gradba hiše (Polna verzija)

Forum >> [Družinsko življenje] >> Naš vsakdan

Sporočilo

eva1 -> gradba hiše (22.5.2005 15:29:25)

No punce, medva bova po vsej vrjetnosti začela z gradbo hiše, pa me zanima, koliko ste ve, ki ste gradile hiše dale gnara za vse skup-sej vem, da je to ful različno, sam tako iz firbca me zanima!
Lp, Eva in Luka

Anonimen -> gradba hiše (22.5.2005 16:55:07)

Po moje kar ene 20 milijonov.

Anonimen -> gradba hiše (22.5.2005 17:30:35)

odvisno kakšno in kje gradiš, v LJ lahko samo samo sanjaš za 20 mio, kje na Dolenjskem je pa drugačna zgodba...

Anonimen -> gradba hiše (22.5.2005 17:34:38)

Ja, to mas pa tud prav. Ceprav, ce bolj premislim, je dal en frend samo za parcelo 10 milijonov, tako da tud na Dolenjskem najbrz ni gost 20 milk.

GoYa -> gradba hiše (22.5.2005 18:04:48)

Nama je arhitekt ocenil, da naju bo hiša stala 40 mio (brez parcele). 20 mio samo do strehe, pa še 20 mio notranjost (elektrika, voda, parketi, keramika,... - brez opreme). Ampak do strehe bomo prišli ceneje skozi, ker smo se sedaj odločili, da nam naprej zida ena skupina. Zidava pa v PO.

tesa -> gradba hiše (22.5.2005 18:29:27)

Naša nas je do sedaj prišla 15miljončkov. Da se vselimo nas bo prišlo vsaj še 8. Jaz računam, da bo vse skupaj prišlo cca 25mio. To je brez parcele.
Če kupuješ parcelo pride zraven vsaj še 5.
To je za K+P+M. Lahko jo vidiš v mojmu albumu.
Je pa seveda vse odvisno na katerem koncu zidaš. Predvsem cena parcele; ostali stroški so povsot dokaj podobni; z nekaj odstopanj.
Poleg denarja pa rabiš še veeeeellliko volje in pridne roke:)-
Lp:miska:

Margareta -> gradba hiše (22.5.2005 19:12:09)

Tesa, kaj maš lepo hišo, pa na lepem kraju izgleda.

Kje pa je to, če te smem vprašat? A je Kamnik mogoče?

Anonimen -> gradba hiše (22.5.2005 19:38:36)

Jest sem prijatelci sprojektirala bajto, kjer je bil predračun cca. 10mio. Brez pohištva.
Sam je bila hiška taka mini-maxi cca. 130m2. Bravo jest.:bravo::bravo:
Se moram mal pohvalt. :ups::ups::ups:
soriiii:ups:

tesa -> gradba hiše (22.5.2005 19:41:03)

Margareta ni Kamnik,čeprav ne bi imela nič proti:)-
Je Zagorje ob Savi;)

pika74 -> gradba hiše (22.5.2005 19:52:35)

Več, ko boste sami nardil, cenejš vam bo pršlo.

:rozica:

Anonimen -> gradba hiše (22.5.2005 20:03:07)

Kaj pa montažne-a so cenejše?

tesa -> gradba hiše (22.5.2005 20:15:41)

Montažnih pa je ogromno sort in cenovnih razredov.
Itak pa moraš prej naredit do prve plate. Če želiš klet , moraš prej podkletit. Cene pa se zelo različno gibljejo. Midva, sva sprva bila ful navdušena nad njimi, potem pa sva se premislila, ker so takrat bole cene še večje kot so sedaj, ko je konkurenca večja.
Jaz mislim, da pridejo za isto kvadraturo kar precej dražje kot zidana.
SO pa nekatere prav fletne, sploh tiste iz naravnega lesa9nebesa

GoYa -> gradba hiše (22.5.2005 20:22:39)

