takotako -> RE: recesija- gospodarska kriza (6.6.2009 23:00:25)
|
IZVIRNO SPOROČILO: TomTaylor IZVIRNO SPOROČILO: gita10 je pa res, da se nekateri delavci sploh ne zavedajo, da ne delajo samo za podjetje vendar tudi zase. Sama od prvega dneva delam v podjetju kot, da je moje nikoli ne razmišljam, da nekaj kar naredim za podjetje ni tudi zame- saj sem ponosna, da delam v uspešnem podjetju in morem reč, da smo kar v celi firmi isti- celo snežilka je zadnjič prišla k meni in rekla, da je videla na netu neko firmo, ki ima cenejša čistila in ,da bi bilo dobro, da jih pokliče na sestanek, da poskusimo. Potem je direktorju veselo poročala koliko bomo sedaj prišparali z čistili, ker je ona našla novega dobavitelja. In tako si je dvignila plačo za pol eura na uro. In če bi vsi na takšen način razmišljali se ne bi toliko firm v Sloveniji znašlo v takšni krizi. Tukaj se pa popolnoma strinjam s tabo, vendar še dodajam, da se nažalost tudi zelo malo delodajalcev zaveda, da so delavci tisti v katere je treba vlagat, da bodo dobili pravi feedback. Premalo je motivacije in nagrajevanja, zato posledično tudi delavci nimajo občutka, da so del podjetja. Tole pa podpišem. Delam v trgovini in vam povem da kakega upada prometa ni-imamo še večjega. Ampak pri šefih je ta recesija sama štala... In tako mi odbijajo od plače, imamo sama pravila-med njimi je tudi ta da ne smemo med šihtom na wc.... In najhujš je da so pri nas še ok. Ker ko govorim s kako prodajalko iz druge trgovine se mi pa res zasmiljo. Pa tud njim ni promet padu.... Zdaj pa mi razložte kako naj bo nekdo dobre volje v trgovini če pa nima niti osnovnih človekovih potreb zagotovljenih. Ja vem da je treba delat in da se dela zase sam daj no da ne smeš na wc al pa da te nadirajo za vsako pi...ki se jim zazdi. sploh ni več odnosa da se normalno pove kaj narobe delaš amapk tudi če delaš vse ok se bomo kar drli da se ne boš poslabšal.... super res... Za drugo lsužbo pa vsi tok o tej recesiji govorijo da se kar bojiš it drugam...
|
|
|
|