Knjige o vzgoji (Polna verzija)

Forum >> [Otrok] >> Vzgoja

Sporočilo

JAPE -> Knjige o vzgoji (8.6.2009 14:46:03)

Živjo!
Me zanima če ima katera knjigo Uspešen otrok - Sears in kako je zadovoljna z njo?
Ali pa "Tako majhen pa že nervozen" in "Vodnik za zgodnje učenje" in "Otroci so tega vredni" in "V vrtcu bo morda že prepozno"

Katera knjiga se vam je zdela vredna branja?

resnično srečna -> RE: Knjige o vzgoji (8.6.2009 14:55:31)

"V vrtcu bo morda že prepozno" sem prebrala 15 let nazaj...mislim, da je takrat enkrat ravno prvič zagledala izdajo na našem trgu...zanimiva...vendar neizvedljiva pri nas...govori pa o tem, da je brezveze postavljati neke meje kdaj kakšen otrok lahko kaj stori...namreč večina sivih aktivnih celic se razvije tja do 3jega leta...in tako naj bi tudi otroku do te starosti recimo predstavili stvari...npr. učenej violine, tujih jezikov, branje...ker se do te starosti lažje tega nauči...oziroma se mu na ta način razvije več sivih celic...

verjamem, da je to res...vendar tvojega otroka, ki ga povprečno mati vidi 4-5 ur med tednom...če računamo, da ga dvigne v vrtcu med 15 oz. 16 uro in  gre otrok spat med 20 in 21. uro...verjetno ne boš matrala z violino ali pa angleščino...jaz sem bila takrat mlada in prepričana, da se to da...in sem se s inom pogovarjala v angleščini...no danes v 1. letniku gimnazij ima pa ravno s to angleščino velike probleme he he...

v glavnem knjige so eno, praksa drugo...najbolje se mi pa zdi, da vsak posluša svoj materinski nagon in po tem vzgaja in uči otroka... 

t5t6 -> RE: Knjige o vzgoji (8.6.2009 15:19:41)

Meni je zelo dobra "Z otrokom lahko sodelujem" . Sedaj sem prebrala "7 navad zelo uspešnih družin", ki je neka nadgradnja vzgoji, ker govori tudi o celotni družini pa tudi o vzgoji in mi je bila fantastična.

Anonimen -> RE: Knjige o vzgoji (8.6.2009 15:48:29)

najboljša mi je bila Otroci so tega vredni. v zadnjem času pa me je očarala Znanost o vzgoji, tud zlo obra knjiga.
prijetno branje želim.

zinkazi -> RE: Knjige o vzgoji (8.6.2009 20:05:22)

JAPE,
od zgoraj naštetih je primerna knjiga za starše "Otroci so tega vredni", vse ostale so bolj za tiste, ki se profesionalno ukvarjajo z vzgojo, toplo pa priporočam knjigo "Znanost o vzgoji".

roberta -> RE: Knjige o vzgoji (8.6.2009 20:45:26)

- Tako majhen pa že nervozen (P. Prap)
- Kompetentni otrok (J. Juul)
- Znanost o vzgoji (M. Sunderland)

Ana009 -> RE: Knjige o vzgoji (8.6.2009 23:08:06)

IZVIRNO SPOROČILO: JAPE

Živjo!
Me zanima če ima katera knjigo Uspešen otrok - Sears in kako je zadovoljna z njo?
Ali pa "Tako majhen pa že nervozen" in "Vodnik za zgodnje učenje" in "Otroci so tega vredni" in "V vrtcu bo morda že prepozno"

Katera knjiga se vam je zdela vredna branja?

Knjige zakoncev Sears so nam ful vsec in smo imei vec njih, ravno te pa se ne. Prebrala Tako majhen pa ze nervozen pred leti,... sem pa zelo navdusena nad knjigo Otroci so tega vredni.. res dobra knjiga, razumljivo napisana... imam jo pa kot nek prirocnik in grem veckrat kaj noter prebrat.. res dobra..

mklks -> RE: Knjige o vzgoji (9.6.2009 9:31:35)

vse te knjige se mi zdijo zelo poučne in v vsaki najdeš kakšno stvar, ki ti lahko koristi, kak primer, v katerem se najdeš, ampak da se držiš knjige in njenega pisanja kot pijanec plota....( tako dela moja znanka in moram reč, da se mi otrok včasih prav smili, ker revež pri svojem enem letu sploh še ne razume vsega kar mu ona govori..ampak, kot sem že rekla, vsak po svoje:))  vsak otrok je edinstven in v praksi se najbolje izkaže kaj komu paše in na kakšen način boš učila svojega otroka.

JAPE -> RE: Knjige o vzgoji (10.6.2009 14:10:54)

Hvala za odgovore.
Zanima me še mnenje o knjigi: Otroci potrebujejo mejo

t5t6 -> RE: Knjige o vzgoji (10.6.2009 14:17:16)

No sedaj sem se spomnila še ene "Med popustljivsotjo in strogostjo" bila mi je zelo všeč, ker je napisana tudi z vidika otroka, kako otrok dojema določene reakcije staršev, meni je bila res ful poučna pa tudi zabavna.

aleira -> RE: Knjige o vzgoji (12.6.2009 10:45:43)

Nisem jih prebrala kaj dosti, ker ni bilo potrebe, sedaj pa se približujemo dvema letoma in ...[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/hudicek1.gif[/image] 
Ta mi je bila všeč - J.Gray:Otroci so iz nebes

Stran: [1]