Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.
Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
|
|
Uporabnik | |
|
|
RE: sončenje v nosečnosti 18.6.2009 19:05:44
|
|
|
|
Anonimen
|
IZVIRNO SPOROČILO: Nadian Mene pa zanima,glede kopalk... a more bit trebuh pokrit ali lahko nosim bikinke na morju? Jaz sem bila gola, pa se mala nič pritoževala.
|
|
|
|
RE: sončenje v nosečnosti 18.6.2009 21:20:05
|
|
|
|
majaS80
|
Jaz sem lansko poletje preživela večino časa na morju. 10. september sem rodila in še 1.teden avgusta sem bila na morju. Dosti bolje sem se počutila tam, kot doma v MB. Boljša klima in ko ti je vroče greš v morje. Res pa je, da sem bila na soncu samo do 9-10 ure zjutra in popoldan po 5 uri. V vročini mi sonce niti ni pasalo. Nevarno na vsem tem je to, da se telo lahko pregreje in seveda mali v tebi tudi. Torej pozorna moraš biti na svoje počutje in se zadrževati v senci in veliko piti. Potem za morje sploh ni ovir
|
|
RE: sončenje v nosečnosti 18.6.2009 21:25:15
|
|
|
|
majaS80
|
Aja, kremo za sončenje pa sem uporabljala kar otroško Eucerin za občutjivo kožo faktor 25. Trebuh pa namazala, da je bil ves bel od kreme in nisem imela nobenih flekov ali alergije. Je pa res, da ko sem rodila in je bil trebuh spet prazen in se je koža nekoliko skrčila me je pa skoraj kap kako črn je bil
|
|
RE: sončenje v nosečnosti 19.6.2009 8:30:40
|
|
|
|
Mateja4
|
UV žarki zmanjšajo raven folne kisline, zato se je v zgodnji nosečnosti pretiranemu sončenju pametno izogibati.
|
|
|
|
RE: sončenje v nosečnosti 19.6.2009 11:36:08
|
|
|
|
modrasmotka
|
oj mene pa neki zanima:ali bi mi katera v zadnjih 5 tednih odsvetovala kopanje v morju??itak sem mela namen se dobro namazati in po možnosti se kopati v kaki beli majci ker imam običajne kopalke. moj G je malo čudn pa učas ne razume kaj ga hočem uprašat.gre se zarad kakih okužb itak se bom tahujše vročine izogibala
|
|
|
|
RE: sončenje v nosečnosti 19.6.2009 13:33:24
|
|
|
|
majaS80
|
Ne, tudi jaz sem se to spraševala, ampak če vidiš da je voda čista potem sploh ni priblema. Jaz zaradi tega nisem imela nobenih težav, je pa res, da se nisem namakala dolgo v vodi... Sem malo zaplavala oziroma se ohladila (na koncu plavat več ni šlo) in potem pod tuš.
|
|
RE: sončenje v nosečnosti 19.6.2009 14:09:17
|
|
|
|
Anonimen
|
V morju je manjša verjetnost, da dobiš kako okužbo. Prej jo boš dobila doma v banji. Jaz sem se kopala doma pred porodom na polno, ker mi je ful sedlo. Sem imela pa kompleks pred bazeni in niti na telovadbo - plavanje za nosečnice nisem hotla iti. Ti kar plavaj in uživaj.
|
|
|
|
RE: sončenje v nosečnosti 19.6.2009 16:43:40
|
|
|
|
modrasmotka
|
hvala. še vedno nekam bolj navijam za morje kot pa bazeni v kakih termah pa nevem zakaj.tk mi občutek pravi
|
|
|
|
RE: sončenje v nosečnosti 19.6.2009 19:35:54
|
|
|
|
Neža7
|
IZVIRNO SPOROČILO: modrasmotka oj mene pa neki zanima:ali bi mi katera v zadnjih 5 tednih odsvetovala kopanje v morju??itak sem mela namen se dobro namazati in po možnosti se kopati v kaki beli majci ker imam običajne kopalke. moj G je malo čudn pa učas ne razume kaj ga hočem uprašat.gre se zarad kakih okužb itak se bom tahujše vročine izogibala Priporočajo morsko voda, da brez skrbi. Jaz komaj čakam za avgust, da gremo na morje Lani sem imela rizično in ne priporočajo toplice, reke in bazene zaradi okužb. Da morje nisem prišla, ker sem 2 teden pred morje (pri 30.t) šla že v porodnišnico in tam ležala 1 mesec dokler moja princeska se je rodila. Letos upam, da bo vse ok in bom lepo šla na morje kljub temo, da sem ponovno in rok imam v decembru.
11.07.2008 ob 10:32 se je nama pridružila najina Neža. Težka 2260g in velika 45cm 09.12.2009 ob 10:58 se je nama pridružil najini Aljaž. Težek 3400g in velik 52cm
|
|
|
|
RE: sončenje v nosečnosti 19.6.2009 19:37:27
|
|
|
|
Neža7
|
IZVIRNO SPOROČILO: Anonimen pa kaj je s tabo ženska...sončenje v nos. NIKAKOR- SEM PROTI!!!!!!!!!!!ČE SI PA TOK GLUPA IN SE TI GRE ZA BARVO PA IZVOLI IN BOŠ VIDLA KAŠNA BOŠ POL DO KONXCA LAJFA- FLEKASTA PO OBRAZU .... Se strinjam Ene res imajo male možgane
11.07.2008 ob 10:32 se je nama pridružila najina Neža. Težka 2260g in velika 45cm 09.12.2009 ob 10:58 se je nama pridružil najini Aljaž. Težek 3400g in velik 52cm
|
|
|
Najbolj brane vsebine v rubriki Zgodnji znaki nosečnosti: Izcedek Zanositev povzroči številne spremembe v ženskem telesu in ena od teh je trdnost in položaj materničnega vratu. S spremlj...
Zadnje s foruma
Razpoloženje v času nosečnosti.
Admin
Ste med nosečnostjo imeli nenadne spremembe razpoloženja?