Kdaj začnejo piti ob gosti hrani? (Polna verzija)

Forum >> [Dojenček] >> Novorojenček, dojenček



Sporočilo


HuAnita -> Kdaj začnejo piti ob gosti hrani? (23.5.2005 11:21:11)

Smo še pretežno na dojenju, pa bi rada počasi malo skenslala število podojev, ampak prinčipesi že hrana ne gre po grlu,kajšele tekočina...
Kako naj jo navadim, da bo pila H2O ali čaj?




asso -> Kdaj začnejo piti ob gosti hrani? (23.5.2005 12:10:51)

:)-:)-:)-:)-:)-:)- pri nas je isto.
Mogoče glih kosilo mi uspe nadomestit, ampak če jo nato podojim se bo tudi dojila.
Jaz sem jo nekako počasi, zelo počasi navadila na flašo in magični lonček in je tako vsaj malo čaja začela piti.
Najprej sem kupila nukovo flašo, ker je kao podobna oblika bradavice in aventove ni hotela. Počasi je ugotovila, da tudi tukaj nekaj priteče ven, nato sem prešla na magični lonček in se je tudi tega počasi navadila. Tako, da vsake toliko ji ponudim čaj in spije par požirkov.
Tudi naši ne gre hrana po grlu, no v majhnih majhnih količinah že nekako. Tako je tudi s čajem, majhne majhne količine.

Lp asso




žiža -> Kdaj začnejo piti ob gosti hrani? (23.5.2005 12:23:58)

Jaz sem pa naši že zelo kmalu začela čajčka dajat. V bistvu že takoj po rojstvu janeževega za apetit, potem pa komarčkovega. Danes pa spije okoli 4 dcl, ponavadi sadnega čaja (instant). Je pa res, da imava 2-3 obroke na dan na žlico.




Divja vijolica -> Kdaj začnejo piti ob gosti hrani? (23.5.2005 12:42:59)


Moj noče ali ne zna? piti iz flaše. Tako, da mu čaj in vodo sedaj dajem z žlico. Tako popije vse.




sonjaka -> Kdaj začnejo piti ob gosti hrani? (23.5.2005 13:49:43)

Jaz sem moji dajala večkrat na dan po žlički (tudi med in po gostem obroku ...oz. tistih nekaj žličkah goste hrane, ki jo poje). Po flaši in magičnem lončku ne zna oz. noče. Sem ji pa zadnjič dala kar iz kozarca, ker me vedno gleda kako pijem, pa je spila nekaj požirkov. Tako zdaj kar iz kozarca dajem (seveda se zraven polivamo). Mogoče bo pa iz kozarca pila, saj je že toliko stara.




BONI* -> Kdaj začnejo piti ob gosti hrani? (23.5.2005 14:52:17)

Pri nas je pa ravno obratno:( Žlica je zakon, flaška tudi, če je not kaj dobrega (čaj ravno ne spada med najboljše stvari), mamina joška pa je sicer tudi še ful dobra in je zakon, ampak ne več toliko za jest, kot za pocrkljat in za igrat se z njo:( Včasih se je Luka dojil po 10 min na vsaki joški, sedaj pa vse skupaj cca. 7 min, pa še to z ušesi in očmi na straži. To pa ni bil moj namen in sedaj mi je žal, da nismo z gosto hrano počakali vsaj do 6 meseca.

Lp, Boni




Anja167 -> Kdaj začnejo piti ob gosti hrani? (23.5.2005 19:46:44)

Hoj! Težko. Jaz našemu, odkar je gosto hrano, vedno dam vodo v lončku (ga je takoj obvladal). Recimo na vsakih pet žlic hrane ponudim vodo. Pa od začetka sploh ni hotel velikokrat, zdaj smo pa že tako daleč, da popije celo kakih 20, 30 ml na obrok. Torej sva potrebovala do takega stanja 4 mesece. Ti ponujaj, bo sama odprla usta, če bo žejna, če ne bo, jih bo pa fejst skupaj tišala. :)-




Anja167 -> Kdaj začnejo piti ob gosti hrani? (23.5.2005 20:09:41)

lončku = "kozarčku", ne magičnem lončku




Stran: [1]