novorojenček, dojenček

Sporočilo

tana 1 -> zdravniški pregled pred vstopom v šolo (23.5.2005 14:15:16)

Dobila sem vabilo za preventivni zdravniški pregled pred vstopom v šolo in zraven en "čuden " :zmeden: vprašalnik.Med drugim so tudi vprašanja, kdo pazi otroka ob odsotnosti staršev?, bolezni družinskih članov?,katere dejavnosti obiskuje?, posebne otrokove potrebe?,....
Na pregled ne greva k njeni osebni zdravnici, ker bo v šolo hodila v drugo občino imava tam tudi pregled (zd bežigrad).
Jest razumem da morajo vedet, če ima kakšno alergijo ali kakšno kronično bolezen ( predvsem zaradi cepljenja) ampak ostala vprašanja se mi zdijo pa mal čudna, glede na to da gre k tej zdravnici samo enkrat in nikoli več.Sicer pa moram itak prinesti otrokov karton in naj si tam pogleda.
Me zanima, če imate v drugih zdravstvenih domovih tudi take vprašalnike?
Lp ;)

nejcko -> zdravniški pregled pred vstopom v šolo (23.5.2005 14:50:37)

Kolikor sem seznanjena, ta pregled obsega tudi obisk pri psihologu.
Žal je res tako, da naše otroke popredalčkajo še preden začnejo dobro živeti. Žal.

špelin@ -> zdravniški pregled pred vstopom v šolo (23.5.2005 16:03:30)

Pri nas ta sistematski pregled ne vsebuje pregleda pri psihologu, ne kakšnih posebnih vprašalnikov :bravo:

Itak smo dali psihologa, logopeda itd. "skozi" že pri petih letih in je itak bedasto čez eno leto vse ponavljati. Pri nas je poanta v tem, da otroka cepijo.

Aja: mojo veliko piko sem peljala na ta pregled pred šolo k njeni osebni zdravnici, ne v pristojni ZD, od koder sem sicer tudi dobila vabilo, a sem jim pojasnila, da je že urejeno. In ni bilo nobenih problemov.

:rozica::rozica::rozica:

nejcko -> zdravniški pregled pred vstopom v šolo (23.5.2005 17:47:30)

Ja, sem očitno res malo zamešala - psiholog je pri petih letih. Sem bila prepričana, da ta sistematski velja tudi za vpis v šolo. :zmeden2:

kaj@ -> zdravniški pregled pred vstopom v šolo (23.5.2005 21:47:03)

mi smo ravno pred enim mesecem dali skoz ta pregled,pri nas je bil to navaden sistematski pregled,pa cepljenje proti hepatitisu b in
ošpicam mumpsu in rdečkam,pa dobili smo napotnico za psihologa,ki ga pa še nismo obiskali.Nismo pa dobili nobenega vprašalnika

Stran: [1]