khurde
|
dan, grem kar po vrsti... sonček, jaz sem te puzzle kupila v tušu cash&carry v jaršah pri domžalah, je pa še en cash&carry v btc-ju. sem pogledala na stran od tuša, pa ni nobenega takega diskonta na gorenjskem koncu. ploha, vso srečo (pa velik znanja) na izpitu! alergije... poznam eno punco, k je imela fuuul problemov, zmer kej novga ne moreš verjet in zmer kakšno novo dieto, da so jo pol po parih mesecih testiral, pa za totalno vsak dan si je morala pisat kaj je pojedla in če je telo karkol reagiral... na koncu so ugotovil, da je poleg milijona stvari alergična tudi na meso iz intenzivne pridelave, bolj točno - na določene dodatke, s katerimi hranijo živali in na ene konzervanse, če jih je preveč not. tko da je nehala meso jest; no, ne čist - kdaj pa kdaj (dvakrat, trikrat letno) kakšnega iz domače, bio, eko itd. reje vzame, pa ni panike. jaz bi si pisala te dnevnike, kaj bi pojedla kak dan, pa kako telo dela in mogoče po parih mesecih ugotoviš, da se kaj poslabša po vedno enih in istih živilih. k ona je imela določene reakcije šele po parih dneh, skor tednu, in takrat sploh ni mislila, da je lah krivo živilo, k ga je jedla že en čas nazaj. niia, luštni slikici! če se poleže, ga daš komot v športni del. jaz sploh košare nisem imela, no, pa sej tut tamala ni hotla bit not. je pa tak športni del, da se čist poleže. pa pomoje so zdej tut že tko močni, da kakšnih 10° naklona ne bi bilo panike (ulla?) mimi, špelci! in nejcu! ulla, hit se pocajti! zvezdica, ti pa serviserja zrihti moj zmaj pa spi. na vsake tok časa sicer slišim "maaaamiiiiiiiiiiiii, keeeeeeee siiiiiiiiiii, kaaaaaaaam si šlaaaaaaaaaaaa?!?!?!" pa jo moram it mal pobožat, mal dudo nadomestim, pa zaspi nazaj... sam v njenem jeziku se tkole nekak sliš "uveeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee uuuuveeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee uveeeeeeeeeeeeeeeeeee"
|