bina30 -> RE: len za sesanje (3.7.2009 21:03:40)
|
Evo, jaz sem imela enak problem. Sin je bil težek 4530g, ko se je rodil in je doma po enem tednu še kar hujšal, enostavno nama ni ratalo, da bi začel pridobivati na teži. od pediatra sem dobila enak napotek, iztiskavanje mleka in dodajanje po steklenički. Seveda moje mleko. Adaptirano meni tako na kraj pameti ni padlo, ker sem imela dovolj. Malo sem mu dala za pit po flaški, pa nekako ni hotel in po 2 tednih je začel pridobivati. Sem ga pa morala med dojenjem non stop jeziti in mu nagajati, ga dvigovati, da ni zaspal. Punce, saj bo, malo potrpljenja, samo en nasvet vam dam: ne obupujte in si mislite, da nimate mleka ali da ni dovolj kakovostno. Ne dodajajte prehitro adaptiranega mleka! Govorim iz izkušenj, moja dva sinova sta bila oba (ta mali še je vedno) dojena in nista nikoli bila bolna, od kolegic mali ( ki so na AM) pa so nekateri že pri 3m prebolevali bronhitis pa prehlad itd. Se pa je za dojenje treba potruditi, treba je redno jesti 8nasveti babic in mam: juhice in žganci...) in veliiiiiko piti in potem vse gre.
|
|
|
|