Vrtec in alergije (Polna verzija)

Forum >> [Dojenček] >> Alergija

Sporočilo

Lunanai* -> Vrtec in alergije (9.6.2009 12:56:09)

Eno vprašanje za tiste mame alergikov, ki so šli z 11 meseci v vrtec. Torej, moja hčerka je stara 8 mesecev, septembra gre v vrtec. Ima dokazano alergijo na Jajce, na KML testi negativni. Težav nima nobenih. Posebnih navodil glede uvajanja GH nisva dobili, samo naj uvajava počasi in previdno, sicer pa vse (sadje, gluten, mlečne izdelke). Uvajanje zaenkrat dobro gre. Ko gledam jedilnik vrtca, kamor je vpisana, vidim, da imajo tudi v jaslih kakav, čokolada, pomarančni sok, jagode, oreške itd.
Kako ste naredili tisti, ki imate alergike?
Kaj napiše pediater - da ne sme samo tega, na kar je otrok alergičen ali tudi druge potencialno bolj alergogene hrane? Ne bi rada, da bi bilo toliko hrane v vrtcu nove, poleg tega jo glede reakcij lažje opazujem doma.
kako torej - pred vrtcem uvesti vsa živila, ki jih tam dajejo ali ne? Prosim za kakšen nasvet.

pipic -> RE: Vrtec in alergije (9.6.2009 13:17:25)

P napiše stvari na katere je alergičen in nič več

Lunanai* -> RE: Vrtec in alergije (9.6.2009 13:18:25)

Kako pa potem z ostalim? A ste uvedli že prej?

Ajda A -> RE: Vrtec in alergije (9.6.2009 15:10:50)

Nam je P napisala vse stvari, na katere je hčerka že kdaj odreagirala, ker na nekaj je dokazano alergična, pei ostalih so bili pa testi negativni odreagira pa kar hudo. Očitno e odvisno od P kaj bo napisal.

Naty* -> RE: Vrtec in alergije (27.6.2009 19:14:32)

Ti bom napisala našo izkušnjo, zaenkrat se nam obnese [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image]. Torej naš mali je šel v vrtec pri pribl. enem letu, s prvim junijem. Alergičen je na en kup živil (mleko, jajca, pšenica, soja, koruza, hruške, banane, marelice... itd.). Kljub temu, da ima vse nedokazano, sem pediatrinjo prosila za potrdilo in je napisala vse kar jaz sumim, da mu povzroča težave in tisto hrano, ki je že v načelu alergena (paradižnik, jagode...). Poleg tega sem v vrtec dostavila svoj seznam, kamor sem napisala katero hrano lahko je (ki smo jo uspeli brez težav uvest) in tisto, ki je strogo ne sme. Za ostalo sem predlagala, da mu normalno dajejo, če bodo težave, bom pa izločila živilo, ki ga je dobil na novo (jedilnike imajo objavljene na netu, tko da lahko vidiš). Glede na to, da mu nove hrane ob službi in vrtcu ne morem uvajat, je to še najlažje. V vrtcu res strogo upoštevajo moj seznam, zmenili smo se pa, da v primeru, da preraste kako alergijo to sporočim in mu bodo črtali s seznama.
Zaenkrat nismo imeli težav, razen, ko so očitno spregledali, da je polenta koruzna in jo je dobil [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley24.gif[/image].

Veliko sreče čez nekaj mesecev ;)!

Stran: [1]