knjige o nosečnosti (Polna verzija)

Forum >> [Nosečnost] >> Nosečnost in porod

Sporočilo

bučka. -> knjige o nosečnosti (12.6.2009 8:14:36)

živjo!
rada bi kupila kakšno knjigo o nosečnosti, pa jih je kar nekaj. katera je dobra? prosim za nasvet! lp

baby blue -> RE: knjige o nosečnosti (12.6.2009 9:22:11)

jst imam knjigo Vse o nosečnosti in porodu od avtorice Anne Deans

Priročnik Vse o nosečnosti in porodu je rezultat sodelovanja strokovnjakov iz različnih področji od genetike, babištva, ginekologije in porodništva, prehrane in telesne vadbe v času nosečnosti do psihologije, fetologije in pediatrije. Sodelovali so tudi strokovnjaki za naravni porod, dojenje in nego otroka. V njej smo opisali različne vidike nosečnosti, poroda in starševstva. Čeprav knjiga ne želi nadomestiti nasvetov in nege, ki vam jih bodo ponudili vaši zdravniki, babice in drugi strokovnjaki, ki vas bodo poznali osebno, vam bo ustrezno dopolnila vedenje in razlage postopkov, v njej boste našli vrsto praktičnih nasvetov in odgovore na številna vprašanja, ki se vam bodo porajala. Priročnik dopolnjujejo tudi bogate ilustracije, grafi in fotografije, ki vam bodo prikazale, kako se iz tedna v teden razvija vaš otrok. Na posebnih zapognjenih straneh boste našli natančen pregled dogajanj po trimestrih. Skozi zdravo in srečno nosečnost vas bodo vodila poglavja o prehrani, telesni vadbi in drugih pomembnih dejavnikih. Našli boste tudi nasvete o čustvenih spremembah v obdobju nosečnosti in po porodu za oba bodoča starša. Knjiga prinaša tudi vrsto nasvetov o negi novorojenčka, hranjenju, previjanju, preoblačenju in kopanju ter priporočila, kako boste po porodu poskrbeli tudi zase. Izvedeli boste tudi vse o testih in pregledih med nosečnostjo ter o zdravljenju in posegih v primeru težav. Knjigo Vse o nosečnosti in porodu smo napisali z željo, da bi vi svojo nosečnost preživljali v pozitivnem razpoloženju, to se je namreč v raziskavah izkazalo kot eden najpomembnejših dejavnikov za zdravo nosečnost in uspešen porod. Z znanjem in razumevanjem boste nosečnost in starševstvo sprejeli z večjim zaupanjem.

Hope2 -> RE: knjige o nosečnosti (12.6.2009 9:47:56)

Meni osebno se zdi kupovanje knjige o nosečnosti brezveze. Zakaj, ker si veliko o nosečnosti lahko prebereš na internetu, ker v nosečnosti itak nimaš nobenega vpliva na plod, se razvija kokr se razvija, razvoj ploda si lahko prebereš in ogledaš slikice na internetu, poleg tega pa si itak pod nadzorom pri ginekologu in lahko njega veliko vprašaš. Več ali manj tem o nosečnosti, porodu, razvoju ploda..... imaš tudi v raznih revijah (mama in dojenček, nosečnost, mama......).

Sem pa takoj za knjigo o dojenčku, saj takrat pa imajo starši zelo velik vpliv na njegov razvoj, je čisto odvisen od tebe..... in za takrat je kaka knjig amnogo bolj pomembna, da se mal poučiš (če glih se na koncu veliko učiš sproti, ob napakah....) ter pripraviš.
Ena taka super knjiga je Velika knjiga o dojenčku (Birgit Gebauer, Manfred Praun). Imaš not nekaj malega o nosčenosti, nekaj o porodu, po porodu, vaje za mamico po porodu, nega dojenčka, zdravje/bolezni otroka, razvoj, igrice oz kako se igrat, prehrana dojenčka (dojenje, flaška, uvajanje GH), spanje...... ma ni da ni[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image]. O teh stvareh mora mama vedet največ.

