|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Vrtec in sodelovanje s starši
9.6.2009 12:38:37   
livia
Zanima me kako imate v vrtcih rešeno v zvezi z raznimi dogovarjanji med starši?
Ali si izmenjate mobitele, maile na začetku leta, odprete gmail groups, ali kako drugače?
Iščemo rešitev z našimi starši, kjer bi si sporočali kdo kdaj zboli in za kakšno boleznijo, si dajali kake napotke, stopili skupaj, ko je treba, se dogovarjali za darila vzgojiteljicam, itd....

Poleg tega me zanima še kako starši tekom leta soelujete z vrtcem?
Kolikokrat na leto priredijo za starše kak družaben dogodek skupaj z otročki, ali kam greste skupaj,...? In kolk stari otroci so to.

Hvala.

< Sporočilo je popravil Eja RR -- 10.6.2009 9:31:30 >
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: vrte in sodelovanje s starši
9.6.2009 12:46:41   
blaža
To, da bi se starši med seboj obveščali kdaj je kateri otrok bolan, se mi zdi skorajda neizvedljivo. Edino, če bi bil kateri za, pa da se javi, da se pač njega obvešča, ma dvomim, da bi blo to vsem staršem všeč. Je dovolj po moje, če se obvesti tovarišice.

Glede zaključnih daril, pa ostalega. Mi nimamo dosti težav, ker jih je v skupini samo 9 in ima skoraj vsak par številk od staršev, pa še tako smo si jih izmenjali, ker so vedno vsi skupaj povabljeni na Rd, ko kateri iz skupine praznuje. In spol smo si mamice večinoma izmenjale številke.

No v šoli jih bo pa samo še 6, ker grejo v prvi razred, bo pa še toliko lažje glede informacij. Če nimam prav od vseh številke, pa ima številko katera druga, katere imam jaz tel.user posted image

Tvoj čas je omejen, zato ga ne zapravljaj tako, da živiš življenje nekoga drugega!
Naj hrup drugih mnenj ne utiša tvojega notranjega glasu!

Steve Jobs

(odgovor članu livia)
Neposredna povezava do sporočila: 2
9.6.2009 12:48:05   
t5t6
Glede družabnih dogodkov in delavnic je tako, da jih vzgojiteljice zorganizirajo mi pa seveda pridemo. Dogovarjanja pa potekajo bolj ustno, ker smo na vasi in se vsi poznamo, npr. denar za darila zberemo tako, da ena pobere v eni vasi, druga v drugi pa je. Pri otroku, ki je v 2. r pa sem na začetku šol leta pobrala vse gsm številke (ker sem predsednica staršev) in jih imam v posebni skupini, karkoli je jim napišem sms. Npr: kupili bi darlce za učiteljicio, dostavite ...Tudi če je karkoli, učiteljica vedno sporoči meni in jaz posredujem vsem ostalim. Je pa res, da je s tem kar neki dela, ker so se vsi navadili, da saj bom jaz že neki zorganizirala. Je pa lepo, ker smo tudi starši zelo povezani

(odgovor članu livia)
Neposredna povezava do sporočila: 3
9.6.2009 12:50:45   
blaža
glede sodelovanja z vrtcem pa toliko.

Mislim, da kar dobro sodelujemo.

Na leto imamo eno skupno popoldne, kjer kaj usvarjamo, zadnje čase je to pred Pustom, ker izdelujemo skupinke maske za skupni pohod po vasi.

Pol je še en dan, ko starši odigramo igrico za otroke. en dan so pa še prej priprave, da malo natreniramo. letos sem bla Sneguljčica, predlani Babica zima, lani pa, ko sem bla noseča, pa je bil moj mož jelenček pri Mojci pokraculji.user posted image  Sej ne nastopajo vsi starši, samo tisti ki se javijo. no mi se kar potrudimo za našega fanta, zdej pa za oba.user posted image

na koncu šolskega leta imamo pa sladoledni piknik.

Pa lani smo še bli v predjamskem gradu, pa še kaj se bi našlo.

Tvoj čas je omejen, zato ga ne zapravljaj tako, da živiš življenje nekoga drugega!
Naj hrup drugih mnenj ne utiša tvojega notranjega glasu!

Steve Jobs

(odgovor članu blaža)
Neposredna povezava do sporočila: 4
9.6.2009 12:58:17   
Najaa
Glede obveščanja med starši mi je prvo padlo na pamet facebook. Da imate svojo stran in se tako obveščate. Če se med seboj dobro razumete, je to fajn ideja.

