Učiteljice - en nasvet, prosim (Polna verzija)

Forum >> [Družinsko življenje] >> Naš vsakdan

Sporočilo

nejcko -> Učiteljice - en nasvet, prosim (23.5.2005 14:13:53)

Živjo!

Po dolgem dolgem času sem končno dobila službo in sem res zelo vesela. Prvotno naj bi me zaposlili za pol. del. čas, kar mi je zeloooo ustrezalo, zdaj pa so mi ponudili še nekaj dodatnih ur, tako da naj bi bila zaposlena za cca 85% del. časa. Do tukaj vse lepo in prav. Ampak: že to, da grem učit na OŠ, s katero res nimam (razen osebnih) nobenih izkušenj (do sedaj sem učila le na gimnaziji), in še to nivojski pouk (o katerem imam še manj pojma), naj bi imela še podaljšano bivanje. Ker sem ravnateljico prvič narobe razumela, da gre res samo za par ur tedensko, sem privolila, danes pa mi je povedala, da naj bi to obsegalo celo več ur kot samo poučevanje mojega predmeta. Nekako nejasno mi je govorila o še enem razpisu, če jaz teh ur ne bi sprejela, niti naj ne bi podpisala že napisane pogodbe o zaposlitvi za pol. del. čas.
Problem je v tem, da si jaz niti v sanjah nisem nikoli predstavljala poučevati na OŠ, sploh pa tako malih otrok, kot naj bi jih imela v pb, niti nisem strokovno usposobljena za to, saj poleg tistih parih pedagoških izpitov na FF, nimam drugih pedagoških znanj. Pa tudi biti do štirih v službi z vmesnimi luknjami (pa čeprav le 2x na teden) mi nekako ni.
Stvar je nekako obvisela v zraku do podpisa 1. pogodbe (podpisala naj bi dve različni pogodbi), zdaj pa res ne vem, kaj naj naredim.
Približno so me seznanili s tem, kaj naj bi v pb počela, ampak vseeno bi bila vesela še kakšne informacije. Zanima me tudi, kakšna je razlika v plači med poučevanjem predmeta in pb.

In še, če katera poučuje nivojski pouk, naj se mi javi na privat, prosim.

Anonimen -> Učiteljice - en nasvet, prosim (23.5.2005 14:26:26)

Plača je določena s količnikom in ne s predmetom, ki ga poučuješ.
Učitelj, ki uči PB, ima enako plačo kot učitelj, ki uči kaj drugega, če ima enak količnik.
Je pa dejansko dlje v službi, ker se za uro PB šteje 55 minut in ne 45 kot pri pouku in njegova učna tedenska obveznost za 100% količnik ni 22 ur ampak 25.

Anonimen -> Učiteljice - en nasvet, prosim (23.5.2005 15:54:26)

Normalno, da te je strah. Tudi mene je bilo, ko sem šla prvič delat v OŠ. Pa je bilo čisto neopravičeno. Boš videla, na koncu se ti bo v OŠ zdelo delo še boljše kot v SŠ. Mogoče ti bo na začetku malo težje, ker ne veš, kaj pričakovati, ampak boš videla, čez mesec dni boš že pravi mojster v tem. Zavedaj se, da vsi delamo napake, pa če imamo primerno izobrazbo ali ne. Konec koncev, mene moja fakulteta ni mogla pripraviti na to, kar me je čakalo v OŠ, četudi smo imeli nastope pa prakso, pa tako dalje...

Kar se tiče nivojskega pouka - nič ni kaj drugače kot prej, samo to, da boš imela 3 skupine in boš morala 3x razlagat snov na 3 različne načine in prilagajat boš morala cilje.

mtd -> Učiteljice - en nasvet, prosim (23.5.2005 16:06:49)

hoj
a:zmeden: meni se zdi, da ena sama učiteljica ne more učiti vseh 3 nivojev, razen kadar gre za zelo majhne razrede, pa še takrat ...
sem nekako imela v glavi, da naj bi bile te ure hkrati na urniku,
mh, ne vem, sem na porodniški, hihi:bravo:

Anonimen -> Učiteljice - en nasvet, prosim (23.5.2005 16:09:14)

Mtd, čisto možno, da je res, kar praviš. Nisem ravno najbolj seznanjena s tem, vem samo, da so se tako pogovarjale sodelavke med seboj. Itak pa je zmeraj šlo za skupinsko delo, ko so delale priprave v šoli.

mtd -> Učiteljice - en nasvet, prosim (23.5.2005 16:15:35)

jap, timsko delo ja obvezno, pa pol je še tu dvojno pisanje dnevnika, pa priprave po nivojih upssss, ravneh, bljek, hek hek, pa testi, ej iz tega so ministri naredili pravo štalo!!!
pa starši , jih je ful strah, ker nekateri, ne vsi, mislijo, da je otrok kaj slabšega, če je v enem nivoji nižje od želenega, kao da se ne bo toliko naučil ...
eh, zej pa že težim, packa jaz:hudicek:
sej je fajn učit, če ne, ne bi noben tega delal:rozica::rozica:
z besedamo C. Zlobca - malo predelanimi: lepo je biti učitelj, ni pa lahko 8)

Gina -> Učiteljice - en nasvet, prosim (23.5.2005 16:22:51)

Najprej se točno pozanimaj, kaj ti ponujajo in za koliko ur, ker šele potem lahko premisliš, kako in kaj. Kombiniranje z opb je po moje slabše, kot če delaš samo v opb, zaradi delovnega časa. Kaj pa vem. Plača je enaka, delaš pa dlje časa, če si v opb. Vmes boš imela gotovo luknje, tudi to se pozanimaj, koliko bo tega. Nujno vprašaj, kolikšen obseg dela bi imela, ali je to polni ali več kot polni del. čas.
Nivojski pouk pa uči več učiteljic, ti vzameš en nivo. Skupaj se zmenite, katere cilje bo kakšna zasledovala. Ni nič groznega.

Sonka -> Učiteljice - en nasvet, prosim (23.5.2005 21:40:43)

Ko boš podpisala pogodbo, in če boš delala v PB, se kar oglasi saj sem sama začela prav tam in imam kar nekaj izkušenj.

Stran: [1]