resnično srečna -> RE: Knjige o vzgoji (8.6.2009 14:55:31)
|
"V vrtcu bo morda že prepozno" sem prebrala 15 let nazaj...mislim, da je takrat enkrat ravno prvič zagledala izdajo na našem trgu...zanimiva...vendar neizvedljiva pri nas...govori pa o tem, da je brezveze postavljati neke meje kdaj kakšen otrok lahko kaj stori...namreč večina sivih aktivnih celic se razvije tja do 3jega leta...in tako naj bi tudi otroku do te starosti recimo predstavili stvari...npr. učenej violine, tujih jezikov, branje...ker se do te starosti lažje tega nauči...oziroma se mu na ta način razvije več sivih celic... verjamem, da je to res...vendar tvojega otroka, ki ga povprečno mati vidi 4-5 ur med tednom...če računamo, da ga dvigne v vrtcu med 15 oz. 16 uro in gre otrok spat med 20 in 21. uro...verjetno ne boš matrala z violino ali pa angleščino...jaz sem bila takrat mlada in prepričana, da se to da...in sem se s inom pogovarjala v angleščini...no danes v 1. letniku gimnazij ima pa ravno s to angleščino velike probleme he he... v glavnem knjige so eno, praksa drugo...najbolje se mi pa zdi, da vsak posluša svoj materinski nagon in po tem vzgaja in uči otroka...
|
|
|
|