Bananina krema za torto - da ne bo vse sluzasto? (Polna verzija)

Forum >> [Družinsko življenje] >> Kuhajmo skupaj



Sporočilo


Splet.Ka -> Bananina krema za torto - da ne bo vse sluzasto? (4.6.2009 12:42:19)

Dober dan.

Danes pečem torti. [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/bravo.gif[/image]

Moja diabetična (brez mleka, jajc, soje, kakava,....) bo z bananino kremo. Na manjši količini kompota z malo riževe smetane za kuhanje bom skuhala vanilijev puding. Običajno vanj vmešam čokolado. A ker je ne smem, bi vmešala pretlačene banane.

Imam pa nekaj vprašanj:
1. Naj banane vmešam, ko se bo puding ohladil?
2. Ali bodo v tem primeru do jutri postale "sluzaste"?
3. Ali se banane sploh lahko malo pokuhajo?

Hvala!




Anonimen -> RE: Bananina krema za torto - da ne bo vse sluzasto? (4.6.2009 13:03:42)

kaj pa ce bi naredila tako

na vsak oblat namažem kremo in obložim z bananinimi palčkami (narežem banano na 6 delov - po dolgem na polovico in še vsako polovico 2x po dolgem prerežem, malo povaljam v limoninem soku, da ne porjavijo - se potem nič ne okusi). Obložim zelo na gosto - da se skoraj ne vidi kreme.
Na prvi obložen oblat položim drugega, malo pritisnem, da potisnem banane v kremo, enako naredim z 2. oblatom in tudi po vrhu namažem s to kremo, če ne krasim kako drugače.


http://www.kulinarika.net/forum/topic.asp?TOPIC_ID=13230&offset=20




Stran: [1]