Mi ne sodelujemo tako. Z nekaj starši se dobivamo izven vrtca, z večino se samo pozdravimo ali rečemo kakšno besedo. Z vzg. pa sodelujemo kar se pogovorimo pri prihodu in odhodu otroka in na roditeljskem sestanku. Ali na delavnicah, seveda.

(odgovor članu blaža)
Neposredna povezava do sporočila: 5
9.6.2009 13:00:34   
Tjašy
Frajla to je pa največ odvisno od staršev koliko sodelujejo(če sodelujejo).Jaz imam tri različne izkušnje:ko je bila hčerka v vrtcu smo bili starši zeeelo neenotni in nismo sodelovali NIČ-le na roditeljskih sestankih,.......user posted image Pri drugem otroku(prvem sinu)je bilo čisto drugače-imeli smo raznorazne popoldanske delavnice(novoletno okraševanje igralnice,izdelovanje velikonočnih voščilnic,.......),ob koncu vrtca(pred vstopom v šolo)piknik,....user posted image Nekateri starši smo komunicirali tudi izven vrtca,.....Pri drugem sinu sta se pa vzgojiteljici zelo trudili,da bi vzpostavili vez med starši,a jima nikakor ni uspelo-na delavnice,sestanke,...smo hodili eni in isti starši,ŽALuser posted image  Jaz sem pri prvih treh zeeelo sodelovalauser posted image -upam,da bom pri četrtem tudiuser posted image

(odgovor članu livia)
Neposredna povezava do sporočila: 6
9.6.2009 14:02:03   
Lunca1
V našem vrtcu ni pretirane povezanosti med starši. Sicer priredijo nekaj dogodkov, samo so ponavadi v precej zgodnjem času in bi moral zato vzeti dopust. Vrtec je namreč odprt samo do 16.15. Roditeljskih sestankov pa tudi ni kaj dosti. Še največ staršev vidim na plesnih nastopih.

(odgovor članu Tjašy)
Neposredna povezava do sporočila: 7
9.6.2009 14:10:13   
livia
Hvala za ideje.

Meni je ravno prijateljica omenila, da je njim vzgojiteljica naredila gmail groups ali nekaj takega, kjer vneseš v gmail vse maile in potem vsi dobijo vsa sporočila. Tako je ona zvedela, da je v vrtcu škrlatinka.
Ker tega gmail groupsa ne poznam me zanima, če je možno, da ko bi se dogovarjali o darilu za vzgojiteljico, ne bi tega sporočila dobili tudi vzgojiteljici? Tudi facebook pride v poštev, samo je treba se logirat, kar pa more verjetno vsak sam, maile imajo pa upam, da vsi.

Glede aktivnosti imamo mi dan jeseni, kjer pečemo kostanj i izdelujemo razne stvari. Pa včasih eno popoldan za igro, ples z otroki.
Meni se zdi to super, zato iščem še ideje kaj bi lahko počeli, da predlagam vzgojiteljicama.

(odgovor članu Tjašy)
Neposredna povezava do sporočila: 8
9.6.2009 14:21:40   
Tjašy
Žal še nimajo vsi starši meilov zato smo morali biti pozorni tudi na oglasne deske v garderobah(obvestila,vabila,......),Mi smo tudi imeli kostanjčkov piknik,krompirjev piknik,......user posted image Veliko je odisno od staršev:jaz sem pri najstarejšem sinu organizirala ogled lutkovne predstave Rdeča kapica v Lj.
udeležba je bila 17 otrok+eden od staršev.user posted image

(odgovor članu livia)
Neposredna povezava do sporočila: 9
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

BLOG: Koga povabiti na otrokov rojstni dan?
Kar vse sošolce, da ne bo kdo slučajno užaljen? Pa vse sosede in prijatelje, ki so kdaj otroka povabili na svoj rojstni ...
Praznična okrasitev: Papirnate snežinke
photo
Papirnate snežinke so klasika za okrasitev doma pred prazniki. Z njimi lahko okrasite okna, vrata, jih obesite na luči ....

ime za fantka?
brankica

lilo rene (13%)

lalo rene (2%)

rene (48%)

nino rene (5%)

jan rene (17%)

lan rene (14%)

Število vseh glasov: 592

Hvala za glasove. Glasoval/a si že za vse aktualne ankete. Lahko pa ustvariš svojo anketo!