Cena montažnih in klasičnih hiš naj bi bila tam tam. Tako pravijo :zmeden2:
Prednost montažnih je ta, da si lahko hitro vseljen. Se pa moraš takoj skeširat in je ogromen strošek odenkrat. Pri klasični gradnji pa sproti financiraš po zmogljivostih. Še posebej je ta način primeren, če se želiš izognit kreditom.

mika -> gradba hiše (22.5.2005 20:26:35)

Marles in Kager so dooosti dražje, kot pa če si jo zgradiš. Za gradnjo hiše 9.20 x 10,20 k+p+m 10mil pod streho. Izvajalcu plačaš delo, material pa nabaviš sam in se zmeniš za kakšen popust. sem pa našla spletno stran za montažne hiše Juting, kjer ti naredijo hišo na ključ, 73 m2 za 41.000 eur., 65m2 36.000 eur...kje dobiš novo stanovanje 73m2 za tolko denarja? NIKJER. 40% vrednosti je do strehe 60% pa je notranjost estrihi, ometi, keramika....
Tako, da če imate možnost gradit, se danes veliko bolj splača kt pa kupit stanovanje. Res pa je, da se eni ljudje bolje počutijo v stanovanju kot pa v hiši. Parcelo pa se tudi da dobit za normalno ceno.

Gina -> gradba hiše (22.5.2005 21:18:48)

V Mariboru se že bolj splača iti v hišo, ker so cene iste, v Lj. pa nikakor ni tako. Prastaro hišo dobiš mogoče za 40mio., novejše pa so od 60-90 mio in več. Cene so astronomske. Parcela v Lj. sploh ne vem koliko je, ampak se mi zdi da pod 100eurov kvadrat sploh ni moč dobiti. To pomeni za 1000m2 24 mio. samo za parcelo. Pa lahko celo življenje delaš samo za to. Ven iz Lj. je pa vsak km ceneje.

Marlesove hiše (na ključ)so bile kak mesec ali dva nazaj na sconto 17 mio, kar se meni še vedno zdi veliko.
po moje je najboljše, da čim več probaš sam naredit, je zihr ceneje.

Anonimen -> gradba hiše (22.5.2005 23:18:01)

Mi delamo hiše v Smrjeneh take na ključ s parcelo vred za (predračunsko) 30mio. Sam to so take relativno majhne cca.90-100m2. Večje so dražje. Gradbeno dovoljenje je še za širitev (skratka ko pride nov član in hočete naredit prizidek ni treba gradbenega, ker ga že imate tudi za prizidek, samo naročit je treba).
Midva sva recimo v stanovanju, ki bi se ga prodalo za 28mio. Tolk o tem... Če veš kje, se da tudi poceni.

Lep večer.

k1 -> gradba hiše (23.5.2005 5:53:06)

mi pa zidamo sami, oz. moj možek je vsestranski. sam je zidal, sam pokrival itd. - brez izvajalcev. no, edino okna so zaenkrat prišli od firme, kjer sva jih naročila. če imaš takega moža, ki se sam loti, te pride ceneje. računaj, da je delo vsaj toliko cene, kot material.

midva sva zidala iz siporeksa, cigl te pride n začetku malo dražji, ampak potem odpadejo obdelane notranje stene in fasada, ker pridejo gor samo zaključni sloji. končni izračun s cigli - vsaj 30 % prihranka ob koncu (računano notranje stene in fasado!).

Kjer je volja, je tudi pot!

Gina -> gradba hiše (23.5.2005 8:15:42)

K1, kliko pa pride potem hiša, brez parcele in dovoljenj seveda, če jo delaš iz siporeksa (to se mi zdi fajn varianta), pa če v glavnem delaš sam? Aja, pa za koliko kvadratov?

klar -> gradba hiše (23.5.2005 9:27:29)

Midva sva tudi na pamet delala ocene okoli 25 milijonov. Prvi predračuni pa kažejo na 40 milijonov (hiša na ključ, delno podkletena, 180 kvadratov, brez parcele in dokumentacije).

