Hope2
|
IZVIRNO SPOROČILO: Suzikaa Itak je treba nekaj delat, saj zato pa ne bomo hodile v službe. To bo naša služba, mar ne? HM, bi rada vedela, če boš enakega mnenja, ko bo otrok prišel , včasih še za navadne cunje ni časa in čakajo na pranje ali likanje. Pa kokr koli, meni je tudi pomembno, da imam nekaj časa zase, da se spočijem, nafilam baterije in da sem pol 100% posvečena otroku. Če otrok ni zahteven, če prespi celo noč, če nima hudih krčev, pol ni problema, drugače pa... dan ima samo 24 ur Oh joj, kot da je dati posrane plenice v pralni stroj in jih potem dat sušit al na štrik al v sušilni stroj tako zamudno delo. Ženske ste postale preveč modernizirane in lene!!! Nekoč ni blo to vse kar so mele ženske za delat, so morale poštimat otroke, potem pa njivo al pa v štalo pa so preživele, polek tega pa so plenice prale na roke, niso mele pralnih strojev. Tak da prosim vas, pranje plenic ni neki bav bav. To če si ženska želi 10 minut mal miru na dan in dat noge v luft, še ni lena . Drugače pa si zgrešila poanto in prav bedno je primerjat ženske včasih in danes . A misliš, da so pozimi tudi hodile garat na njivo, pa v dežju....a sploh živiš na kmetiji??? Pa da ti povem, kar so mi moji starši rekli, so dobili 1l steklene flaše (polne mleka) v roke (mal so podložile, saj otrok ni zmogel držat te teže) in je otrok cuzal, vmes zaspal, pa spet cuzal, pa spet dremal, pol je flaša padla, pa je jokal in so mu prišle popravt......one pa garale na njivi. In kaj je imel ta otrok od mame ????? To je bila poanta mojga posta, preživeti kvaliteten čas z otrokom, se mu posvetit 100%, in zato sem jaz doma, ne pa zato, da bom garala in delala vse drugo, za igro z otrokom pa bom crknjena. In ja, če mi bo otrok prespal večino dneva, imam tudi čas na roke prati vso perilo, zlikat, se vmes spočit, skuhat, spucat bajto, nabavit fasngo......, če pa bo imel otrok krče, ne bo spal nič, bi se samo nosil, crklal, non stop jokal....., pa je druga zgodba in takrat verjemi, da nimaš niti sekunde časa. Od prvega dne, ko sem prišla iz porodnišnice, nisem imela nobene pomoči, nobene mame ali tašče, ki bi mi skuhala kosilo, oprala cote,likala, spucala..... mož je bil v službi,po službi pa do večera na hiši, ki smo jo dokončevali, otrok v krčih, pa se je stanovanje vseeno svetilo, kosilo vsak dan skuhano,, če si pa vzamem mal minutaže za možgane na off, če si privoščim luksus s plenicami za enkratno uporabo, pa še nisem lena DRugače me pa prav zanima, če imaš že otroka?
< Sporočilo je popravil Hope2 -- 1.7.2009 8:41:31 >
|