zamaknjena fotografija (Polna verzija)

Forum >> [Družinsko življenje] >> Tehnika

Sporočilo

Katy78 -> zamaknjena fotografija (5.6.2009 20:14:41)

Imam digitalni fotaparat in odkar slikam našega dojenčka, ki precej miga, so vse slike, kjer se samo malo premakne, zamaknjene. Ali je to normalno? Ne vem no, ker potem mi ostane samo slikanje med spanjem ko je pri miru. [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image] A sem mogoče nevede spremenila kakšno nastavitev?

jar -> RE: zamaknjena fotografija (5.6.2009 22:01:09)

1. nimaš vklopljnege stabilizatorja
2. slikaj tako, da gumb pritisni do polovice, da izostriš; ko se ti zdi, da bo slika lepa pritisni do konca

vesna.com -> RE: zamaknjena fotografija (6.6.2009 6:47:49)

Jaz imam tudi stabilizator, ampak ko so otroci fejst v muvingu tud ni najboljše.Imam pa funkcijo "kids and pets", ki je namenjena slikanju v muvingu in je res odlično.Slikaš ga v luftu ko skače in je super.Mam pa Canon power shot sx100.

jar -> RE: zamaknjena fotografija (6.6.2009 11:15:26)

lahko nastaviš tudi na program ŠPORT, tam je tudi glede na dano svetlobo najkrajši čas zaklopa.

in če je slaba svetloba imaš tudi dolg čas, kar pomeni, da je slika lahko zmazana. ampka ob uporabi stabilizatorja slika naj to ne bi bilo očitno.

al se ti pa roke trese, ko pritineš na sprožilec???

Felicita -> RE: zamaknjena fotografija (6.6.2009 11:20:25)

jest sm drugač najprej pomislla na slabo svetlobo, kar pri teh bolj 'simpl' kamercah avtomatsko pomeni daljši čas izpostave in potem je slika zamazana... res poskusi s kakšnim športnim programom ali čim podobnim.

Katy78 -> RE: zamaknjena fotografija (6.6.2009 11:43:00)

Hvala, vsem za odgovore, bom poskusila kot ste svetovali.

Ne, roka se pa ne trese. [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image]

kalbo -> RE: zamaknjena fotografija (13.7.2009 13:19:08)

Stabilizator ti pri premikajočih objektih ne pomaga nič, pomaga proti stresenosti posnetka. Pri premikajočih objektih pomaga le krajši čas osvetlitve.

Stran: [1]