vlaganje bazilike (Polna verzija)

Forum >> [Družinsko življenje] >> Kuhajmo skupaj



Sporočilo


BUŠICA -> vlaganje bazilike (4.6.2009 16:43:59)

imam dosti bazilike v lončkih. lani sem jo hotela vložit za čase, ko sveže bazilike več ni, pa mi ni uspelo. namreč sem jo nabrala, oprala, dala v kozarec in vse skupaj prelila z olivnim oljem..do vrha. pa ni bilo dobro. kako to naredite vi??




Anonimen -> RE: vlaganje bazilike (4.6.2009 17:19:34)

Jaz si jo predpripravim za pesto (preliv). Liste zmiksam (itak ne pride čežana ampak grobo namleto), zalijem z olivnim oljem, po okusu solim in zaprem v lončke za v skrinjo.
Za uporabo po odtajanju dodam še zmleto: pinjole, parmezan in česen in zadeva je NJAMSI!!! (Lahko je tudi brez česna, če ga ne maraš).
Mi zdrži v hladilniku vsaj en teden (vsakič po uporabi še dolijem olje, da pokrije vsebino), potem pa že itak pojemo in pride na vrsto nov lonček [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image].





BUŠICA -> RE: vlaganje bazilike (4.6.2009 17:25:44)

super ideja, hvala!!




Felicita -> RE: vlaganje bazilike (4.6.2009 17:31:01)

lahko jo pa preprosto opereš, osušiš, nasekljaš in zmrzneš (npr v jogurtove lončke, banjice od sladoleda,...)... mi tko zmrzujemo zelišča in super pride pol.




Isabellabina -> RE: vlaganje bazilike (4.6.2009 21:52:25)

Jaz pa zelišča posušim in jih zmeljem na fino in takšna spravim v posodice od kave(recimo jaz pijem Jacobs instant kavo...to je  steklo in s finim pokrovčkom...to vedno spravljam in dam potem tu noter zelišča)nikoli jih ne zmrzujem ,ker se mi zdi ,da imajo potem tak čuden okus....enkrat sem tako poskusila ,pa mi ni bilo všeč




flora1 -> RE: vlaganje bazilike (6.6.2009 20:44:04)

jaz tudi raje posušim zelišča




blaža -> RE: vlaganje bazilike (6.6.2009 21:14:38)

IZVIRNO SPOROČILO: palmina

Jaz si jo predpripravim za pesto (preliv). Liste zmiksam (itak ne pride čežana ampak grobo namleto), zalijem z olivnim oljem, po okusu solim in zaprem v lončke za v skrinjo.
Za uporabo po odtajanju dodam še zmleto: pinjole, parmezan in česen in zadeva je NJAMSI!!! (Lahko je tudi brez česna, če ga ne maraš).
Mi zdrži v hladilniku vsaj en teden (vsakič po uporabi še dolijem olje, da pokrije vsebino), potem pa že itak pojemo in pride na vrsto nov lonček [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image] .




Mi nardimo enak pesto, le da dodamo še kakšno orehovo jedrce.[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image]




kokoska007 -> RE: vlaganje bazilike (12.6.2009 14:51:17)

mogoče zato ni bilo okusno, ker bi morala sesekljat, dodat olje in SOL.




Stran: [1]