k1 -> gradba hiše (23.5.2005 13:35:56)
|
gina, sem dala sliko v album (sprednji del), pa lahko pogledaš - hiša je atrijska, streha razgibana ful, skratka, prava mala vila, se mi zdi. aja, površina: hm, kaj pa vem - 14 m dolga in 9 m široka. no, tu poleg je že garaža za en avto. sem šla pogledat račun - opeka ytong - 1.465.000 (če vzameš direkt iz firme XELLA d.o.o.) imaš zastonj prevoz in zastonj lepilo za cigl (ta opeka se namreč lepi) - ko zazidaš, naneseš samo izravnalno maso in pobarvaš in notranje stene so končane. enako tudi za zunaj, brez dodatne izolacije, ker je cigl tak,da je poleti noter hladno, pozimi toplo - uravnava toploto. pri drugem ciglu je treba računat še ful izolacijo pred fasado. rušt 500.000,00 kritina Gerard (50 let garancije) 1.280.000,00 (je veliko strehe). če imaš navadno obliko, je vse to ceneje. žlebovi 130.000,00 okna, vhodna vrata, garažna vrata - 1.100.000 no, da povem - oken imama ogrooomno (14 kom), ampak te tavelike so fiksne, enako so fiksne tudi v jedilnici, zato so cenejše. najugodnejši je bil AJM -midva sva pričakovala, da bova dala nekje 1.400.000,00 brez garažnih vrat. se pozna, če človek vse to sam naredi, ker drugače bi midva že zdavnaj finančno zaključila z gradnjo. se splača hodit na sejme in malo spremljat cene in sejemske popuste.
|
|
|
|