blaža -> RE: vlaganje bazilike (6.6.2009 21:14:38)
|
IZVIRNO SPOROČILO: palmina Jaz si jo predpripravim za pesto (preliv). Liste zmiksam (itak ne pride čežana ampak grobo namleto), zalijem z olivnim oljem, po okusu solim in zaprem v lončke za v skrinjo. Za uporabo po odtajanju dodam še zmleto: pinjole, parmezan in česen in zadeva je NJAMSI!!! (Lahko je tudi brez česna, če ga ne maraš). Mi zdrži v hladilniku vsaj en teden (vsakič po uporabi še dolijem olje, da pokrije vsebino), potem pa že itak pojemo in pride na vrsto nov lonček [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image] . Mi nardimo enak pesto, le da dodamo še kakšno orehovo jedrce.[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image]
|
|
|
|