Drugače pa vsaka mamica ima določeno znanje in določen interes, kaj je zanjo pomembno in kaj ni. Zato stopi do prve knjigarne, vzami si 10 minut časa in si preglej in prelistaj knjige, pa najdi sebi primerno[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image].

eternety -> RE: knjige o nosečnosti (12.6.2009 10:57:54)

Meni je dobra knjiga Nega matere in otroka. Razloženo je vso o nosečnosti od spočetja do rojstva, potek poroda in nato še skrb za novorojenčka. Tako da najdeš vse potrebne informacije. Jo priporočam.

marjetica8 -> RE: knjige o nosečnosti (12.6.2009 13:06:38)

Meni je bla najboljsa od Ine May Gaskin: Modrost rojevanja - ti da en zlo naraven in fajn pogled na porod.

Mateja4 -> RE: knjige o nosečnosti (12.6.2009 14:47:30)

IZVIRNO SPOROČILO: Hope2

Meni osebno se zdi kupovanje knjige o nosečnosti brezveze. Zakaj, ker si veliko o nosečnosti lahko prebereš na internetu, ker v nosečnosti itak nimaš nobenega vpliva na plod, se razvija kokr se razvija, razvoj ploda si lahko prebereš in ogledaš slikice na internetu, poleg tega pa si itak pod nadzorom pri ginekologu in lahko njega veliko vprašaš. Več ali manj tem o nosečnosti, porodu, razvoju ploda..... imaš tudi v raznih revijah (mama in dojenček, nosečnost, mama......).

Sem pa takoj za knjigo o dojenčku, saj takrat pa imajo starši zelo velik vpliv na njegov razvoj, je čisto odvisen od tebe..... in za takrat je kaka knjig amnogo bolj pomembna, da se mal poučiš (če glih se na koncu veliko učiš sproti, ob napakah....) ter pripraviš.
Ena taka super knjiga je Velika knjiga o dojenčku (Birgit Gebauer, Manfred Praun). Imaš not nekaj malega o nosčenosti, nekaj o porodu, po porodu, vaje za mamico po porodu, nega dojenčka, zdravje/bolezni otroka, razvoj, igrice oz kako se igrat, prehrana dojenčka (dojenje, flaška, uvajanje GH), spanje...... ma ni da ni[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image] . O teh stvareh mora mama vedet največ.

Drugače pa vsaka mamica ima določeno znanje in določen interes, kaj je zanjo pomembno in kaj ni. Zato stopi do prve knjigarne, vzami si 10 minut časa in si preglej in prelistaj knjige, pa najdi sebi primerno[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image] .

se popolnoma strinjam s tabo[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/bravo.gif[/image][image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/bravo.gif[/image]
veliko knjigo o dojenčku imam tudi sama in je res super zadeva

roberta -> RE: knjige o nosečnosti (13.6.2009 21:50:57)

Meni odlične za branje so bile tri (naslovi so nekaj takega):
1. Vse o nosečnost in otrokovem prvem letu (Clinic Mayo)
2. Nega matere in otroka
3. in ena knjiga, ki ima fantastične slike notri, ki so bile posnete znotraj maternice z najsodobnejšimi aparaturami, ampak ne vem naslova. imajo jo pa vse bolje založene knjižnice (izdana je bila 2008)

Anonimen -> RE: knjige o nosečnosti (14.6.2009 15:15:46)

Tudi jaz nisem kupila nobene knjige. Pravzaprav sem na ringaraji redno sledila tednom moje nosečnosti. Super fantastična pa je knjižica Baby book, ki sem jo dobila na nuhalni v Dravljah. tam je pa res čisto vse, na kratko od zanositve do 1. leta starosti otroka. Zdaj, ko imam otroka, pa na Ringaraji berem koledar otrokovega razvoja in mi čisto zadostuje.[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image]

bučka. -> RE: knjige o nosečnosti (15.6.2009 10:13:24)

baby book kupiš ali dobiš? imajo to tudi kje drugje? drugače sem se pa odločila, da najprej malo po knjižnici pregledam vse vaše predloge, pa bom potem videla če bom kaj kupila.

Anonimen -> RE: knjige o nosečnosti (15.6.2009 13:50:28)

Jaz sem Baby book dobila na NS v Dravljah. lahko ga pa tudi kupiš - pojdi na njihovo spletno stran.

Stran: [1]