ThinkPink -> RE: Obrekovanje ipd.... (11.6.2009 20:49:20)
|
Po mojih izkušnjah obrekujejo predvsem tisti, ki imajo sami največ masla na glavi. Tetke, ki so same zafrustrirane, ker jim dedci radi pogledajo za mlajšimi, bodo obrekovale mlajše sodelavke, sosede,...Obrekovale pa bodo s sebi podobnimi/enakimi. Obrekovanje je najenostavnejši način, kako prikriješ svoje napake in svoje težave. V tistem času, ko opravljaš pozabiš na svoje težave, za nekaj časa si prepričan, da sploh nimaš težav in si oh in sploh nad vsemi "slabiči", ki jih opravljaš. Opravljanje v bistvu pomirja. Npr. sama nisem svetnica, tudi tu in tam opravljam, na kavici s kolegico, tako mimogrede kakšno staro znanko. Opažam pa, da raje opravljam takrat, kadar me nekaj muči - npr. ko sem bila brez službe, sem bila nekako podzavestno jezna na kakšnega totalnega debila, ki je imel fensi službo. Pa je padla kakšna opravljivka na njegov račun. Sedaj, ko teh težav več nimam, tudi ne opravljam v tej smeri. Ne vem no, to je del nas. Malo se moramo sprostiti na ta način. Dokler nikomur ne škodiš s tem in ne širiš laži, je to ok. In še nekaj - do sedaj nisem spoznala niti ene osebe, ki nikoli v življenju ne bi rekla kaj čez drugo osebo. Ločim zlonamerno opravljanje, hujskanje (npr. opravljaš vse z vsakim) in pač tračanje, kaj dogaja naokoli - to je čisto normalno.
|
|
|
|