zaprtost pri dvo mesečnem dojenčku (Polna verzija)

Forum >> [Dojenček] >> Novorojenček, dojenček



Sporočilo


jernejav -> zaprtost pri dvo mesečnem dojenčku (5.6.2009 13:23:14)

Imam dva mesca starega sinčka, ki je že 2 tedna zaprt in ne more kakati.
Naj povem da ga polno dojim, zato ne vem zakaj ne more kakati.
Mu kuham čaj z janeža in kopra, ter ga dobro posladkam a nič.
Pokaka se samo če mu v ritko potisnem termometer. Ampak to ni rešitev,saj selahko s tem naredi več škode kot koristi in se otrok navadi tega, zato me zanima ali mi lahko katera svetuje kaj, preden pokličem P.
Blato je lepe rumene barve ampak je zelo sluzasto in lepljivo? Ali je to ok?
Pred tem je skoz lepo vsako pleničko pokakal, potem pa kar na lepem stop...




simonakr -> RE: zaprtost pri dvo mesečnem dojenčku (5.6.2009 13:27:33)

Na kolk časa pa kaka? A se napenja in ima krče? Če ima pol klič P drugač pa ni potrebe.

Naj te potolažim moja tud 5 dni ni kakala pa je bla tud polno dojena. Enostavno maše mleko je tako prilagojeno da očitno ni nč oz zelo mal ostanka.
Ne se sekirat sej je bo uredilo!




majči22 -> RE: zaprtost pri dvo mesečnem dojenčku (5.6.2009 13:33:56)

Glede na to, dasi probala s sladkanim čajem in nič ne pomaga bi jaz kar poklicala P.




jernejav -> RE: zaprtost pri dvo mesečnem dojenčku (5.6.2009 14:02:46)

Se malo napenja, kakal ni 3 dni, pol pa srotek tk joka pa se napenja, da me je strah da ne bi kile dobil.
Prdka pa zelo pogosto, še posebej ko ga imam na zizi pri ritki kr strela[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image][image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image][image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image].
Hvala sem tudi jaz slišala da pri dojenih ni panike če ne gredo do 8 dni, ampak me koj malo skrbi. Bom še čez vikend počakala, če se ne bo preveč napenjal, če pa ne bo boljši bom pa poklicala P.




Hope2 -> RE: zaprtost pri dvo mesečnem dojenčku (5.6.2009 14:09:13)

A čajno vrečko takoj ven daš, ker če jo pustiš predolgo, pol ima kumina in janež nasproten učinek, zaprtje. Pravtako, če je čaj postan.

Drugače pa je meni pediatrinja odsvetovala termometer in predlagala raje bebi palčko namočeno v hladilno kremo. Pa s palčko malo zaokrožiš oz pomasiraš luknjico. Najprej letijo ven prdci, potem pa še kakec. Termometer baje lahko draži sluznico




Abra -> RE: zaprtost pri dvo mesečnem dojenčku (5.6.2009 14:22:55)

Skuhaj mu sladkano kamilico in ne janeža. Naj bo res sladka, da je že nagravžno [sm=smiley36.gif] meni je patronažna rekla, kot presladka kava [sm=smiley36.gif]
3 dni sicer za dojenega otroka še ni zaprtje, najbrž ga mučijo krčki. To poskusi rešit s kakimi kapljicami. Nam so pomagale biogaia.




Najaa -> RE: zaprtost pri dvo mesečnem dojenčku (5.6.2009 15:21:37)

Jaz bi tud poklicala P, če tak dolgo ne bi kakal otrok.

Drugače pa jaz dam moji fajn sladko kamilico in do zdaj je vedno pomagalo. Pa tudi ne čakam tako dolgo, ker se ponavadi že 3., 4. dan tako napenja, da se mi kar smili.




nia5 -> RE: zaprtost pri dvo mesečnem dojenčku (5.6.2009 16:08:24)

Jaz sem moji kupila v lekarni laktozo in ji je pomagala.




Paštetka -> RE: zaprtost pri dvo mesečnem dojenčku (5.6.2009 17:32:23)

v 1 dcl kamilic (vrečko samo malo splahneš v vodi, ne pustit kamilic noter) daš 4 velike žlice cukra.

In daš malemu, da popije.




Anonimen -> RE: zaprtost pri dvo mesečnem dojenčku (5.6.2009 18:25:04)

IZVIRNO SPOROČILO: nia5

Jaz sem moji kupila v lekarni laktozo in ji je pomagala.


Laktoza ali pa glukoza pomagata za zaprtost. Daš čajno žlično v 1dl vode in daj za spiti, kolikor bo pač spil, pred hranjenjem. Drugače pa P pokličeš po 6-7 dneh brez kakanja, do takrat to ni nič nenavadnega. Aja, laktozo odsvetujem, če ima dojenček krče. Jaz sem prav iz tega razloga uporabljala glukozo.