Brez kleti bi prišlo 3 milijone manj. Do strehe in oken 14 milijonov, preostanek pa je okoli 1.5 prvotnega stroška (21 milijonov).

Trenutno še ne veva, kaj bomo, saj je to izven naših finančnih zmožnosti. Druga opcija je seveda Marleska.
Okoli 140 kvadratov se da dobiti za nekaj čez 20 milijonov.

Micy -> gradba hiše (23.5.2005 10:36:19)

Midva sva parcelo dobila od njegovega očeta, in hiška naju je koštala 10 miljonov do strehe. Notri pa še pride ene 5 miljonov.
Če bi pa še parcelo zraven računala je pa na tem koncu okoli 20 milijonov samo parcela.

Zato hvala tastu.

Micy -> gradba hiše (23.5.2005 10:39:04)

Aja da ne bo pomote, to je napisala moja kolegica. Jaz (Micy) pa še nimam nič, ne hiške ne stanovanja, še vztrajno šparamo.:((

tinkatonka -> gradba hiše (23.5.2005 12:26:48)

Midva s fantom pa gradiva nadomestno hiso. In sicer jo gradimo skupaj z njegovo sestro, tako da bo vsakemu pripadal eno nadstropje. Zanekrat je to edina sansa, pa se dosti ceneje naju bo prislo, ker se vsi stroski delijo na dva dela. Stanovanje bova mela veliko priblizno 85m2, kar se mi zdi da je za zacetek dosti prostora. Cena gradnje (gradili bomo sami) pa racunamo da bo okol 10 milijonov + notranja oprema. Ja velik financni zalogaj, posebej ce startas iz nic...pa se jaz sem studentka tako da bo vse financiral zaenkrat fant.

Tina....upam da kmalu :nosecka:

k1 -> gradba hiše (23.5.2005 13:35:56)

gina, sem dala sliko v album (sprednji del), pa lahko pogledaš -

hiša je atrijska, streha razgibana ful, skratka, prava mala vila, se mi zdi. aja, površina: hm, kaj pa vem - 14 m dolga in 9 m široka. no, tu poleg je že garaža za en avto.

sem šla pogledat račun -

opeka ytong - 1.465.000 (če vzameš direkt iz firme XELLA d.o.o.) imaš zastonj prevoz in zastonj lepilo za cigl (ta opeka se namreč lepi) - ko zazidaš, naneseš samo izravnalno maso in pobarvaš in notranje stene so končane. enako tudi za zunaj, brez dodatne izolacije, ker je cigl tak,da je poleti noter hladno, pozimi toplo - uravnava toploto. pri drugem ciglu je treba računat še ful izolacijo pred fasado.

rušt 500.000,00

kritina Gerard (50 let garancije) 1.280.000,00 (je veliko strehe). če imaš navadno obliko, je vse to ceneje.

žlebovi 130.000,00

okna, vhodna vrata, garažna vrata - 1.100.000
no, da povem - oken imama ogrooomno (14 kom), ampak te tavelike so fiksne, enako so fiksne tudi v jedilnici, zato so cenejše. najugodnejši je bil AJM -midva sva pričakovala, da bova dala nekje 1.400.000,00 brez garažnih vrat.

se pozna, če človek vse to sam naredi, ker drugače bi midva že zdavnaj finančno zaključila z gradnjo.

se splača hodit na sejme in malo spremljat cene in sejemske popuste.

Gina -> gradba hiše (23.5.2005 15:48:28)

Uau, super:bravo::bravo:. Hvala za info. :):)
Ja, zdaj sem v fazi, ko se intenzivno s tem ukvarjam. Ti pišem, če še kaj ne bom vedela.

eva1 -> gradba hiše (23.5.2005 15:56:58)

Fuuuuul lepa bajtica-čist po mojem okusu-koliko praviš da je kvadratnih metrov stanovanjskih površin?

Stran: [1] 2   Naslednja stran >   >>