THT test (Polna verzija)

Forum >> [Nosečnost] >> Nosečnost in porod

Sporočilo

Vanček* -> THT test (23.5.2005 7:20:19)

Dobro jutro :nosecka:,

kako ste kaj? Jaz odlično.
Imam pa eno vprašanje in sicer, danes imam trojno presejalni test, pa me zanima, kako to poteka, če je katera že bila?

Drugače se mi je začel 17t+1d, počutje odlično, prejšnji teden smo bili v Amsterdamu, sedaj pa moramo malo počivat..na take dolge poti več naj ne bi odšli nam je svetoval g.
Ok..punce, prosim za odgovor, ker imam sedaj dopoldne ta test, da vem, kako se pripravim,..lepo mi bodite..čao.

9nebesa

bena -> THT test (23.5.2005 8:01:16)

Jaz sem bila na THT testu dober teden nazaj. Najprej so me sestre stehtale, nato pa mi je ginekolog opravil ultrazvočni pregled, kjer natančno imeri obseg glavice, želodčka, dolžino ploda. Pri tem mi je določil tudi nov PDP. Nato pa so mi iz žile vzeli še kri, in to je to. Še vedno pa čakam na izvide, ker nato vzorec krvi s prej navedenimi podatki menda pošljejo na Mikrobiološki inštitut v Ljubljano, kjer opravljajo te preiskave.

šnucika -> THT test (23.5.2005 10:20:09)

Tudi moj G se je zaradi moje starosti odločil za trojni test.Delala ga bom čez 4 tedne,pa že sedaj razmišljam o tem....da bi le bilo vse v redu!!9nebesa

bena - ali so ti kaj povedali,koliko časa čakaš na rezultat?

bena -> THT test (23.5.2005 13:43:28)

Rekli so kakšen dober teden. Jaz bom počakala do četrtka, potem pa bom poklicala po telefonu. Tudi mene je strah, da ne bi bilo kaj narobe. Jaz sem pred tem bila na NS, kjer mi je bilo rečeno, da je vse O.K. Kljub temu sem se odločila še za THT test. Raje več kot manj, da si ne bi potem kaj očitala, pa čeprav nobeden od teh testov ni diagnostičen.

Andy13 -> THT test (23.5.2005 15:09:48)

šnucika, koliko si pa stara?

Meni je ginekolog tudi omenil THT, letos pa jih bom dopolnila 31.

lp, Andy

Julijana -> THT test (23.5.2005 15:59:49)

Oj!

Tudi jaz sem se naročila na THT in ga imam 02.06.. NS mi je delal moj ginekolog in je rekel da je vse OK nosna kost vidna ns pa 1,5 (nad 3 je baje rizična). Odločila sem se za THT da me še kateri drug ginekolog pregleda in da svoje mnenje in še stara bom 35let.
Vančo kako je bilo in koliko stane ta test, a je to brezplačno za nas malo starejše?

LPJ! in vsem:rozica::bravo:

bena -> THT test (23.5.2005 16:06:17)

Jaz sem v 31. letu in sem THT test opravljala samoplačniško. Plačala sem nekaj manj kot 11.000,00 SIT. Manj kot za NS.

polonca_g -> THT test (24.5.2005 13:03:49)

hojla!

sem v 12td nosečnosti stara sem 28 let NS imam 30.05 pri dr Strah v Domžalah.....
Prosim če mi lahko poveste kaj je to THT test?

hvala

bena -> THT test (24.5.2005 15:09:05)

THT test ti da podoben rezultat kot NS. Če sem jaz prav razumela, s tem testom na podlagi otrokovih hormonov, ki se izločajo v kri matere, ugotavljajo, ali so pri otroku prisotne kakšne genske okvare, predvsem trisomija 21. Ne vem v kakšni povezavi je s preiskavo krvi ultrazvočni pregled, ki ti ga morajo narediti isti dan, kot odvzamejo kri. Menda pa naj bi bilo z obema testoma skupaj, se pravi NS in THT, odkritih okrog 90% zarodkov z genskimi nepravilnostmi. Vendar pa nobeden od teh testov ni diagnostičen tako kot amniocenteza, kar pomeni, da četudi sta ta dva testa O.K., ni izključeno, da se bo otrok rodil z duševno prizadetostjo lažje ali težje oblike.

Stran: [1]