virusni meningitis (Polna verzija)

Forum >> [Otrok] >> Otroci

Sporočilo

tinkatonka -> virusni meningitis (5.6.2009 17:08:50)

Pozor! V ljubljanskih vrtcih se pojavlja vse več primerov virusnih meningitisov.

V naši enoti vrtca (Oton Župančič na Kodeljevem) jih je že 7 potrjenih.

Preberite si bolezenske znake in pazite na svoje sončke!!!

http://www.ivz.si/index.php?akcija=novica&n=1365

MATDAN -> RE: virusni meningitis (15.6.2009 9:59:11)

Živjo,

hvala za obvestilo... jaz pa javljam, da je prvi JAVLJEN primer tudi v enoti Čebelica na HRUŠICI!

Včeraj smo ostali na Infekcijski zaradi bruhanja in visoke vročine ter posledično hude dehidracije... vse skupaj se je začelo v soboto... kljub temu, da vem, da je v vrtcu v preteklem tednu zbolelo več 10 otrok NI NOBEN STARŠ JAVIL V VRTEC, DA JE OTROK POTRJEN NA VIRUSNI MENINGITIS... večinoma so bili vsi otroci po dveh dneh visokih vročin nazaj v vrtcu!!! Še več, starši z napotnicami za Japljevo sploh niso šli tja!!! Več primerov je tudi, da je en otrok hospitaliziran, drugi pa v vrtcu!!! Kje imate nekateri starši glavo!!!!

To je zelo neodgovorno in zdravnica na Japljevi v sprejemni mi je rekla, kaj delajo v tem vrtcu, da ni še nobenega alarma... očitno je vedela, da je sprejela že več otrok iz našega vrtca... ampak v vrtcu smo mi prvi povedali za to!!! Vrtec o vsem skupaj sploh ni bil obveščen s strani staršev.

Kako je to mogoče?!? NAŠI OTROCI SO OGROŽENI ZARADI STARŠEV, KI MISLIJO NA VSE DRUGE STVARI PREJ KOT PA NA SVOJEGA OTROKA!!!

V vrtcu vzgojiteljice pospešeno opozarjajo vse starše, da tudi na Čebelici razsaja virusni meningitis... ko bi vsaj vedele prej, da bi odgovorni starši imeli možnost reagiranja ne pa sedaj, ko smo že hospitalizirani!!!!

a&m -> RE: virusni meningitis (15.6.2009 17:17:33)

Pozdravljeni!

Mi smo tudi iz Čebelice, in smo tudi danes bili opozorjeni.
Iz preventive bomo doma, ker gremo v sredo na morje.
Baje so potrjeni 3 primeri.

In ne morem verjeti, da starši ne obveščajo in otroke vozijo v vrtec!! [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/hudicek1.gif[/image]

Lp

tinkatonka -> RE: virusni meningitis (15.6.2009 18:01:43)

matdan...upam da bo VM minil brez posledic za tvojega otroka

tudi jaz sem ta teden obdržala Aneja doma. Slišim, da je že 14 potrjenih primerov v našem vrtcu (sicer nepreverjena info). Vem da je zbolela celo ena vzgojiteljica in ena mamica [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley13.gif[/image]

To da starši v vrtec ne javljajo kaj se dogaja z otrokom, sploh v primeru da gre za nalezljivo/resno bolezen pa je pod kritiko.

mika -> RE: virusni meningitis (15.6.2009 18:26:49)

O bog, a zdaj še to[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley13.gif[/image].

vsako nevarno bolezen bi morali v vrtce javiti pediatri. Ko je naša imela škrlatinko, je sestra pisala obvestilo našemu vrtcu. Drugače sem pa tudi sama poklicala in povedala.

Ne vem pa če je treba javit tudi za slinavko. Starši ne moremo vedet, kaj vse je komu treba javit.
jaz bom sicer jutri poklicala v vrtec, ne vem pa če je to nujno.

tinkatonka -> RE: virusni meningitis (15.6.2009 18:36:49)

IZVIRNO SPOROČILO: mika

Ne vem pa če je treba javit tudi za slinavko. Starši ne moremo vedet, kaj vse je komu treba javit.

Jaz vedno, ko javim da ga ne bo v vrtec zaradi bolezni še javim kakšno bolezen ima. v kolikor se čez cca dva, tri dni potrdi, da gre za nadaljevanje bolezni oz...da iz navadne viroze rata npr. šrklatinka, pa naknadno spet javim.

Se mi zdi, da bi to lahko vsi počeli, ker želimo biti vsi starši obveščeni kaj se dogaja v vrtcu in s kakšnimi boleznimi so bili v stiku.

Kaj vas stane...samo en telefonski klic, pa al gre za navadno virozo, angino, slinavko, ali kaj hujšega kot v tem primeru.

mika....Tudi obvestila o slinavki so že visela na vratih naše skupine v vrtcu.  Tako da le javi v vrtec.

LP Tina

mika -> RE: virusni meningitis (15.6.2009 21:40:33)

IZVIRNO SPOROČILO: tinkatonka

IZVIRNO SPOROČILO: mika

Jaz vedno, ko javim da ga ne bo v vrtec zaradi bolezni še javim kakšno bolezen ima. v kolikor se čez cca dva, tri dni potrdi, da gre za nadaljevanje bolezni oz...da iz navadne viroze rata npr. šrklatinka, pa naknadno spet javim.

Se mi zdi, da bi to lahko vsi počeli, ker želimo biti vsi starši obveščeni kaj se dogaja v vrtcu in s kakšnimi boleznimi so bili v stiku.

Kaj vas stane...samo en telefonski klic, pa al gre za navadno virozo, angino, slinavko, ali kaj hujšega kot v tem primeru.

mika....Tudi obvestila o slinavki so že visela na vratih naše skupine v vrtcu.  Tako da le javi v vrtec.

LP Tina

tudi jaz vedno javim. zaradi slinavke najbrž morajo prekužit igrače, tako da se mi že zaradi tega zdi fer, da pokličem.

Stran: [1]