nejcko -> Učiteljice - en nasvet, prosim (23.5.2005 14:13:53)
|
Živjo! Po dolgem dolgem času sem končno dobila službo in sem res zelo vesela. Prvotno naj bi me zaposlili za pol. del. čas, kar mi je zeloooo ustrezalo, zdaj pa so mi ponudili še nekaj dodatnih ur, tako da naj bi bila zaposlena za cca 85% del. časa. Do tukaj vse lepo in prav. Ampak: že to, da grem učit na OŠ, s katero res nimam (razen osebnih) nobenih izkušenj (do sedaj sem učila le na gimnaziji), in še to nivojski pouk (o katerem imam še manj pojma), naj bi imela še podaljšano bivanje. Ker sem ravnateljico prvič narobe razumela, da gre res samo za par ur tedensko, sem privolila, danes pa mi je povedala, da naj bi to obsegalo celo več ur kot samo poučevanje mojega predmeta. Nekako nejasno mi je govorila o še enem razpisu, če jaz teh ur ne bi sprejela, niti naj ne bi podpisala že napisane pogodbe o zaposlitvi za pol. del. čas. Problem je v tem, da si jaz niti v sanjah nisem nikoli predstavljala poučevati na OŠ, sploh pa tako malih otrok, kot naj bi jih imela v pb, niti nisem strokovno usposobljena za to, saj poleg tistih parih pedagoških izpitov na FF, nimam drugih pedagoških znanj. Pa tudi biti do štirih v službi z vmesnimi luknjami (pa čeprav le 2x na teden) mi nekako ni. Stvar je nekako obvisela v zraku do podpisa 1. pogodbe (podpisala naj bi dve različni pogodbi), zdaj pa res ne vem, kaj naj naredim. Približno so me seznanili s tem, kaj naj bi v pb počela, ampak vseeno bi bila vesela še kakšne informacije. Zanima me tudi, kakšna je razlika v plači med poučevanjem predmeta in pb. In še, če katera poučuje nivojski pouk, naj se mi javi na privat, prosim.
|
|
|
|