ronja
|
Meni se je to zgodilo 2x: prvič (v 6. tednu verjetno) sem klicala g. in me je naročila čez dan ali dva, je bila taka bolj flegma g. (ne priporočam) in ko me je pogledala z UZ, se ni nič videlo, je bilo prezgodaj, da bi lahko videla srček ali kaj takega (ali pa ona ni nič videla), je rekla, da je verjetno še premali, pa da lahko me da na čiščenje, lahko mi da eno reč za spit za krče ali pa pustiva naravi. Sem zbrala slednje in imela naravni spontani splav, samo se je sčistilo baje boljše, kot oni sčistijo. Drugič se mi je to zgodilo v 3. nosečnosti (12. teden) in sem vmes že zamenjala g. in ta me je pa takoj naročila, ko sem klicala, da krvavim. Me je pogledala in poslala direkt na urgenco, ker sem imela odstop posteljice. Tam so me obdržali not in v bistvu je bilo zelo riskantno oz. velika verjetnost splava. Dali so mi dabroston proti krčem in pa magnesol (tudi proti krčem) in sem morala ležat. POtem so me na moje prošnje spustili domov, ker sem imela doma že eno doječo punči, ki ji seveda ni bilo najbolj všeč, da je mami v bolnici... No, tokrat se je pa dobro končalo, zdaj moja druga punčka lepo spančka v sobici . Naredit sicer ne morejo nič, tako so meni rekli, vendar vsaj veš, pri čem si, če se greš pokazat - pa vsaj prestrašijo te, da res pridno ležiš oz. če si v bolnici, ti itak nikamor ne pustijo, tako da niti ne moreš drugega kot ležat . Če bi se mi še enkrat to zgodilo, bi spet šla h g., samo da tokrat ne s kolesom... Tako da ni pravila, lahko da se bo vse dobro končalo, lahko da bo splav - baje se polovica nosečnosti s krvavitvijo lepo konča, polovica pa s ss.
|