Katy78 -> RE: zaprtost pri dvo mesečnem dojenčku (5.6.2009 18:44:27)

Se spomnim, da se v porodnišnici eni mamici svetovali ali sladkane kamilice ali pa malo mlačnega "zluftanega" Donata. Za laktozo mio je pa naša pediatrinja povedala, ko je bil mali enkrat zaprt par dni, pa se je potem na srečo samo od sebe uredilo.




jernejav -> RE: zaprtost pri dvo mesečnem dojenčku (5.6.2009 21:01:51)

IZVIRNO SPOROČILO: Hope2

A čajno vrečko takoj ven daš, ker če jo pustiš predolgo, pol ima kumina in janež nasproten učinek, zaprtje. Pravtako, če je čaj postan.

Drugače pa je meni pediatrinja odsvetovala termometer in predlagala raje bebi palčko namočeno v hladilno kremo. Pa s palčko malo zaokrožiš oz pomasiraš luknjico. Najprej letijo ven prdci, potem pa še kakec. Termometer baje lahko draži sluznico


Ne kuham mu čaja iz vrečke, ampak doma nabrano, je pa res, da je včasih malo postan, na to pa nisem niti pomislila.
Bom poskusila sveže skuhat in kar ne bo spil zlit stran.




jernejav -> RE: zaprtost pri dvo mesečnem dojenčku (5.6.2009 21:02:55)

Hvala za nasvete [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image]




ŽANŽA -> RE: zaprtost pri dvo mesečnem dojenčku (5.6.2009 21:09:28)

naš je star 3 mesece, se polno dojiva. do sedaj je vedno lepo kakal 2-3x na dan. zadnje 14 dni pa le 1x na teden. sem vprašala P kako je s tem in je baje to še čisto normalno. tudi nič ne zgleda, da bi kaj motilo npr. zvijalo ipd. prdi pa ful. mu dam res zelo sladke kamilice za piti (v 1dcl 1 žlico sladkorja). včeraj je pa dobil tudi malo donata, kateremu sem prej mehurčke ven "spustla". no, danes smo se brez napenjanja lepo pokakali[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/bravo.gif[/image][image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/bravo.gif[/image] se mi zdi, da tale donat kar pali [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image] poskusi še ti!




uršula83 -> RE: zaprtost pri dvo mesečnem dojenčku (5.6.2009 21:32:23)

Tudi mi smo imeli tak problem. Od začetka vsaka plenica pokakana, potem pa kar naenkrat 10 dni nič. Stanje se je popravilo v 3 tednih. Sedaj kaka 3X na teden ampak zelo velik. Mislim da so ta zaprtja prehodne narave pri dojenčkih. Takrat sem mu dala sladke kamilice (men so rekl na 100ml 2 male žličke sladkorja) in je kakal še isti dan.




Olivija* -> RE: zaprtost pri dvo mesečnem dojenčku (5.6.2009 21:38:31)

mi smo imeli tudi tak problem pri 2 mesecih. sladke kamilice niso pomagale. šla sem do P, dobila na recept tekočo laktulozo Lactecon (dobi se tudi brez recepta),ki sem ji dajala po navodilu P skoraj cel mesec, da se je uredilo. zdaj pri 8 mesecih nimamo več takih težav.




nananaja -> RE: zaprtost pri dvo mesečnem dojenčku (5.6.2009 21:44:59)

lahko poskusiš iz tvoje prehrane kravje mleko in mlečne izdelke. pri moji je pomagalo, da se ni napenjala in prdela. pri treh mesecih sem pa ponovno začela s kravjim mlekom, pa ni billo več take panike.pa nikoli ji sem dala nič čaja, sem pa dajala biogaia zaradi razvoja črevesja




2srcka -> RE: zaprtost pri dvo mesečnem dojenčku (12.6.2009 10:45:04)

Tudi pri nas se je zaprtje začelo nekje pri dveh mesecih. Kakla ni tudi 18 dni. Pediatrinja je rekla da naj pri 4 mesecih počasi začneva z GH /brez banane, korenja..ker zapira), ker se potlej prebava uredi. V lekarni pa sme mu kupila Lactecon (ne čisto naraven sirup inni panike), da je začel čez čas kakati enkrat na dan. Še zdaj, pa je star skoraj osem mesecev, včasih ne kaka, sploh če mu dan banano ali korenček tudi v majhni količini...tako da se tega izogibam. Probaj ta sirup, pri nas deluje. Sem mu pa dajala kamilice, slive, svečko in ni nič pomagala. Po Donatu pa se je pokakala.




Stran: [1]